Rallatellen rallaillen - Vantaa 5.3. MES0

 Kiki kävi vaihteeksi hauskuuttamassa lähinnä itseään Vantaalle rallikisoihin, joihin ilmoitin sen hetken mielijohteesta. Rata oli ihan kiva, vähän tosin haastava yhdistelmä hyppy - pyörähdys - hyppy ja lisäksi tuomari vaihtoi oikean merkin ruututötsään. En edes tiennyt, että tämä on sääntöjen mukaan mahdollista, mähän nimenomaan olen opettanut Kikille, ettei ruututötsiä kierretä eikä niiden taakse pysähdytä. Huoh. 

Kiki oli radalle tullessa jo ihan vääränlaisessa mielentilassa ja alkoi vimmatusti raapia itseään. Kun lopulta sain siihen kontaktin, seuraaminen oli löysää ja kontakti olematonta. Valkovuokon sijaan kiersi kyltin (ajauduin ehkä pikkasen liian lähelle, mutta pitäisi silti osata paremmin) - samaa teki kyltillä 7 (molemmat poispäinkäännös). Eteentulo ja sivulletulo umpisurkea, vaati monta käskyä. Käännökset tosi huonoja kaikki, tötsän sijaan sinkosi eteenpäin hypylle, kierteli ja kaarteli ja paluumatkalla tarjosi oikein hienon tötsän. Huoh. 

Hypyt olivat ihan yllättävän hyviä, kontakti oli toki surkea, mutta ei karannut eikä mun tarvinnut ottaa edes juoksuaskeleita. Pyörähdykseen ei kuitenkaan kyennyt, oli ajatukset ihan muualla. Liikkeestä maahanmeno sujuva, tämä nyt pitäisi joka tapauksessa osata unissaan. 

Tuomari kommentoi, että liikaa apuja monella kyltillä ja niistä lähti 4x -3p - ainakaan ei siis voi olla suoritus siitä kiinni, että en olisi näyttänyt tarpeeksi selkeästi... 

Ollaan treenattu tasan kerran marraskuun kisojen jälkeen, mutta vituttaa silti, miten surkeasti tuo mielentila toimii. Ollaan kuitenkin tokossa tahkottu tota vuosia ja nyt alkuvuoden olen moneen kertaan todennut, että se on oikeasti aika hyvä. Pitäisi tehdä rallin eteen vielä ihan tosi paljon töitä, jotta voisi edes haaveilla mistään valiotitteleistä... 

Tässä video koko karmeudessaan: 


Ajatuksia jatkosta: 

1. Luovuta. Ralli on perseestä ja Kiki on paska. 

2. Opeta yksittäiset kyltit aivan pomminvarmaksi, jotta osaa ne vaikka unissaan. Pitäisi osata pelkillä suullisilla käskyillä ja minimaalisilla käsimerkeillä. Tämä voisi olla kesäkauden projekti, temppuja voisi hioa kotipihalla varmoiksi. 

3. Vireenhallinta - samaa kuin tokossa, vire ei saa nousta liikaa ja Kikin pitää osata säädellä sitä itse. Hirveä homma, en tiedä riittääkö paukut just nyt. 

4. Korkeassa vireessä toimiminen - jos vire kuitenkin nousee, pitää osata suorittaa temppuja. Tokossa olen huomannut, että se osaa helppoja temppuja tehdä suuressakin vireessä, joten tässä kohtaa palaamme kohtaan 2, jossa opetetaan ihan tosi varmaksi kaikki kyltit. Tää hyödyttäisi tokoakin jossain määrin. 

5. Kokonaisuuden rakentaminen hyvin hitaasti, ensin kaksi kylttiä, sitten kolme, neljä jne. Tämä vaatisi kans ihan älytöntä panostusta, johon mulla ei just nyt riitä paukut. Ehkä tokoeläkkeen jälkeen sitten. 

6. Kuuntelutreeni - hyödyttäisi varmasti tokoakin. Varsinkin, jos kohtaa 2 treenaa kunnolla, pitäisi osata kuunnella. Käsimerkkejä ei oikein nytkään kuuntele, kun nostan käden, Kiki yleensä tekee jotain, sen enempää kuuntelematta ja miettimättä. Samoin erotteluita pitäisi tehdä paljon, esimerkiksi merkki, hyppy, putki


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Agikisat Riihimäki 12.10.

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa