Umpijumissa

 Kiki kävi pitkästä aikaa hierojalla, edellisestä kerrasta onkin ihan liikaa aikaa. Kelvoton minä, kun en ikinä muista viedä sitä ajoissa. Edellinen kerta peruuntui, kun koko perhe oli kipeänä enkä kerta kaikkiaan muistanut varata uutta aikaa. 

Jumeja oli vähän joka paikassa. Selässä jonkin verran, vasen takajalka vähän enemmän ja oikea etujalka oli kaikista pahin. Kiki ilmeisesti on liukastunut jossain vaiheessa sen verran pahasti, että oikean etujalan sisäsyrjä ja rintalihakset olivat aivan tuhannen mutkalla. Lisäksi se oli luultavasti kompensoinut jumia takajalalla, joten vasemman takajalan lihakset olivat vähän kauttaaltaan jumissa. 

Kiki sai myös noottia heikosta lihaskunnosta. Sinänsä ei ole yllätys, sehän ei liiku vapaana ja oikeasti mäkin olen aivan umpisurkea koiranomistaja, kun en ole jaksanut liikuttaa sitä niin paljon, kuin olisi tarvis. Kikin kanssa lenkkeily on ennen kaikkea velvollisuus, eikä tuo mulle minkäänlaista nautintoa, siksi pidemmät lenkit jäävät helposti tekemättä, jos on märkää ja pimeää ja väsyttää. Olen myös onneton tekemään mitään kotijumppia tai muutenkaan keksimään sille liikuntaa esim. pyöräilyn tai juoksun muodossa. 

Nyt täytyy ehdottomasti skarpata tämän suhteen, koska tätä vauhtia se ei tule kestämään käyttöä. Jos vaikka edes välillä lyhyitä aikoja saisi pidettyä vapaana, kuten nyt olen tehnyt treenihallin takana pellolla ja kotona metsässäkin lyhyitä aikoja kerrallaan. Namien avulla se pysyy jonkin verran lähellä, lisäksi hyödyntää kiviä, kantoja ynnä muita maaston muotoja. Temppuja tekemällä se jaksaa sen verran olla mun lähellä, ettei lähde hiihtämään ainakaan ihan samantien. Koirapuistoa voisi hyödyntää iltaisin, kun puisto on muuten tyhjillään, toki siellä Kiki ei hirveästi liiku vaan enimmäkseen haistelee. Erilaista toki on sekin, kun se voi olla irti. 

Uinti olisi supertehokasta, siitä vaan puhuttiin sitä, että täytyy olla tosi tarkkana, että saa oikeasti asiantuntevaa ohjausta, sitä ei joka paikassa ole. Lisäksi mua harmittaa, että se on niin kallista eikä hyviä uimaloita ole missään lähistöllä - Pirkanmaalla ja Hyvinkäällä taitaa olla ne ainoat kelvolliset. Luonnonvesiä voi hyödyntää kuntouinnissa, toki tekniikan pitää olla hyvä ja sitä varten pelastusliivit ovat ehdottomat. Myöskään Kikin tapa ei ole kovin hyvä, että se lähtee veteen pelkästään heitetyn lelun perässä vaan olisi hyvä löytää rauha tekemiseen siinäkin. 

Zeron kanssa tein paljon ylämäkikävelyä ja takapään jumppaa kotona, samaa pitäisi alkaa tehdä Kikin kanssa ahkerasti. Pyöräilyä voisin alkaa harrastaa sen kanssa, kun lumet on sulaneet, Nuuksiossa on noita metsäautoteitä, joista pääsee pitkiäkin lenkkejä. Juoksuharrastusta on muutenkin pitänyt elvyttää, siinä Kiki saisi pitkiä ravilenkkejä. 

Maastolajeja en ole nyt 1,5 vuoteen enää tehnyt, mutta niissäkin on toki omat hyvät puolensa, kun hakuradalla ja esineruudussa se viilettää vapaana ja saa samalla tehokasta liikuntaa. Voisi ehkä vielä niitäkin miettiä, varsinkin jos tottiksen sääntömuutokset menevät läpi. 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Agikisat Riihimäki 12.10.

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa