Säännöllisen epäsäännöllisesti, hitaasti mutta varmasti...

Treenattu ollaan vähän sitä ja tätä, säälittävän vähän tosin, tahti on jotai 1-2 treeniä viikossa ja sitäkin enemmän ihan vaan pitkiä ja semipitkiä lenkkejä silloin, ku oon liian väsynyt treenaamiseen. Musta on väärin vaatia koiralta koko ajan 100% keskittymistä, jos ei itse pysty keskittymään täysillä myös.

Oon treenannut meidän omalla kentällä hieman hämärässä, ei oo kuitenkaan haitannut menoa, nyt siel palaa yksi (!) kokonainen katuvalo meidän kentällä, siihen alle saa näppärästi askarreltua ruudun valonkeilaan. Myös ohjattua ollaan tehty sillai, kapulat näkyy jotenkuten.

Eilen käytiin vuokkosilla Emmin kaa, oli ihanaa treenata kuivassa ja lämpimässä! (Ja valoisassa!!)

Seuraaminen: Ei olla kauheesti tehty, lähinnä lyhyttä pätkää. Pitäis ottaa useammin. (Lue: pitäisi ostaa lihapullaa, jolla palkata)

Jäävit: Nää menee tosi hyvin, seisominen on super, maahanmeno ihan loistava ja istuminen menee rutiinilla. Nyt ne toimii myös seuraamisen yhteydessä, joku päivä tein vähän jopa kisanomaista, et yhdistelin muutaman asennon. Toimii!

Luoksari: Aika vähän oon tätäki treenannu, stopissa ollaan samassa jamassa ku ennenkin, et se on hyvä, muttei tarpeeksi hyvä enkä mä osaa kouluttaa sitä enää yhtään paremmaksi.

Merkki: No tässä on ongelma, ettei Zero osaa korjata paikkaa, jos se ei heti mene oikein, se alkaa vaan pyöriä merkin päällä, muttei se missään vaiheessa kato tötsää, ei se näytä tajuavan, mitä mä haen takaa. Eilen sain kuitenkin aika hyvin onnistumaan. Pitää vaan kattoo, etten aina huuda sitä pois, jos menee väärin, ettei oppis samaa ku ruudussa. Kaikenkaikkiaan on vielä hieman epävarma.

Ruutu: Tosi hienoja ruutuja on tehny, tän se osaa! Nyt myös sivusta lähettäminen evl-tyyliin on ruvennu sujumaan. Merkin yhdistäminen on vielä liian aikaista, pitää opettaa merkki varmemmaksi.

Ohjattu: Tääkin on menny tosi hyvin, on hieman ehkä parantunu se sivulle-irtoominen, vaikka vielä enemmän toivoisin juurikin sitä sivuttain liikkumista enemmän, ettei vahingossa ota keskikapulaa. Samoin olis kätevää treenata välillä sitä, et koiruus on vinosti merkillä, haluan et se oikeesti miettii, mitä se on hakemassa, eikä se, et se oppii vaan sen liikeradan ulkoo.

Metalli: Tässä ollaan edistytty eniten. Oon pitäny vaan hauskaa, kierrättäny tolppia ja tehnyt aksaa samalla. Oon tehny sen usein ekana liikkeenä, jolloin sillä on virtaa vaikka muille jakaa. Hakee tosi reippaasti ja palautukset on kivoja. Tosin jää vieläkin liian kauas luovutuksessa, huomasin eilen. Mut tuntuu, et ei tää enää oo ihan niin paha mörkö kuin joskus aikoinaan. Kyllä tästä vielä hyvä tulee.

Kaukot: Oon aika paljon tehnyt vaan yksittäisii vaihtoi, jotta tekniikka saatais toimimaan. On mennyt hyvin, tuntuu et vaihdot vaan paranee koko ajan!

Tunnaria en oo tehny varmaan kuukauteen, mut eilen otettiin taas. Aluks kävi kierroksilla ja piippas, mut tosi hyvin sai koottua ittensä ja laskemaan vireen. Aluks vähän häselsi ja kosketti väärää, toi sit kuitenkin oikean. Toka oli tosi nätti. Haastava ympäristö, tuo agilityhalli, varsinkin kun kaikilla muilla kentillä joku on aksaamassa. Tää on just sitä häiriötreeniä parhaimmillaan, mitä oon niin kovasti hakenut :) Hyvä Zerppaeläin <3

Tää syksy on kyl ollut jotain ihan kamalaa, jos en oo muuta tän syksyn aikana oppinut, niin ainakin stressinsietokykyni on kasvanut himpun verran, samoin järjestelykykyni. Kalenteri on nykyään mun koko elämäni. Kalenteri on se elämän suuri totuus, se kertoo kaiken, se ohjaa mua kaikessa. Mitä ei kalenterissani lue, sitä ei oo olemassakaan, eikä sitä tapahdu :D Työllistävä koulu, ymmärtämättömät opettajat, liian suuret vaatimukset opettajilta, kaksi uusintatenttiä, kandi, kahden yhdistyksen pyörittäminen, työt ja aktiivinen koira on hieman haastava yhdistelmä totta totisesti! Mä oon päättäny, et jos selviin tästä syksystä, ni selviin tän jälkeen IHAN mistä vaan :)

Ai nii, käytiin me aksaamassakin joku päivä. Valssit ei edelleenkään suju, koska mä en osaa hillitä mun helikopterikäsiä. Sylkkäri ennen estettä on jotain mahdotonta, Zerppa ei tajua, et on mahdollista kääntyä ihan vaan paikallaan, ilman et suoritetaan estettä, se aina joko hyppäs esteen ja käänty sitten, tai sit se meni takaakierrolla ja hyppäs väärin päin. Vaikka kuinka kaukaa esteestä ohjasin, se ei halunnut tulla mun lähelle.

A:n juoksukontaktien opettelu on alkanut, aloitin juoksuttamalla längen läpi ihan ilman estettä. Pieni koira ei ymmärtänyt. Eka yritti juosta ohi, sit se mietti, et hei, tästä pitää varmaan hypätä yli ja kieltäyty uskomasta, että mistään voi mennä ali. Lopulta ku sain menemään ali, se ryömi hyvin liioitellun matalana längen alta :) Saatiin sit muutama onnistunut toistokin. Pitää treenata lisää. Kepit alkaa kans sujua, onnistuin jopa leijeröimään tosi komeasti, sain jäädä keppien alkuun bilettämään, eikä Zero välittänyt. Tosi kivasti se pujottelee! Eilen otin pitkästä aikaa puomia mukaan, laitoin kosketusalustan. Meni superhyvin, tarjos joka kerran siistiä 2-on-2-offia, vaikka jäin seisomaan ihan puomin alkuun.

Jea, se siitä tällä kertaa. Tällä viikolla on lomaviikko. Tosin tää tarkoittaa mun tapauksessa lakiharjoituksia, eläinlääkäripäivien koulutusta, elinpaton uusintatenttiä, töitä eläinlääkäripäivillä kahtena päivänä, turistina pööpöilyä eläinlääkäripäivillä keskiviikkona, ivsajuttujen hoitamista, koirayhdistyksen hommien hoitamista, normitöitä ja viel lisää normitöitä, kun työkaveri on sairastunut. Unohtamatta tietenkin lakiharjoituksia, seminaarityötä, lihantarkastuksen parityön arviointia sekä viittä vailla valmiina olevaa kandia ja verenluovutusta.

Heh, mut pienet lapset menee kohta tutimaan, ni jaksaa taas heilua huomenna.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa

Valkkuryhmän treenit 1.8.