Loppuvuoden tokotreenailuja

 Kikistiina on treenannut ahkerasti tokoa radiohiljaisuudesta huolimatta. Jotenkin tää blogin päivitys on jäänyt vähän vähemmälle, mulla on kuitenkin ajatus treenatessa koko ajan, mutta ehkäpä uuden vuoden kunniaksi voisi taas vähän tarkemmin suunnitella treenejä. Yhteenvetoa treeneistä ja edistyksestä tiedossa: 

Paikkamakuu: tätä ei olla tehty juuri yhtään, todellakin pitäisi. Aika ei ole ongelma, sitä olen toisinaan tehnyt Boltin treenatessa. Kuitenkin käskytyksiä ja ryhmässä olemista ei olla tehty. Samoin ryhmässä kehääntuloja olisi kiva treenata. 

Seuraaminen: vähän taas kiinnitettävä huomiota kontaktiin ja kestoon. Olen treenannut ihan liian lyhyitä pätkiä ja jotenkin pelkään tehdä liian pitkiä pätkiä. Pääsääntöisesti seuraaminen kuitenkin hyvää ja treeneissä olen ehkä itse vähän hukassa, mitä sitä treenaisi. Oikealla seuraamista ollaan tehty vähemmän, mutta tasapainon vuoksi kuitenkin sitäkin. Juosten käännökset alkaneet sujua varsin hyvin, sivuaskeleet vaativat vielä hieman toistoja. Peruutus 10 askeleen verran ihan ok, mutta vähän vaatii vielä toistoja sekin, jotta saisin täysin toimivaksi. 

Jäävät: tässä ollaan menty hurjasti eteenpäin. Ei enää juurikaan sekoita, mikä on aivan valtava edistysaksel meidän tokouralla, en olisi uskonut näkeväni tätä päivää! Seuraaminen voisi olla parempaa, ei kuitenkaan hirveästi ennakoi liikkuria hidastamalla vaan seuraaminen muuten vaan vähän tahmeampaa kuin normaalisti. Pysäytykset, erityisesti istu ja seiso, voisivat olla nopeampia, tässä vaiheessa olen kuitenkin erittäin onnellinen, että ylipäätänsä toimivat. Paikalla oleminen, ohitukset ja seuraamaan tulo ovat hyviä. 

Luoksetulo: stoppi ei toimi yhtään, ollaan vahvistettu jarruttamista, läpijuoksuja ja ihan paikallaan pysymistä. Ennakoi käskyä ja liikkuria myös. Eilen Sirken treeneissä sain uutta puhtia tähän ja kokeillaan saamiamme vinkkejä ensi tilassa. Sivulletulot alkaneet toimia paremmin, joskin edelleen mielellään valahtaa liian eteen. 

Ohjattu: ollaan nyt päästy vähitellen täyteen etäisyyteen eikä hirveästi enää arvo suuntia. Nosto hyvä, tuodessa hieman mälvii. Luovutusta tehty enimmäkseen erikseen, valahtaa tosi helposti liian eteen - tässä olen tehnyt tosi paljon toistoja läheltä, sivulta ja takaa sekä ilman kapulaa, mutta vaatii vielä runsaasti toistoja. Liikkeestä seisominen toimii hyvin liikkurista ja kapuloista huolimatta, joskin vaatii vielä varmuutta. En vielä juurikaan ole yhdistänyt näitä kahta, joskin nyt olisi hyvä aika siihenkin. 

Ruutu: ollaan edistytty hurjasti ja päästy sivupalkan kanssa tosi pitkälle, joskin nyt taas viime treeneissä jäi toistuvasti ihan liian eteen. Korjaukset eivät edelleenkään toimi, kuten pitäisi. Pysähdys ja paikka kaiken kaikkiaan parantuneet, maahanmeno toimii hyvin ja seuraamaan tulo varsin täsmällinen, vaikka vauhtia olisikin kutsuessa pitää paikan hyvin. Olen ehkä treenannut tätä turhan vähän viime aikoina. Nyt toki viime treeneissä tarjosi jatkuvasti etunauhoja, joten... 

Kierto-ohjattu: kiertoa joutuu vähän vahvistamaan, saattaa hakeutua hypyille varsinkin jos ensin ollaan treenattu niitä. Kierto itsessään ihan hyvä, sopiva vauhti ja jättää sopivan väljäksi. Stoppia ja maahanmenoa ei olla tehty, toivon, että siirtyisi luoksetulosta aikanaan tähän. Suuntia ollaan naksuteltu ihan naminheiton avulla ja toimii jo varsin hyvin erillisenä temppuna. Kierrosta kokeilin kerran, toimi tosi hyvin, paljon paremmin jopa kuin pysähdyksestä. Sivulletulossa valahtaa tosi helposti eteen, tätä pitää treenata vielä paljon. 

Kaukot: etenee hyvin hitaasti, lähinnä vielä kotitreeninä. Uudenvuoden mökkireissulla sain tähänkin uusia ideoita Emmiltä, jotka ovat jo alkaneet tuottaa tulosta. Kehikko, kosketusalusta, nenäkosketus ynnä muut apuvälineet eivät oikein tuottaneet haluttua tulosta, nyt pidän vaan jalkoja tassujen päällä. Pikkuhiljaa alkanut tarjoamaan oikeita vaihtoja S - M - S ja I - S - I -vaihtoihin. I - M - I tehdään vasta, kun nämä kaksi toimivat. 

Tunnari: tämä vähän on jämähtänyt paikalleen. Purkkien kanssa ilmaisee vaihtelevalla menestyksellä. Väittäisin, että on tajunnut idean, mutta edelleen välillä epävarmoja toistoja. En ole vielä yrittänytkään luopua purkeista, mutta jonkinlainen purkkirata pitäisi olla, jotta voitaisiin lisätä etäisyyttä ja ylipäätään viedä halliin purkit (kaatuvat keinonurmella samantien ja sitä Kiki ei tajua yhtään, että ne ovat lappeellaan - tarjoaa maahanmenoa, en ole erityisemmin edes yrittänyt ratkaista tätä). 

Kokonaisuus: Ihan liian vähän olen tehnyt kokonaisuutta. Liikkuria olen hyödyntänyt treeneissä ja liikkeissä, kehääntuloja ja liikevälejä ollaan tehty, mutta ei juurikaan yhdistelty liikkeitä. Jotenkin edelleen olen tosi arka tekemään palkattomia suorituksia, vaikka tiedän, että Kiki vaatisi paljon enemmän. Toki nyt myös ongelmana on ollut, että monet avonkin liikkeet ovat olleet tosi kesken, joten hankala toki treenata kokonaisuutta. Jotain pientä olisi kuitenkin ehkä hyvä tehdä joka treenissä, koska nykyisellään palkan odotus kasvaa aika korkeaksi. 

Vierumäellä laavulla paistettiin makkaraa tossa taannoin


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Agikisat Riihimäki 12.10.

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa