Avoimen liikkeiden testausta ja kisavalmistelua

Avoimen liikkeiden testausta ja koevalmistelua samassa. Illalla klo 21 aikaan vähän väsytti ja Kikillä ruoka-aika mennyt jo tunti sitten (Kikin mielestä ainakin neljä tuntia), joten hieman villi ja vallaton meno. Väsyneenä treenaaminen onnistuu kohtalaisen hyvin, kun vaan suunnittelee todella tarkasti ja pysyy sitten suunnitelmassa. 

Tein yhteen pötköön kaikki avoimen liikkeet, palkkasin kahdesti välissä ihan namilla. 

1. Kaukot: Tosi nätit nousut, nopeat ja kerrasta ylös. Sujuvasti maahan, ei ennakoinut yhtäkään käskyä, vaikka odotin käskyjen välillä selkeästi. Hyvä sivulletulo ja nyt myös sivusta maahanmenossa muistin itse astua puoli askelta eteenpäin. 

2. Ruutu: Olipa hyvä kisamaiseksi suoritukseksi! Meni määrätietoisesti ruudun takaosaan, seisoi siellä nätisti ja odotti käskyä. Nätisti maahan ja sivulle. Häntä oli puoliksi ulkona, mutta se ei käsittääkseni haittaa. 

3. Liikkeestä seiso: Ihan ok seuruu, tähän on vähän tullut parannusta. Hyvä stoppi, pysyi hyvin paikallaan, kunnes tulin sivulle ja meni itse istumaan. Tein tän loppuosan uudestaan, vaikka periaatteessa kisatreenissä ei pitäisi uusia virheitä. Tää oli hyvä. 

4. Luoksetulo: Muuten hieno, mut mikä ihmettä siinä on, että tulee suoraan ja määrätietoisesti, sit just ennen mua kääntyy ja istahtaa eteen melkein 45° asteen kulmassa (ja aina niin, että pylly oikeaan vinossa). Tällä kertaa ei ennakoinut sivulletuloa vaikka odotin ja vapautin suoraan edestä. 

5. Kierto: Neljä tötsää väljänä neliönä. Teki oudon banaanin oikealle ja kiersi sit oikeaoppisesti myötäpäivään ja taas pienellä banaanilla takaisin. Tällä kertaa tuli eteen kohtalaisen suoraan. Tähän kaipaisi varmaan erinäisiä häiriötreenejä, viimeksikin sitä häiritsi hyppy ihan hirveästi. 

6. Seuraaminen: Tää oli yllättävänkin surkea. Edellinen ryhmä oli kohteliaasti viljellyt koko hallin täyteen nameja ja sekös nälkäkiukkuista Kikiä häiritsi (hei ruoka-aika oli mennyt jo 1,5h aikaisemmin). Todella ärsyttävää, kyllä koiran nyt tässä vaiheessa pitäisi osata seurata ilman, että nokka menee maahan kesken kaiken. Käännökset, temponvaihtelut sinänsä ihan hyvät, kun keskittyi ja peruutuskin ihan siedettävää, vaikkei nyt mitään kauneuskilpailua voittaisikaan. 

7. Hyppynouto: Tämä oli muuten ihan nätti, mutta ihan aavistuksen mälväsi kapulaa lopussa. Ei pahasti, mutta sen verran, että mua ärsyttää. 

Kokonaisuus: Kerran päästi ihan miniäänen, en tiedä olisiko tuomari edes kuullut. Käyttäytyi nätisti muuten vaikka kehuin normaalisti. Palkkasin ruudun ja luoksetulon jälkeen lyhyesti nameilla. 

Lopuksi ihan muutamalla toistolla liikkeiden korjaukset: 

Ruudussa alustalla - ilman - alustalla, nämä hienot ja kivasti tähtäsi keskelle. 

Seisomisessa palkka sekä nopeudesta että pysymisestä, juoksin, hypin ja nyin palloa taskusta. Lisäksi sivulletulemista. 

Luoksetuloja lyhyeltä matkalta, jotenkin tosi vaikea hahmottaa oikea paikka. Korjaa sit kyllä nätisti sivusuunnassa liikuttaessa. Vaatii varmaan vähän tehotreeniä. 

Kierto tuotti suuria vaikeuksia, tarjos hyppyä jatkuvasti. Hyppy ei ollut liikahtanut milliäkään aiemmasta, mutta jostain syystä häiritsi aivan sikana. 

Seuraamisessa tein ison houkutuksen - pari lelua ja pari namialustaa. Oli aivan äärimmäisen vaikeaa, klikkailin alussa vaan liikkeellelähdöistä 5m päästä. Vaati aika paljon, ennen kuin päästiin ohittamaan ja silloinkin oli hyvin tahmeaa seuraamista ja onnettomat käännökset. Tämän se on aiemmin osannut hyvin, johan ollaan jo rallitokoonkin tästä väännetty aiemmin. Noh, lisää treeniä tähänkin. 

Treenilista jatkoa ajatellen: 

- Ruudun korjaukset

- Ruudun häiriöt: tötsät, diagonaaliruutu, putket, kehänauhat jne. 

- Kierrossa erilaiset häiriöt, hypyt, kapulat mukaan, diagonaalikierto, ruudun viereen jne. 

- Luoksetulossa eteentuloa paremmaksi 

- Luoksetulossa häiriöitä, pitää osata ohittaa banaanittamatta

- Seuraamisen houkutukset, namit, pallot, kapulapöydät, mitä nyt ikinä 

- Hyppynoudon vinot palautukset 

- Epäennakointi ja liikkurointi kaikissa liikkeissä 

- VOI-kaukot, kuuntelu ja epäennakointi 

- Jäävien erottelua edelleen paremmaksi 

- Jäävien sivulletulo ja liikkeellelähtö


Voittajan uudet jutut: 

- Peruuttamisen käännökset 

- Sivuaskeleet 

- Luoksetulon stoppi 

- Ohjattu nouto 

- Luoksetulo seuraamaan 

- Tunnari 

- Kierto-ohjattu

Ettätota joo, onhan tätä treenaamista. Olisi kiva saada se AVO1 viikonloppuna, niin pääsisi eteenpäin elämässä. Tuntuu, että ihan ikuisuus ollaan hinkattu näitä alempia luokkia. 

Lupaan ostaa Kikille nugetit, jos se saa ykkösen! 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Agikisat Riihimäki 12.10.

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa