EK-juttuja

 Pikaiset treenit lähimetsässä vauvan nukkuessa päikkäreitä. Tarkoitus oli ottaa ihan lyhyt jäljentynkä ja kokeilla pitkästä aikaa keppejä ihan jäljellä. Nythän olen juhannuksesta asti treenannut pelkästään keppimotivaatiota keppiruutujen ja lyhyiden keppijälkien avulla. Nämä treenit ovat toimineet vähän vaihtelevasti enkä oikein osaa sanoa, tapahtuuko enää mitään edistystä vai ei. 

Jälki oli ehkä noin 100 metriä, neljä keppiä, kooltaan selkeästi normikeppiä isompia. Lähetin lyhyelle janalle ehkä viiden metrin päästä. Ei oikein muistanut asiaa, vaan alkoi samantien haistella ristiinrastiin aluetta mun lähellä. Tähän pitää kyllä ehkä keksiä joku muu sana kuin "keppi", joka tarkoittaa keppien etsimistä. 

Ekasta kepistä käveli yli reagoimatta, toisen ja kolmannen nosti hienosti, neljännestä käveli taas yli, tosin koko matka kolmannelta kepiltä neljännelle oli kummallista haahuilua ja kerkesi Kiki mustikoitakin popsimaan. En ole varma oliko lopussa edes jäljellä vai osuiko sattumalta noin kymmenen metrin päähän kepistä. Kävelin vähän matkaa taaksepäin, josta nappasi takajäljen. Jäin sitten vaan seisomaan paikallaan ja annoin sen mennä liinan mitan verran, kääntyi siitä takaisinpäin ja haahuili hetken. Tuntui, että ihan sattumalta nosti vikan kepin. 

Ei kyllä kauhean hyvin mene vieläkään, ei tunnu yhtään siltä, että ollaan edistytty tämän keppiasian suhteen pätkääkään alkukesästä. Todella turhauttavaa. En oikein tiedä, mitä tekisi. 

Hetken mielijohteesta tein vielä tarkkuusruudun ja pudotettua. Ruutu oli vähän pienempi kuin oikea ruutu, ehkä 1,5m x 1,5m. Kaksi isohkoa esinettä (sellainen minimutterinväännin-mikälie ja muovinen ruisku, joka osoittautui vähän huteraksi) ja yksi pienempi (sellainen huonekalujen huopatossu, ehkä 1,5cm läpimitaltaan). 

Löysi metallisen mutterijutun melkein heti, ruiskua etsi hetken, haahuili edestakaisin ja komentelikin välillä ärsyttävästi. Löytyi lopulta. Tossua varten kävin uudestaan "viemässä" esineet, koskettelin ruudun eri paikkoja ja pöyhin hieman varvikkoa. Etsi tällä kertaa nätisti ja löysi etukulmasta. Tässä taas palautus tuotti hankaluuksia, koska jotenkin sen oli vaikea saada siitä otetta, ei jotenkin tuntunut hahmottavan pehmeää, pientä juttua. 

Pudotettua ei olla tehty varmaan ikinä. Pitäisi keksiä tähän ihan kunnon esine, nyt oli käytössä palkkana toimiva, valkoinen dami. Annoin sen nähdä lelun jättämisen ja kävelin ehkä 20 metriä. Ei millään meinannut ensin mennä, vaadittiin muutama yritys. Toisella toistolla hetsasin selkeästi enemmän ja heitin damin metrin päähän ja lähdettiin reippaasti poispäin. Näin toimi huomattavasti paremmin. Käskynä oli nyt ihan yksinkertaisesti "lelu" - se tuntee sen sanan, mutta se ei varsinaisesti tarkoita mitään. 

Pitää näistä lukea säännöt joku päivä läpi, koska yhtään en tiedä, miten esimerkiksi ilmaisu toimii, että pitääkö se sanoa tuomarille ennen suoritusta vai mitä tai että miten paljon käskyjä saa käyttää noissa, saako kehua jne. 

Mä muuten suoritin PK-lajien koetoimitsijakurssin tuossa torstaina :)

PS. Tää uusi bloggeri on aivan paska, aina jotain ongelmia. Nyt se ei vaihteeksi suostu näyttämään kuvatekstiä. Joka siis kuului: Mä muuten suoritin PK-lajien koetoimitsijakurssin tuossa torstaina :) 

Semmottii. Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa

Valkkuryhmän treenit 1.8.