Viikon tokotreenailut

 Tämän talven meillä on Kikin kanssa ihan luksustilanne, kun mulla on vapaatreenioikeus peräti kahteen halliin - Virkkalassa käydään Pian kanssa ja itse käyn Hiekan hallilla Nummelassa. Molemmissa halleissa on hyvät ja huonot puolensa, saan ne halvalla ja tuleepahan vähän vaihtelua treeniympäristöön. Rallitoko on nyt elänyt vähän hiljaiseloa, kun olen halunnut panostaa tokoon täysillä. 

Joulun tienoilla Virkkalassa oli käytössä iso kenttä, jota hyödynnettiin pariin otteeseen, ihan luksusta. Normaalisti siellä on ongelma, että tokokenttä on hirveän pieni ja lisäksi aina riski olemassa, että aksakentällä joku, jolloin treenaaminen Kikin kanssa on äärimmäisen vaikeaa. Lisäksi sinne on 30min ajomatka. Hiekan halli puolestaan on ainoastaan mun omassa käytössä, siellä käy vähemmän aksaajia, joten kenttä usein tyhjä eikä sinne aja kuin 15min. Siellä kuitenkin on surkea varustelu, huono pohja eikä hallikaan mikään järjettömän iso ole. 

Maanantai - Hiekan hallilla itsekseni 

Jäävit: erottelua pitkästä aikaa edestä ja oikealta. 3x seiso + istu meni hyvin, mutta 3x istu oli jostain syystä ylivoimaisen vaikeaa, ei jotenkin suostunut uskomaan, että näin voi toimia. Paikalla seisominen on huonontunut taas, toki tein myös vaikeita häiriöitä sille. Pitää vahvistaa hieman. Liikkeellelähtö seuraamaan hyvä. 

Stoppi: eka oli hyvä, pysäytin nyt selkeästi kauemmaksi kuin viimeksi. Toinen puolestaan tosi huono, otin lähemmäksi itseäni, ei jarruttanut ja köpötteli oman mittansa verran. Kolmas ok. Koska ennakoi takapalkkaa paljon, olen nyt enemmän kutsunut luokse ja vapauttanut siitä palkalle. 

Kierto-ohjattu: suuntia pysäytyksestä, tämä ollut vaikeampaa kuin vauhdista. Oikein hyviä toistoja, paikallaan pysyminen tuntuu suuremmalta haasteelta. Kierrosta maahanmenoja ja stoppia, kutsuin Kikin hyppyjen ohi ja itse jossain 5 - 10m päässä, tulee vielä suht lähelle mua, mutta maahanmenot ihan hyviä. Takaisinlähetys kiertoon toimii hyvin niin, että vähän avustan käsimerkillä aksatyyliin. Väärään suuntaan kierrettäessä sillä ei oo musta niin väliä (kiertää normaalisti myötäpäivään, takaisinlähetyksissä laitan vastapäivään). 

Paikallamakuu mun rakentaessa kierto-ohjattua. Oli tosi tuhma ja nousi kahdesti, kun hetkeksi katosin A-esteen taakse. Tein sitä sitten erikseen. Hiton paikallaolo. Pitää panostaa tähän vähän enemmän. 

Lauantai - Hiekan hallilla koko perheen voimin 

Saatiin hyvä häiriötreeni, kun koko perhe päätti tulla mukaan treeneihin. Vauva mönkii, lapsi juoksee ja hihkuu ja J juoksee molempien perässä vuorotellen. Kikiä ei juurikaan häirinnyt, keskittyi tosi hyvin vaikka juoksivat toisinaan hyvinkin läheltä mm. Kikin tehdessä liikkeestä maahanmenoa ja kiertoa. 

Nouto: lyhyeltä matkalta hiljakseen pidentäen, ensin kapula suuhun, sitten maasta. Nyt oli tosi hyvä, toki matkaa oli vähän ja vauhti hidas. Kahtellaan. 

Luoksetulon stoppeja: läheltä, ennakoi ihan tosi paljon takapalkkaa, kääntyi sivuttain. Palkkasin enimmäkseen pyörittämällä ympäri ja takapalkalle vapautin toiselle puolelle kuin ennakoi. Läpijuoksuja pari. Stopit itse olivat hyviä. 

Ruudun paikkaa: alustalla ja ilman. Toimi hyvin 2x alustalla ja 1x ilman, seuraava ilman eri suunnasta olikin taas täysi arvoitus. Käsittämättömän vaikeaa. Korjauksia ilman alustaa ei hiffannut sitten ollenkaan. En tajua. Namimaattia en saanut toimimaan, joten ihan sivulelulla. 

Pientä palkatonta pätkää: 

Ruudun loppua - avo-luoksetulo - L (maahan-istu) - avo-kierto

Kaikki osiot olivat ihan tosi hyviä, välit samaten. Toki nyt ei ollut liikkurointia vaikeuttamassa, mutta muuten näin palkattomuus ei tuntunut isolta haasteelta tällä tavalla tehtynä. Ehkäpä alan pikkuhiljaa vaan yhdistelemään voittajan liikkeitä yksi kerrallaan ensin itsekseni, sitten häiriöiden ja liikkurin kanssa. 

Maahanmeno vauhdista: ihan namilla kokeilin edessä peruuttamalla. Kokeilin lähietäisyydeltä peruuttaa ja pysähtyä/tulla vastaan ja samalla heittää nami jalkoihin. Ainakin näin yhdellä kokeilulla toimi hyvin, olivat nopeita. Toki nämä kaiken maailman avut pitää vähentää tosi nopeasti. Kierrosta kokeilin ihan lähietäisyydeltä, toimi ihan hyvin myös. Ehkä vaan pikkuhiljaa pidennetään etäisyyttä vähän samalla idealla kuin luoksetuloa. 

Kierto takaisinpäin: tätä ollaan tosi vähän tehty ja jostain syystä tosi vaikea juttu Kikille. Ajatus on, että voisin jatkossa lähettää sen takaisin kiertämään tötsät maahanmenon/stopin jälkeen. 

Perjantai - Virkkalassa Pian kanssa 

Kikillä vire korkealla, koska naapurikentällä höntsäili toinen koirakko. Ihan yllättävän hyvin kuitenkin palautui, ei tarvinnut kauaa vääntää. Ylipäätään Kiki on mennyt ihan hurjasti eteenpäin tässä, sen kanssa pystyy treenaamaan ihan kunnolla nykyään, kun vielä toissavuonna ei koko talvena päästy treenaamaan käytännössä yhtään liikettä. 

Seuraamista liikkuroituna, oli hyvä ja keskittyi tosi hyvin, kun yritti sulkea häiriön pois. Suorastaan liikuttavaa, miten se keskittyy häiriössä. Melkeinpä vaikeinta on, kun ei tapahdu mitään ja pitäisi vaan olla perusasennossa. Käännökset ihan hyvät, seuraaminen hyvää ja täsmällistä, myös peruutus on alkanut toimimaan ihan kivasti. 

Ohjattu: pelkät nostot, koska noudossa mälvii ihan sikana. Pelkät suunnat, sitten pelkkä seisominen ja lopuksi yhteen molemmat. Oikea kapula tuotti jostain syystä haasteita, ei oikein nähnyt sitä. Vasen hyvä. Seisomisessa aavistuksen kyttäsi, seisominen kuitenkin hyvä. Yhdistetty oikein hyvä, ei montaa kertaa olla tehty. 

Nouto: ihan läheltä ensin, mälvi ensin paljon, sitten tyytyi pyörittämään kapulaa. En ole noston jälkeiseen korjaukseen tähän asti puuttunut, mutta pitää jatkossa olla tarkempi. Huomattavasti mustavalkoisempaa on, kun ei anna korjata yhtään. Saatiin pari ihan hyvääkin toistoa, kunhan etenee hitaasti ja vähitellen lisää etäisyyttä. 

Ruutu: Näyttöruudulla pitkästä aikaa paikkaa, oli tosi huono. Tarjosi toistuvasti etualaa ja hidasti vauhtia jo ennen ruutua. Kikin loistava ruutu on rikki :(

Torstai - Hiekan hallilla itsekseni 

Kierto-ohjattu: ekaa kertaa kokeilin suoraan kierrosta suuntia ja yllätyin, miten helppoa oli! Kuunteli nätisti ohjauksia ja teki kivoja kiertojakin, kun ensin pari kertaa väännettiin hyppyjen ohittamisesta. Tämä jostain syystä sen heikko kohta. Merkit 15m päässä hypyistä. Jostain syystä pysäytyksestä suunnat ovat paljon vaikeampia kuin liikkeestä. Pitänee vahvistaa näitä vielä paljon, jotenkin näen hieman riskialttiina juoksuttaa sitä läpi kauhean paljon. 

Luoksetulon stoppeja: kokeilin Sirken neuvoja ja tuntui toimivan nätisti. Nyt vaan pikkuhiljaa pidennän matkaa ja vuorottelen palkkausta (kiertääkö mun ympäri vai suoraan taakse), lisäksi yritän opettaa vahvemmaksi vapautussuunnat. 

Noudon palautukset: menee hienosti ilman kapulaa, mutta kapulan kanssa vaikeaa. Jostain syystä bäk-si(vu) -käskyllä tulee nätisti sivulle, mutta nouda -käskyllä tulee aina liian eteen. Myös siis kapulan kanssa tämä ero on selkeä. Hämmentävää. Bäk-si-nou seuraavaksi käyttöön...?! 

Seuramista pätkä, ihan hienoa. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Agikisat Riihimäki 12.10.

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa