Häiriötä kerrakseen

 Kikillä oli tänään tokotreenit häiriöteemalla. Idea lähti selatessa rallitokon fb-sivuja, josta löysin houkutukseen jos jonkinlaisia ideoita. Päätin laittaa ne käytäntöön tokotreeneissä (samahan se on, treenataanko tokoa vai rallia). Hallille, kun saavuin, siellä oli aksaesteet hujan hajan eikä toivoakaan että tällai viimeisillään raskaana saisin putket ja esteet siivottua (mikä hitto siinä muuten on, et aksaihmiset kitisee kurkku suorana aina, kun esteet on sentin verran liian lähellä seinää, mutta eivät kuitenkaan itse voi siirtää esteitä takaisin niin, että muutkin mahtuis treenaamaan...?!) Noh, hyödynsin tilannetta ja treenasin kiertoa, ruutua sekä kaukoja putkien ja hyppyjen seassa. 

Lastenhuone on varsinainen häiriötreenien aareaitta

Liikkeestä istu ja seiso: pari istumista ja seisomista erikseen, palkka vauhdista ja pysymisestä erikseen. Sit halusin kokeilla seuraamaan lähtöä voittajaa ajatellen. Tämän se tajusi hyvin ja osasi suorittaa seuraavan jäävänkin. Tosin sekoili kerran seiso - seuraa - istu (teki toisen seisomisen). Palkkasin myös ihan pari liikkeellelähdön alkua, musta tää naksutushomma on toiminut hyvin. 

Kaukot: Kokeessa se pompahti eteenpäin mittansa verran toisessa vai kolmannessa vaihdossa. Kokeilin, sekoittaako se luoksetulon ja kaukot, lisäksi halusin kokeilla ultimaattista häiriötä. Laitoin sen suoran putken taakse suorittamaan, tein ensin kaukot, sitten kutsuin läpi ja sit taas kaukot. Teki nätit vaihdot, hienon luoksetulon ja taas hienot kaukot. Hyvin oli tässä siis kuulolla. 

Merkki: Pari putkea ja pari hyppyä ympärillä ja merkit siis siinä keskellä. Lähetin vähän eri suunnista, vaikein oli, kun edessä oli kahden putken suut ja hyppy ihan vieressä. Meni ansaan monta kertaa, eikä oikein kuunnellut. Hyppyjä yritti suorittaa muutamaan kertaan, mutta tajusi lopulta ohittaa ne. Kierto-ohjattua ajatellen on vielä hivenen tekemistä hyppyjen kanssa. 

Taustalla lojuva tyhjä kassi oli itse asiassa pahempi häiriö kuin yksikään kuvan lastenlelu

Seuraaminen: tässä teemana rallin houkutus. Violan huone on kunnon aarreaitta häiriötreenejä ajatellen. Mulla oli Brion sähköjuna, pelottava nukke, nameja ja ärsyttävä, laulava koira. Junaa se tuijotti hetken ja keskittyi sitten hyvin, koiran laitoin vähän myöhemmin laulamaan, sitä vähän vilkaisi. Seuraaminen itse aika kaameaa ja mä ikävästi tuijotan koiraa koko ajan. Hyvin kykeni kuitenkin ignooraamaan häiriöt ja osasi seurata myös oikealta. 

Ruutu: Kauempaa alustalle, sit korjauksia vuorotellen alustalla ja ilman, sekä pari näyttöä. Ihan hyvin osaa korjata tuolla taktiikalla. Pitää ehkä jatkaa tota alustaa näissäkin, se pelkkä naksutus ei toiminut ollenkaan. Lopuksi yksi kauempaa. Tässäkin oli takana kaksi putkensuuta ja yksi hyppy, mutta ei vilkaissutkaan niihin päin. 

Vielä, kun se oppisi suorittamaan ruudun myös kokeissa... 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa

Valkkuryhmän treenit 1.8.