Vauhtirallia

Tänään vähän vauhdikkaammat rallitreenit. Ajatus oli tehdä ensin vähän aikaa putken ja hyppyjen saloja ja loppuajan tokoa. Noh, eihän me mitään tokoa ehditty treenaamaan, kun aika meni rallitemppujen hinkkaamiseen. 

Hyppyjen ohituksia: tämä on edelleen tosi vaikeaa, varsinkin, jos monta hyppyä peräkkäin. 

Puolenvaihto edessä/jalkojen välistä ennen hyppyä: sai tovin vääntää, että malttoi kuunnella. Pelkästä käden nostosta teki vuorotellen pyörähdyksiä, kääntyi mun eteen poikittain tai tunki päänsä mun jalkojen väliin... Tässä vähän työsarkaa. 

Poispäin-puolenvaihto eri suuntiin hypyn jälkeen: tää oli jostain syystä tosi vaikea, ei kuunnellut yhtään, teki ihan ihme vääntöjä ja yritti kiertää kylttitelineen toistuvasti. 

Puolenvaihto edessä/jalkojen välistä hyppyjen välistä sit taas puolestaan toimi aika hyvin

Putken edessä liikkeestä istuminen ja luoksekutsu: tää toimi tosi hyvin, vaikka joutui ohittamaan putken ihan tosi läheltä

Puolenvaihdot ennen putkea toimi myös hyvin

Putki - sivulla peruutus/liikkeestä istu: aivan superhyvin toimi nääkin, ei mitään ongelmaa. 

Radanpätkät meni suunnilleen näin: 

Lähtö - puolenvaihto jalkojen välistä - hyppy - hypyn ohitus - puolenvaihto edessä - hyppy - molemmat poispäinkäännös - hyppy - takana puolenvaihto - hypyn ohitus

Lähtö - puolenvaihto takana - putki - liikkeestä istu - luoksekutsu - molemmat oikeaan - pyörähdys - putki - vasemmalla peruutus 

Kikillä selkeästi nousee kierrokset hypyistä eikä sen jälkeen oikein pysty keskittymään käännöksiin ja puolenvaihtoihin. Tässä on vielä paljon työnsarkaa. Hieman epäloogista tosin on, että hyppyjen välissä kykeni tekemään ihan hyvin, mutta ennen ja jälkeen hyppyjen ei niinkään. 

Käden nostaminen ja sen ennakointi on toinen melkoinen ongelma, se ei jää kuuntelemaan käskyä vaan tekee _jotain_ samantien, kun nostan käden. Idea olisi, että käden nosto valmistaisi sen siihen, että kohta jotain tapahtuu ja sit seuraavalla askeleella annan käskyn ja ohjaan kädellä. Kiki ei myöskään ole looginen oikean ja vasemman käden kanssa - esim. poispäinkäännöksessä ohjaan koiranpuoleisella kädellä ja edessä puolenvaihdossa vastakkaisella. Siitä huolimatta se sekoittaa nämä ihan iloisesti eikä tosiaankaan korkeassa vireessä vaivaudu kuuntelemaan. Olen nyt palkannut paljon pelkästä seuraamisesta tässä tilanteessa. 

Hyppyjen ennakointi on toinen iso ongelma, se sinkoaisi mielellään jo parin metrin päästä hypylle, siksi ollaan tehty paljon ohituksia. Jostain syystä putken ohitus ei ole yhtään näin iso ongelma. 



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Agikisat Riihimäki 12.10.

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa