Lomailijan paluu ja mietintöjä kaukoista

Pitkästä aikaa treenaamassa taas, edellisestä kerrasta on ainakin 1,5 viikkoa. Meidän lauma pakkasi kamat ja lähti Kanarialle aurinkoon, Kiki ja J sai viettää laatuaikaa kahdestaan. 

Aurinko paistoi ja päästiin altaaseen uimaankin

Tiistai

Hiekan hallilla itsekseni. Ohjelmassa stoppeja, ruutua, erottelua/kuuntelua ja tunnarin noutoa. 

Stopit ensin namilla, oli hienoja. Täytyy vaan ennakoimiseen kiinnittää huomiota, heitin nyt nameja myös taaksepäin sen tullessa mua kohti ja siitä käännyin kutsumaan taas luokse. Aikaisemmin vaan heitin eteenpäin itsestäni, mikä on vähän huono.

Yritin vähän saada etäisyyttä, jolloin vaihdoin namin palloon. Toimi näinkin hyvin, toki pallo kädessä näkyy koiralle paremmin kuin nami ja ennakoi sitä enemmän. En ole nyt kokeillut ollenkaan maasta vaan ihan vaan heittämällä koiraa kauemmaksi. Ensi kerralla täytyy kokeilla sitäkin taas, ensin lyhyeltä matkalta ja vähitellen pidentää sitä. 

Ruutu oli aavistuksen vaikeaa, koska huoh, edelliset olivat jättäneet taas aksaesteet aivan totaalisen hujan hajan, en saa painavia esteitä yksin siirrettyä. Saatiin kuitenkin reunaan hyppyjen ja putkien sekaan rakennettua, alustalla - ilman - alustalla. Hyviä toistoja oli, tosin testasi ekalla kerralla, jos vaikka saisi varastaa suoraan lelulle. MUR. Lähempänä yritin sen jälkeen lähettää kiertotötsille ruudun edessä (eivät siis alunperin olleet siinä), ei millään ottanut kuuleviin korviinsa, tarjosi varmaan 5x ruutua :D 

Vein Kikin hetkeksi autoon ja siirsin ruudun toiseen laitaan, jossa taas ensin alustalla, sit ilman ja kolmas taas alustalla. Matkalla oli kaksi putken päätä noin 50cm juoksulinjasta ja ekalla lähetyksellä yrittikin karata sinne. Muuten hyviä toistoja, haki nyt hyvin ruudun peräosaan myös ilman alustaa. 

Auringonlasku merenrannalla oli hieno

Hypyn ja merkin erottelua: vierekkäin ja lähetys vuorotellen. Ei tajunnut hypylle lähetystä sitten yhtään, tarjosi pelkkää kiertoa. Ei myöskään tajunnut kierron suuntakäskyjä, yritti tarjota samaa vaihtoehtoa joka kerta, lopuksi vasta tajusi, että pitää kuunnellakin. 

Tunnarin nouto: ei olla tehty tätä vielä lainkaan, joten tehtiin lopuksi tätä. Ensin pelkkä nosto, sit tuominen käteen ja lopuksi sivulle. Nostot ja käteen tuominen ihan läheltä menivät vielä hyvin - nostaa etuhampailla ja pitää sitä siinä. Sivulle olikin huomattavasti vaikeampi, jos ei sylkenyt kapulaa mun takana maahan, niin vähintäänkin pyöritti sitä suussa. Haluan, että kapula pysyy etuhampaiden välissä, koska jos se siirtää sen poskihampaiden taakse (jossa se siis pitää normikapulaa), käynnistyy samantien tulitikkutehdas. Yritin pienempinä askeleina, että tuo ensin yhden askeleen mun takaa, sitten viistosti vasemmalta mun takaa jne, tässä tosin tulee taas sama ongelma kuin muissa noudoissa, että ei oikein osaa paikkaa. En ole varma, kannattaako tunnaria käyttää paikan opetteluun, kun otteen kanssa on niinikään paljon tekemistä vielä vai opettaisiko ensin ihan kunnolla peruskapulalla, jossa ote on huomattavasti parempi muutenkin. 

Mun lärvi näkyy harvoin täällä blogissa

Keskiviikko - torstai 

Kaukoja ollaan tehty kotitreeninä, nyt vihdoin ja viimein on alkanut näkyä edistystä. Nyt toistot onnistuvat enimmäkseen ilman jalkoja siten, että istun tai olen polvillani Kikin edessä noin 0,5 - 1m päästä. Musta tää on jo tosi hyvä alku, koska tuosta on helppoa lähteä pidentämään etäisyyttä, kunhan ensin oppii tekemään toistot puhtaasti ilman apuja ja tukia. 

M - S siirtäisi kauhean mielellään toista tassua taaksepäin, mutta on nyt oppinut kuitenkin, että takajalkoja saa siirtää halutessaan. "Nouse" on tässä tapauksessa toiminnallinen käsky, joka viittaa nousemiseen. 

S - M toimii Kikin keskittyessä oikeinkin hyvin, siirtää painoaan taakse ja painaa pään alaspäin. Hirveän helposti toinen tassu siirtyy sivullepäin. Periaatteessa en haluaisi minkäänlaista jalkojen siirtelyä hyväksyä, mä vaan edelleen hieman epäilen, ettei Kiki kerta kaikkiaan pysty makaamaan sellaisessa asennossa jalat sievästi kropan alla. "Noja" viittaa leikkiinkutsuasentoon, josta "nojamaa" -käskyllä menee kokonaan maahan. 

I - S toimii ehkä parhaiten, heittää pyllyn taakse sujuvasti ja yleensä liimaa etujalat paikoilleen. "Pylly" on taas toiminnallinen käsky, joka viittaa tekemiseen, eikä niinkään lopputulokseen. 

S - I on vähän epävarmempi kuin edellinen, mutta pääosin on ymmärtänyt hyvin, että etujalat on paikallaan. Jos liikahtaa, niin etutassut liikahtaa taaksepäin. "Istu" -käskystä en ole täysin varma, mihin viittaa, mutta luulen, että Kiki hahmottaa sen lopputuloksen kautta, eli istumisena. Tekniikka tulee siinä ohella. 

I - M on alkanut ymmärtämään ajatuksen. Tein pitkään pelkästään ohjaamalla, nyt kokeilin ekaa kertaa yhdistää käskyt pylly-noja ja lopulta pelkkä noja. Sinänsä en tykkää käyttää eri liikkeelle samoja käskyjä, mutta minusta tuntuu, että Kikille "noja" tarkoittaa lopputulosta, eikä niinkään liikettä, niin tässä tapauksessa luulen, että näin on selkeintä molempien kannalta. En ole varma, miten tuomarit suhtautuu yhdistelmäkäskyihin, varsinkin jos käsky olisi "pyllynojamaa", niin alkaako se olla aika pitkä jo. 

M - I en vielä hivenen epävarmempi kuin edellinen, mutta yhdistelemällä käskyjä on alkanut ajattelemaan itse vaihtoja eikä enää sokeana seuraa mun kättä. Yleensä sanon vielä nouse-istu erillisinä käskyinä, enkä ole varma, mitä käskyä tässä lopulta käyttäisi. "Nousistu" tai "noustu" voisi ehkä olla selkeä, olisi ihan erillinen käsky, joka selkeästi viittaa tapaan suorittaa liike. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Se olisi BH Kikiperkele!

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa