Kikin rallitoko, Kirkkonummella 29.8. - eka tulos AVO:sta


Kiki kävi pitkästä aikaa iloittelemassa rallitokon merkeissä, kun hetken mielijohteesta ilmoitin sen avoimeen luokkaan Masalaan. Tuomarina toimi Raili Sonninen-Korhonen. Kikillähän ei vieläkään ole tulosta ja tarkoitus oli, että kisattais SM-joukkueessa lokakuussa avoimessa luokassa (tosin tajusin, että mulla on se viikonloppu täyteentriplabuukattu, joten se siitä). 

Kisapaikalla Kiki käyttäytyi nätisti kehän laidalla, paria vauhdikasta suoritusta yritti kommentoida, mutta sain sen hyvin rauhoittumaan. Radalle mennessä oli rauhallisessa mielentilassa ja tuntui keskittyvän ihan hyvin. Hurjasti on kyl mun pieni Kikiperkele kehittynyt tässäkin asiassa. 

Seuraaminen oli paikoin hyvää, paikoin eksyi hieman ja halusi tutkia tötsiä ja kylttejä. Eipä toisaalta olla treenattu näiden kanssa ehkä ikinä, joten siinä mielessä meni hyvin. Tokon kannaltakin olisi varmaan ihan näppärää joskus treenata erilaisia häiriöitä, merkkejä ja tötsiä, tosi vähän sitäkin on tullut tehtyä. 

OV -1p esteillä 2, 4 ja 12: 

- Sivuaskeleessa veikkaan, että rintamasuunta poikkesi, koska Kiki ei osaa kävellä suoraan sivulle. Tosin, eikö tällaiset ole yleensä kontrollin puutetta? Ainakin edellisissä kokeissa on ollut näin. Sennin veikkasi, että voisi olla, että askel ei ollut täysin sivulle vaan hieman etuviistoon. Kuulemma yleinen moka. 

- Kierto ohjaajan ympäri: muistaakseni käytin aika voimakasta apua, siitä tuomari sanoikin rataantutustumisessa rokottavansa helposti. Jännä linja kyllä, että alokasluokassa sai käyttää suunnilleen kokovartaloapuja ja avoimessa taas yhtään isompi käsimerkkikin on liikaa. 

- 12 tehtävässä en itse keksi mitään vikaa, mutta Senni veikkasi, että olisin kävellyt U-lenkin - käännöksen pitää tapahtua täysin paikallaan. Ja totta vie, kun testasin keittiön matolla, niin tosiaan kävelen U:n muotoisen lenkin. Mä en osaa kääntyä täysin paikallaan. 

AS -1p esteellä 11: 

- Jäi aika kauas musta istumaan, mä jotenkin sähläsin ja sanoin sille istu ihan turhaan. 

Houkutuksesta tuli aivan turhat -10p, kun fiksu ohjaaja kaikessa viisaudessaan teki ylimääräisen kierroksen :D Mä olin ilmeisesti jo rataantutustumisessa tehnyt sen väärin, koska tuomari sanoi, että kolme kertaa pitää käydä keskellä, niin minähän tein työtä käskettyä :D 

Houkutus oli muutenkin yllättävän paha, koska kolme palloa oli Kikin mielestä niiiiiin hienot ja se olisi niin kovin halunnut ottaa yhden ihan vähäsen vaan. Pitää treenata tällaisia lisää, olisi ihan kiva, jos se osaisi sit tokossakin seurata esim. zetassa kylteistä välittämättä. 

Lopputulemana siis, että ohjaaja voisi opetella kävelemään ja laskemaan kolmeen. Jos vaikka tämän vuoden aikana vielä yrittäis RTK2:ta, koska luultavasti ei tulla saamaan pk-koularia vielä. 




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Agikisat Riihimäki 12.10.

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa