Tottelevainen Pikkukiki

Keskiviikkona 

Nummelassa tokoa. Oon keksinyt toimivan tavan treenata tehokkaasti. Laitan ajastimen 12 minuuttiin ja sen jälkeen pidetään lyhyt tauko. Tällee ei tule treenattua liian pitkää pätkää ja tulee väkisin levättyä välillä. 

Seuraamista: nätit käännökset, myös oikea täyskäännös on parantunut huimasti. 

Ruutu: 2x alustalla ja kolmas ilman, sit taas alustalla ja ilman. Alustalle hakee kivasti, mutta edelleen varastaa helposti, kun käsi menee taskuun kaivellakseni palloa. Tosi ärsyttävää. En sit halua palkata siitä, joten menee ihan hukkaan hyvä toisto. Korjauksia se ei edelleenkään tajua yhtään, eka alustaton toisto oli hyvä, mutta jälkimmäisellä jäi eteen eikä millään tajua korjausta. Sit ku hakeutuukin oikealle paikalle, ni sit se tosiaan varastaa ja tulee itse pois ruudusta. HUOH. Hiton ruutu on kans sellainen murheenkryyni. 

Ruudun seuruuta: Tätä ei olla montaa kertaa treenattu. Toimi hyvin, kun tuli vasemmalta päin, mutta tuli oikealle seuraamaan, kun olin oikea kylki koiraan päin. Tätä mä vähän pelkäsinkin. Treenasin sit ihan kuuntelua koira maassa ja itse kävelen kohtisuoraan poispäin koirasta kutsuen sen vuorotellen oikealle ja vasemmalle. Näin se seuraa kyllä hyvin pään liikettä ja tulee sille puolelle, ilman pään kääntöä pitää vähän vielä vahvistaa. Samaa voisi tehdä myös edestä sivullekutsuja, tekisi Kikille hyvää. Sit tietysti ruudusta kutsuttaessa en ikinä ota sitä oikealle. 

Hyppynouto: Tässä vaikeimmaksi osoittautui kapulan kanssa odottaminen. Miten aikuinen koira ei osaa pysyä paikallaan ja noudattaa selkeää ohjetta...?! Väännettiin tästä pitkä tovi, voidaanko me lähteä liikkeelle ilman lupaa vai ei. Pikkasen palautuksessa pureksi, pidä-käsky toimii tähän kyl ihan hyvin. Liikkeen alkua pitää treenata liikkuroituna enemmän, kyttää ihan kauheasti ja on vähän lentoon lähdössä koko ajan. 

Kaukot: laitoin tassujen eteen muurin palikan, joka on sen verran korkea, ettei ainakaan vahingossa sekoita sitä kosketusalustaan (esim. kirja ei tähän tarkoitukseen toimi, koska hakeutuu päälle). Ajatuksena, että fyysisesti estäisi liikkeen. S - M - S on puhdas mahdottomuus, ei se tajua eikä kykene eikä ymmärrä, et takajalkoja voi siirtää. Lisäksi pitää miettiä tuota palkkaa, koska nythän palkka tulee multa ja se luonnollisesti tavoittelee sitä multa, joten taaksepäin suuntautuva liike ei oikein toimi. Nami sen tassujen juuressa toimisi varmaan kaikkein parhaiten, mutta Kiki on vähän tuhma, joten en voi luottaa siihen, etteikö se varastais namin. 

Torstaina 

Taas tokoa, pitkästä aikaa kimppatreenit Pian ja Boltin kanssa <3 

Tosi pitkästä aikaa Virkkalan hallissa, kiinnosti nähdä, onko Kikin viretila vielä samanlainen ongelma kuin aikaisemmin. Viimeksihän rallikisoissa se oli ihan lentoon lähdössä koko ajan, enkä oikein saanut siihen kunnolla yhteyttä, kun sit taas muissa halleissa kisatessa ja Nummelan hallilla treenatessa se on ollut ihan tosi kiva. Oli sillä vähän karmit kaulassa tullessa, mutta ei paljoa tarvinnut vääntää ja sain tilanteen rauhoitettua. Boltin treenatessa viereisessä kehässä meinasi lähteä lapasesta ja alkoi kesken liikkeen vinkua, mutta kykeni kuitenkin vähän keskittymään ja tekemään myös äänettä. 

Seuraamista alkuun, vasemmalla ja oikealla. Tää oli oikein hieno vasemmalta, toki edisti hieman. En nyt vielä jaksa asiasta stressata, katsotaan sitten, kun maha taas pienenee. Oikealla peilistä katsottuna vähän levoton, paikka vähän epäselvä ja ehkä vinottaa hieman. Pitää miettiä, onko tää sellainen asia, johon pitää puuttua vai ei. Toistaiseksi ei oo tuntunut häiritsevän tuomareita, mutta toki suora perusasento olisi esim. peruutuksen kannalta kiva. 

Kiertoa hyppyjen välistä vähän pidemmältä matkalta kuin yleensä avo. Liikkurointiin reagoi ekalla kerralla, peppu nytkähti, mutta jäi. Sen jälkeen ei oikeastaan reagoinut. Tykkään sen tavasta suorittaa kierto, se tekee tosi laajat, symmetriset kierrokset ja liikkuu varovaisen oloisesti olematta kuitenkaan hidas hiippari. Toki pitää jatkossa kattoa, miten saan sen pysähtymään nätisti vai jääkö aina liikaa oikealle, jolloin vasen puoli voi olla hankala. 

Hyppynoutoa liikkuroituna, tai lähinnä ihan alku. Ei reagoinut liikkurin käskyihin. Palautuksessa jäi tosi kauas musta, mutta tästäkin voimme varmaankin syyttää tässä tapauksessa mahaa. En ainakaan nyt vielä halua stressata asiasta, katsotaan asiaa keväämmällä. Muuten palautus hyvä, ei pureskellut ja tuli suoraan. 

Jäävien erotteluita, ei toiminut yhtään. Tarjos vaan ja ainoastaan istumista. Tarkoitus oli tehdä 3x istu ja perään seiso. Kikillä on korvien toiminnan kanssa vähän vielä puutteita... 

Jäävien liikkeellelähdöt ja seuruu liikkuroituna, tässä ei reagoinut yhtään liikkurin käskyyn, paitsi kerran liikkeellelähdössä singahti pystyyn käskystä. Ollaan ilmeisesti näistä hämykäskyistä seuraamisen yhteydessä väännetty syksyllä tarpeeksi. 

Kaukoja bumpperin kanssa, tsiisus kun on vaikeaa. I - S - I menee tosi nätisti, sen se tajusi hyvin. Pystyn myös tekemään jo ilman ohjausta metrin päästä. Sen sijaan S - M - S on aivan mahdoton. Se ei vaan tajua. Ei sitten millään. Tassut siirtyvät eteenpäin vaikka väkisin ja takajalat pysyy paikallaan ja menee vaikka miten mutkalle. Edes muutaman nätin jumppatoiston jälkeen ei tajua tarjota, vaan tarjoaa ainostaan istumista. En oikein tiedä, mitä tässä tekisin. Kokeilenko opettaa sille ihan tassusta pitäen tuon kosketusalustan vaiko kokeilenko vielä bumpperilla tms. esteellä. 

Hitsit, kun olisi hirveä hinku päästä kokeisiin, varsinkin sitä viimeistä rallitulosta kaipaisin, niin saataisiin se RTK4. Ei vaan oikein tässä vaiheessa viitsis ottaa riskiä, kun todennäköisyys on iso, että vauva kerkiää syntyä just sitä ennen... 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa

Valkkuryhmän treenit 1.8.