Lampaita, pelastuskoiria ja kyllä sitä totellaankin välillä

Maanantai

Metallia, kivaa oli, palautus aika hyvä. Leikittiin puukapulalla vetoleikkiä, sairaan siistiä. Metallilla hieman epävarma, ei uskalla kiskoa.
Liikken välejä, hienosti tarjosi seuraamista ja perusasentoa ihan oma-aloitteisesti.
Yhteen luoksarin loppu-metalli-luoksarin stoppi. Palkkasin liikevälien aikana/perusasennosta. Luoksarin loppu aavistuksen hidas, metalli ihan hyvä ja luovutuskin ok. Luoksarin stoppi olisi voinut olla nopeampi. Välejä tarjosi hyvin. Tuntuu että ehkä hieman kyllästynyt tällaiseen treenaamiseen? Pitää ehkä nyt vähän tehdä taas ihan vaan liikkeitä, eikä aina tällaista "kisamaista".
Luoksaria vielä erikseen, oli tosi hyviä, erityisesti loput oli reippaita ja tuli oikein lähelle ja suoraan!
Tunnaria lopuksi, jonossa yksi toisto, sen verran oli puhki, etten viitsinyt ottaa enempää. Nosti heti oikean, mutta oli epävarma, tiputti sen ja tsekkasi muut. Nosti uudelleen ja näytti taas epävarmalta, niin aloin kehumaan, toi sitten iloisesti oman, tosin pureskeli ihan kamalasti. Palautukset on kyl jotain ihan kaameeta. Nyt paljon oman etsintää!

Tuntuu että nykyään treeneissä Zero on aina superpätevä ja joka liikettä me tehdään tyyliin kaksi toistoa ja mä päätän lopettaa siihen kun oli niin hienoja. Nyt liikkeet tuntuu kyllä niin hyviltä ja varmoilta, että jos nyt ei saada ykköstä niin sitten ei kyllä ikinä. Lisäksi olen treenannut liikevälejä aika paljon ja vihdoin yhteistyö alkaa olla sellaista, että alan olla ihan suht tyytyväinen. Jos me ei nyt saada ykköstä, niin sitten ei ikinä!

 Tiistai - lammastelupäivä 

Aluksi sitä oltiin tälleen
Mentiin Vaasan suuntaan, siellä oli neljä lammasta, yksi uuhi ja kolme karitsaa. Aika vilkkaita, joten melko haastavia paimennettavia aloittelijalle. Zerppa helposti meni liian lähelle, jolloin heräs saalisvietti. Yritin rauhoittaa tilanteen pistämällä maahan, kun menee mielestäni liian lähelle. Toisella kierroksella saatiin muutama tosi hyvä pätkä, Zerppa meni rauhassa ja keskittyneesti, häntä ja pää alhaalla. Välillä pysäytin koiran, jolloin myös lampaat pysähtyi, näin koiruus oppii, miten oma liike vaikuttaa lampaisiin.

Sit sitä oltiin jo tälleen
Illalla tokoa ja vepeä joen rannalla. Ensin tunnaria, oli tosi rauhallinen, teki tosi hyvin ja keskittyneesti. Luovutukset ihan loistavia, ei yhtään pursekelut. Ekalla nosti, tiputti ja nosti uudelleen, mä sit kehuin, luovutus hyvä. Tokalla kehuin heti kun nosti. Ensi kerralla täytyy tehdä sama treeni mut tosinpäin.
Paikkamakuuta häiriön alla, Stepsu teki kaukoja. Vähäsen kääntyili pää, mutta pysyi hyvin paikallaan.
Kaukoja - pitää nyt keskittyä siihen, et tekee oikeat vaihdot ja ei ennakoi. Teki korkeessa vireessä ja vaihdot nopeesti, kuitenkin ennakoi, erityisesti seisomisesta maahan tosi vahvasti. I-S oli tahmeeta jotenkin, ja I-S-M ei edelleen toimi, liikuttaa etujalkoja. Nyt en kuitenkaan ennen koetta kauheesti ehdi enää korjata tekniikkaa. Kunhan sais koiran epäennakoimaan...
Noutoa vientinä Emmiltä mulle, toimi hyvin, eka luovutus vino, toka parempi. Tääkin on sellainen ikuisuusprojekti tää luovutus...

ja lopuksi oltiin jo ihan tälleen

Vepeä tehtiin ihan vaan uintia joen poikki, ei vielä vientiä.

Sit viimein oltiin ihan et tälleen
Keskiviikko

Ihmistenpelastuspäivä. Neljä ukkoa, eka suora pisto suht näkyvään maastoon. Nosti nenän heti kun tulin keskilinjalle, lähti suoraan mutta aika hidasta keinuhevoslaukkaa. Oliko väsynyt eilisestä?
Toka ukkeli etenevä, ääniapu. Meni suoraan äänen kohdalle, sieltä toinen ääniapu, tuli aika hitaasti ukolle.
Kolmas suora ääniavulla, oli hieno ja suht ripeä, löysi samantien. Neljäs ukkeli suora, oli hieno kans.

Lenkillä paukkuja. Hihnassa, mä palkkasin, sellaista vapaamuotoista seuraamista, ei mitään vakavaa. Ei oikein paikka pysynyt, muttei yrittänyt singota karkuun. Ei kontaktia lähes ollenkaan, eikä ekaksi suostunut syömään, vasta hetken päästä kun oikein kehuin ja tyrkytin.

Sit ku jouduttiin hihnaan ni sitä oltiin tälleen!
Pictures by E. Lavikka

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa

Valkkuryhmän treenit 1.8.