Kahden jalkapallokentän kokoinen treeni

Perjantai

Aamulla käytiin vähän palauttelemassa tokokisoista.

Laitoin ensin Zerpan piiloon ja rakensin sillä aikaa ruudun hieman näkymättömiin. Sinne kaksi lelua. Lähetin suht kaukaa, päästin ruutuun kun bongasi ruudun. Eka oli hankala, ei meinannu tajuta, toka oli oikein hyvä, paitsi et lelu ei meinannut löytyä :)

Seuraamista ihan lyhyt pätkä, liikkeestä istumista vauhtipalkalla, suora luoksari, noutoleikkiä ja oman etsintää.

Lauantai

Päivä vietettiin maajoukkuekarsinnoissa kepona ja yleisönä. Kyllä mä vielä jonain päivänä aion itsekin kilpailla siellä!

Sunnuntaina

Karsintojen jälkeen vepeä ja tokoa. Mun seurakaveri (no okei, ex-seurakaveri) pääs joukkueeseen! Kyllä olin ylpee ;)

Tokossa taas ruututreeniä, rakensin ruudun suht näkymättömiin ihan kentän toiselle laidalle, sinne kolme lelua. Lähetin tosi kaukaa, löysi tosi hyvin.

Metallissa kokeilin pudonneen kapulan noutamista. Palkkasin lelulla, sit lähetin takas noutamaan ja luovutus. Oli oikeen nättiä, tosin ei osannut itse tarjota sitä, vaan vaati käskyn.

Tunnaria jälleen, kehuin heti kun nosti. Tätä ajattelin tehdä nyt kuurina muutaman kerran.

Vepe

Joenylitystä. Oli tosi vaikeeta. Vientiä kokeiltiin ensin maalla, meni superhyvin, vedessä ei kuitenkaan toiminut, ei irronnut rannasta. Tuntui et vei paremmin multa emmille, outoa.


Maanantai

Kolmen ruudun leikki valtavalla jalkkiskentällä. Miksei Helsingissä voi olla tällaisia kenttiä?! Ruutujen välillä ainakin 40 metriä tilaa, jokaisessa lelu. Ihan superhyvin osasi bongata, vaikka tötsät oli pieniä, välimatka iso ja Zero ei nähnyt rakentamista. Oli sikahauskaa Zerppamiehen mielestä :)

Iskunoutoa tehtiin taas, tarjosi aika hyvin jo kapulan noutamista itsenäisesti. Tätä vois jatkaa, ehkä metallin arvo nousee Zerpan silmissä vähäsen.

Luoksarin stoppia tein tulemalla vastaan, toimi sikahyvin kerran, sit suoralla ennakoi IHAN sikana, pysähtyi kaksi kertaa, joten pakko ottaa uusiksi vielä kerran. Eipä tarvii stoppia treenata enempää :/

Tunnarissa kokeiltiin hankalaa asetelmaa, ojan väärällä puolella hiekkapolulla. Zero joutui selkeesti miettimään, eka tarkisti ojan tarkasti, sit kävi kapuloilla ja nosti oman, kehuin taas heti vuolaasti. Tokalla sama juttu, lähetin vähän kauempaa. Kävi tsekkaamassa kapulat nopeasti, mut palas taas ojaan, sit lopulta ku nosti oman niin näytti niin riemastuneelta kuin pieni bordercollie vaan olla voi :') Lähdin juoksee vastakkaiseen suuntaan ja ojakin antoi vähän vauhtia, niin palautus oli tosi nopsa. Tällaisia voisi tehdä lisää, jos on hieman hankala treeni niin toisaalta sille tulee sellaisia onnistumisen tunnetta :)

Tiistai

Aamu alkaa aksalla :) Käytiin Lapualla kentällä, ihana iso kenttä raviradan vieressä!

Tehtiin karsinnoista sovellettua rataa, 20 esteen rataa pätkissä. Valssissa sain vihdoin ahaa-elämyksen mikä niissä on mättänyt. Pitää olla selkeempi ennakoivan valssin ja niiston kanssa. Niistossa ollaan valmiina esteen takana ottamaan koira vastaan, ennakoivassa valssissa ei tarvii olla niin lähellä estettä ja siinä ohjataan koira esteen yli toisella kädellä kuin niistossa. Ja hitto vie, ne rimat oikeesti pysy ylhäällä ja Zero kääntyi niin pienesti, että hipaisi siivekettäkin! :O Tätä täytyy treenata lisää!

Kepit oli hankalat sillai avokulmasta et ohjasin oikealla kädellä ja leikkasin takana. Oli hankalaa, ei meinannut tajuta tällaista väärältä puolelta ohjaamista. Kontaktejakin muistuteltiin, oli ihan jees. Täytyy nyt oikeesti pysäyttää myös A:lle, ei siitä juoksujutusta tule mitään...

Illalla vepeä. Oli vähän surkeeta. Veneen noudossa oli hankala leikkiä köyden kanssa, se ei ollut Zeron mielestä yhtään kiva. Veneen toi ihan kivasti, mut sit lopulta toi sen vinoon musta ja hylkäs köyden. Vienti oli ihan mahdotonta, ei suostunut menee uimaan asti, aina kääntyi ennen kuin saavutti mut eikä suostunut luopumaan damista. Kokeiltiin vaikka mitenperin, ei toimi tää tuonti. Kokeiltiin sitäkin, et soudan keskelle järvee ja heittelen damia, mut ei tajunnut tuoda mulle veneelle, vaan kidnappas sen ja ui rantaan. Sillä ei kyl mikään käsky mene läpi, kun se ui :( Sit lopulta mä kekkasin niin, et heitin damin veneestä rantaan ja tehtiin tällaista heittelyleikkiä. Tää toimi jotenkuten.

Keskiviikko

Hakua tänään ohjelmassa. Etukulmiin ukot ääniavuilla. Annettiin ne vuorotellen, eka oikee, sit vasen, lähetin oikeelle etenevälle ukolle. Hyvin irtos, mut sit ei kuunnellut maalimiestä, joka huusi, kun Zero oli etukulmassa. Huusi varmaan kolme kertaa, mutta nuorimies ei korvaansakaan loksauttanut. Haahuili ikuisuuden ja lopulta löysi. Huoh.
Tokan maalimiehen muisti vielä, selkeesti Zeron muisti on parantunut :) Oli superhieno, meni suoraan ja löysi heti.
Kolmas ja neljäs oli vuorostaan takalinjalla (alue oli aika lyhyt). Olivat ihan hienoja, irtosi kivasti. Selkeesti on kyl Zerppamies edistynyt, vielä vuosi sitten se ei millään irronnut 20 metriä kauemmas...

Treenin jälkeen paukut. Kokeilin laittaa sen maahan käskyn alle. Oli jo tosi levoton kun lähdettiin, oli näyttänyt sille pyssyn, koska tuntui epäreilulta, että paukut tulee yllätyksenä, jos se luulee tekevänsä hakua. Ekalla paukulla pysyi, vilkuili taakse ja söi muutaman namin. Tokalla nous istumaan, käskin takas maahan. Kuunteli kyllä hyvin, mutta oli tosi levoton ja olis halunnut paeta. Jännä kyllä se yritti mennä paukun suuntaan, tosin auto oli siellä samassa suunnassa... Palkkana kissanruokaa. Hetki meni palautua... Tänään oli selkeesti huonompi kuin viimeksi...

Tokoa illalla. Ohjelmassa ruutua, metallia, luoksaria ja oman etsintää.

Ruudun tein niin, et ympärillä oli 8 merkkiä ympyrän muodossa ja matkan varrella 4 hakupurkkia, noutokapula ja squikipallo (miten tää kirjoitetaan?!) . Zerolla ei ollut minkäänlaista ongelmaa löytää ruutuun, oli ihan sikahyvä. Palkkasin liikkeestä, loppuun otin silleen, et en sanonu mitään ja annoin sen pyöriä hetken ruudussa - tosi hyvin tarjos eri paikkoja.

Metallissa luovutusleikkiä. Hetsasin ja juoksutin sitä vieressä ja sit pysähdyin. Luovutukset kaukana, mut suoria!!

Luoksarissa suora (oli hyvä), stoppi niin et tulin vastaan (sikahyvä) ja suora (hyvä).

Tunnarikapulan piilotin ruudun ja merkkien sekaan, ei ollut vaikeeta, oli tosi rauhallinen, etsi maltilla. Palautus oli huono, rouskutti kapulaa, kun lähdin juoksee pakoon. Mielestäni pureskelu liittyy siihen, että sillä nousee vire liian korkealle. Outoa vaan, ettei tämä ilmene muilla kapuloilla, vaikka hetsaan ja nostatan...


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa

Valkkuryhmän treenit 1.8.