Sirken toko 4/2023

 Teemana jälleen kuuntelutreenit, koska ei oikein olla edistytty ruudun, kierron ja hypyn erotteluiden suhteen. Ruutu on Kikillä selkeästi tosi vahvana eikä se oikein kykene tekemään muuta, jos yritän ympätä kierron siihen. 

Laitettiin merkit, ruutu, hyppy, noutokapula ja lelu levälleen kentälle ja pyysin Kikin bongaamaan asioita ensin ja sen jälkeen lähetys. Ajatus tehdä ihan niin, että olen itse selkä kentälle päin, ettei opi mun vartalon suunnasta päättelemään estettä vaan joutuisi oikeasti kuuntelemaan. Sirke totesi, että vaikuttaa siltä, että Kikillä on vahvoja antipatioita kiertoa kohtaan ja osittan sen takia valitsee mieluummin ruudun. Olenko sit tehnyt liian vaativaa treeniä, onnistunut paineistamaan sitä vai mikä, se jäi epäselväksi. Nyt pitäisi ehkä tehdä kivoja, helppoja kiertotreenejä ja saada siitä mahdollisimman hauskaa. 

Bongaamista voisi vahvistaa näin ja palkaksi vapauttaa suorittamaan. Hyppy oli jostain syystä kaikista vaikein, sitä nyt harvemmin tuleekin tehtyä tokossa, rallista toki käsky tuttu, mutta virittelyä en taas käytä siellä. Nouto oli haastava myös, kun samassa suunnassa vielä oli lelu. Myös lelulle vapauttaminen on vielä hankala, ei oikein meinaa uskoa, kun sanoo että saa mennä. Tähänhän voisi ympätä vielä rallin tötsä ja miksi ei putkeakin. 

Kiki on tehnyt kuuntelujuttuja mun lähellä, esimerkiksi niin, että heitän noutokapulan ja pyydän seuraamaan, liikkuri vie lelun jonnekin tai asettelee kapuloita tms ja tehdäänkin kaukot tai jäävät. Ruudussa olen saattanut pyytää maahanmenon sijaan istumaan ja luoksetulossa käytän vääriä käskyjä. Sen sijaan itsestä poispäin lähettämisiä en ole tehnyt kuuntelutreeninä ennen tuota ruutu-merkki -erottelua, että joutuisi itse miettimään ja kuuntelemaan hyvin tarkasti. Myöhemmin tähän voi lisätä myös vaikkapa tunnarin ja pikkuhiljaa miettiä pidempiäkin kuvioita - lähetys ruutuun, josta nouto ja kapulan kanssa kierto tms. 

Treenin jälkeen ei ollakaan päästy treenaamaan, koska Kikillä oli hieroja ja se oli taas jumissa. Tästä lisää erillisessä postauksessa, pysyn näin itse paremmin kärryillä tapahtumista. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Agikisat Riihimäki 12.10.

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa