Viikon tehotreenit ennen koetta

Perjantai: 

Valmistelevat treenit Kaukalolla Pian ja Boltin kanssa. Kaikkea vähäsen, paljon palkkaa ja ideana lähinnä luoda itsevarmuutta ja hioa viretilaa liikkeisiin. Mun pitää vähän vielä testailla, mikä olisi Kikin kannalta optimaalisin valmistautuminen. Se ainakin todettiin, että palkatonta pitäisi tehdä vielä paljon enemmän. Voittajaluokkaan valmistauduttaessa täytyy pitää mielessä tämä. Ketjuttaa vaikka ensin kaksi liikettä, sitten kolme, sitten neljä jne. 

Ehkä suurimmat ongelmat: 

- Ennakoi aika paljon: luoksetulon odotus, kaukojen eka vaihto, luoksetulossa edestä sivulletulo vaativat paljon harjoittelua. Jäävien seuruu ei vieläkään täydellistä. 

- Epävarma noudon loppupalautus, paikka vaatinee hiomista 

- Ruudun stoppi huomattavasti paremmaksi, samoin ruudun paikka täsmälliseksi 


Tokomobiili on yllättävän tilava, kun vähän asettelee tavaroita

 Keskiviikko-iltapäivä: hieroja 

- oikea puoli kauttaaltaan pahemmin jumissa kuin vasen

- Vasen takajalka jumissa, muu kroppa melko hyvä vasemmalla 

- Oikealla puolella etujalka erityisen paha, takajalka myös jumissa ja selkäänkin reagoi 

- Tilanne kuitenkin parempi kuin viime kerralla

- Kaula/niska viimeksi jotenkin kierteellä jumissa, nyt huomattavasti parempi 

- Alaraajoihin ei reagoinut yhtä pahasti kuin viimeksi 

- Pitkä ravi olisi hyvä, vapaana lenkkeily olisi tosi hyvä, haku/esineruutu, jos ei vapaana pitäminen muuten onnistu, koirapuisto tms. Uintikin voisi olla kova, kunhan opettaa tekniikan. 

- Monipuolisempi treenaaminen pidettävä mielessä

Keskiviikko-aamupäivä: tokoa Hihan kentällä

Testailin kokonaisia liikkeitä liikkuroituna. 

- Kriteerit oltava täysin selvät ja johdonmukaiset joka liikkeessä. Voisi käydä liikkeet kokeen jälkeen läpi ihan yksitellen ja miettiä tasan kriteerit. Niistä sit pidettävä kiinni. 

- Viretila ihan yllättävän hyvä. Kävi alkuun kuumana, mutta keskittyi silti hyvin eikä mesonnut kehumisesta huolimatta. 

Kierto: sekoili eteentulon kanssa, tuli oikealle jotenkin vinoon ja sitä suoraan sivulle. Kierto hyvä. 

Nouto: tarkkana ettei ennakoi ja kriteerin kanssa, saako katsoa vai ei, ottaako kontaktin vai ei ennen lähetystä. Ennakoi niin, että mun on tosi vaikea sitä huomata jostain syystä (reagoi esim. ekaan kirjaimeen). 

Ruutu: Paikka paremmaksi. Oon nyt palkannut, kunhan on ruudun sisällä, tähän pitäisi vähän ehkä puuttua, koska nyt hakee vasempaan etulaitaan. Stoppi aavistuksen parantunut. 

Luoksetulo: ei nyt ennakoinut varsinaisesti liikkuria, mutta lähti samantien kun hengitin/avasin suuta. Palkka pysymisestä ja uus yritys. Sivulletulo edestä vino, argh. 

Liikkeestä istuminen: seisoi, joten selkeästi edelleen sekoilee näissä. Argh. Seuraamisessa tosi paljon tarkempana kriteerin kanssa. Se ei saa vilkuilla! Keskeytys ja aloitus alusta, tässä pitää olla paljon tarkempi itse. Odotan, että pääsen halliin, jossa on peilit, helpottaa tämän treenaaminen. 

Liikkeestä seisominen: tämä ihan nätti, nyt ei ennakoinut liikkurin käskyä sivulla. Vähän hiippailee seuruussa käskyn jälkeen, vaikka ei enää reagoi pysähtymällä. 

Liikkeestä maahan: tämä oli hieno ja nopea. 

Kaukot: mitä ihmettä, hyppäsi metrin eteenpäin, ei ollut yhtään kuunnellut, mitä liikettä oltiin tekemässä. 

Seuraaminen: vaikka ollaan aika vähän treenattu, niin tää menee mielestäni ihan kohtalaisesti, käännökset ihan hyvät, temponvaihdot ihan hyvät, täyskäännös oikealle ihan yllättävän tiivis ja vasen ihan hyvä kans. Perusasennot nyt suoria ja juoksussa oikealle käännös oli hyvä. 

Istumista: tänään oli paljon itsevarmemman näköinen kuin eilen, ei yrittänyt lähteä perään. 

Kiki tykkää uusimmasta perheenjäsenestä. Kiki on niin hurjan kiltti vauvalle <3 

Tiistai-aamupäivä: tokoa hihan kentällä 

Ruutua alustalla. Ei edes katsonut alustaa, hakeutui vasempaan etulaitaan. Tässä pitää kokeen jälkeen olla taas tarkempana ja vääntää tosta paikasta. En nyt ennen koetta halua sekoittaa sitä ja aiheuttaa epävarmuutta. Hetsausta ja yhteislähtöjä voisi kokeilla, ilme ainakin kirkastui, kun hetsasin sitä pannasta pitäen ja lähdettiin yhtaikaa juoksemaan ruutuun. Motivaatiota edelleen kaipaisin tähän. 

Nouto: tyhmä minä aina sanon sille ylimääräisen käskyn, kun se tulee luokse, että se muistaisi kiertää mun takaa sivulle. Pitäisi varsinkin treeneissä antaa sen itse tehdä. Kontaktin kanssa saa olla tarkkana, sen pitäisi ottaa kontaktia ennen lähetystä, samaan tapaan kuin ruudussa. Tähän pitää puuttua, jos lipsuu! 

Jääviä liikkuroituna, reagoi liikkurin käskyyn hiippailemalla. Seuruu kokonaisuudessaan parantunut tosi paljon näissä, mutta edelleen saisi olla parempi kontakti. Pitää muistaa puuttua heti, kun kontakti tippuu ja aloittaa alusta. Lisäks toki myös palkata usein. 

Paikalla istuminen. Lähti kerran mun perään, palkkasin useita kertoja ihan vaan jätöstä. Pysyi sen jälkeen hyvin minuutin. Skarpimpana voisi toki olla, mutta tässä vaiheessa pääasia, että ei lähtisi mun perään korvat luimussa. 

Sunnuntaina: Ansun toko

Nouto: En oo aikoihin saanut vastaavaa oivallusta kuin tänään. Oon ihmetellyt, miksi se on kapulan kanssa jatkuvasti vino sivulla, vaikka ilman kapulaa osaa kyllä takaa kiertäen perusasennon kiitettävästi. Ansu sitten hiffasi, että Kikin mielestä palautuksen kriteeri on työntää kapula mun reittä vasten, mitä se siis edessä on harrastanut. Ollaan tästä toki hieman eri mieltä ja keskusteltukin asiasta, mutta Kikin mielestä näin on ja näin kuuluu tehdä. Raukkaparka yrittää nyt pitää samasta kriteeristä kiinni myös sivulla, vaikka tehtävää on vaikeutettu merkittävästi. Oikeastaan aika hellyyttävää, miten kovasti se yrittää. 

Pureksii tuodessa, vaikuttaa vähän epävarmalta paikasta, pitänee edistää sitä vielä paljon. Ensin ihan askel kerrallaan, sitten vähän matkan päästä jne. Suoruuteen Ansu ehdotti esim. sitä kaukojen kehikkoa. Lisäksi käden asennolla voi yrittää hieman ohjata sitä (käsi ulkopuolella), ja namin suunta ulkopuolella. Itse oon myös kokeillut heittää namin eteenpäin ja saada ihan vaan pito onnistumaan. 

Kaukot: nyt perustekniikkaa kehikolla, mutta melko pian olisi hyvä siirtyä siitä pois, ettei tule liian vaikeaa luopua sit siitä. Ihan kivasti näyttää tekevän. M - S se ei oo ihan hiffannut, että takajalkoja ei nyt tässä tarvii pitää paikallaan. Yrittää sinnikkäästi tehdä hissillä; tekniikka, joka ei pitkäselkäisellä, tappijalkaisella corgilla oikein luontevasti onnistu. 

Pe/la: itsekseni tokoa kaukalolla 

Ruutua eri suunnista, osasi hyvin hakeutua ja nyt ihan kohtalaisesti, mihin pitikin. Kokeilin vähän ketjuttaa muutamaa liikettä ja namipalkka välillä (luoksetulo, kaukot, ruutu jne). Ihan hyvin toimi ja vire oli hyvä. Liikevälit toimii hyvin eikä juurikaan mesoa. 

En muista, mitä muuta. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Agikisat Riihimäki 12.10.

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa