Survivors Finland

Tokon SM-kisat Pieksämäellä

Viime viikonloppu oli todellista selviytyjät-meininkiä, kun pakkasimme Emmin ja tyttöjen kanssa teltat, alustat ja koirat autoon ja matkasimme Pieksämäkeen telttailemaan. Köyhinä opiskelijoina emme suostuneet maksamaan 15€/yö jotta saisimme teltan pystyyn leirintäalueelle, joten reippaana tyttönä Emmi soitti kisajärjestäjälle, joka antoi luvan majoittautua niiden agilityhallin viereen. Aikamoista seikkailua se oli, kauheesti ei saatu unta kahden ihmisen ja kolmen läähättävän koiran ängettyä kahden hengen telttaan. Varsinkin toisena yönä teki tiukkaa, kun alkoi sataa ja ukkostaa keskellä yötä. Koirat pelkäsivät ja olivat tosi ärsyttäviä, joten siirryimme agilityhallin kahvioon nukkumaan :D
Itse kisoja oli kiva seurata auringonpaisteessa ja sain valtavasti uutta motivaatiota ja pää pursuaa treeni-ideoita. Kivan rusketuksenkin sain kaupan päälle!
Zero ei tänä vuonna ollut kisaamassa, mikä olikin ihan fiksu päätös. Tuossa kuumuudessa se olisi ollut lahna laama.


Alkuviikko

Tokoiltu ollaan monena päivänä. Erityisesti olen tehnyt liikevälejä ja kehään tuloa. Tarjoaa aika hyvin jo itse seuraamista ja intoa on tullut selkeästi lisää. Liikevälejä olen tehnyt niin, että teen jonkun liikkeen lopun, siirryn seuraavalle suorituspaikalle sillai kisamaisesti ja palkkaan joko matkalla tai perusasennossa uudessa suorituspaikassa. Huomiota olen kiinnittänyt itse liikkeistä nyt erityisesti noutoihin.

Tiistai

Tai keksiviikko, menee päivät sekaisin. Superlyhyt jälki, jotain 100-150 metriä pitkä. Nameja tosi harvassa, meni joku desi varmaan, eli joka 3.-10. askel. Halusin nyt vaan onnistuneen suorituksen, ettei se lopettaisi kesken tai muuta tyhmää. Laitoin jäljen sammaleisen kallion päällä, halusin hankalamman pohjan, jotta Zeron olisi pakko pitää nokka maassa ja tehdä huolellista työtä. Purkkeja kolme, niissä pelkkiä nappuloita, palkkasin itse kissanruualla ennen purkin avaamista. Näin jotta se oppisi, että palkka tulee multa, eikä sieltä purkista. Oli ihan superpro, Zero jäljesti taas tarkasti ja huolellisesti. Ei lopahtanut into kertaakaan ja purkit nousi hienosti. Hyvin taas nosti jäljen joka purkin jälkeen.


Torstai

Ohjelmassa agilityä, jeeeee! Työkaveri pyysi mukaan, kun olivat kavereiden kanssa vuokranneet kentän. Tehtiin helpohkoa ykkösen rataa, tosin meillä tökki taas ihan perusohjaus. Pitäisi itse muistaa ohjata kunnolla helpotkin jutut ja miettiä koiran linjoja ja omaa liikesuuntaa. Takaaleikkaukset ei selkeesti oo meille tarkoitettu, kun ne ei tunnu toimivan ikinä. Välistäveto oli hurjan hankala, helposti joko tippui rima tai valahti liian pitkälle ja hyppäs toisen esteen väärinpäin. Keinua tehtiin myös, ei tule alas asti kontaktilla. Pitää keksiä tähän jotain. A:n otin/yritin ottaa läpi juoksemalla, tarjosi kuitenkin 2on2offia joka kerta, en tosin pitänyt siinä, vaan annoin mennä.

Perjantai

Tarjosi hienosti seuraamista ja perusasentoa pyytämättä. Kisamaisesti liikkeestä istuminen, ruutu ja metallinouto. Istuminen kokonaan, seurasi itse ruutupaikalle, siitä palkka perusasennosta. Ruudussa eksyi kehänauhalle, korjasi itse, jäi tosin hieman eteen. Seuraaminen siistiä. Palkka noudon paikasta, jälleen tarjosi itse seuraamista. Noudon palkkasin vauhdista. Oli hirmu varman oloinen, kun noukki metallin maasta ja jopa laukkasi takaisin!
Lopuksi vahvistin ruudun paikan etsimistä, seuraamista ja noudon luovutusta. Tämä liikevälihomma toimii kyllä selkeästi, heti tuntuu koira jotenkin paljon pirteämmältä ja vire tuntuu säilyvän paremmin.


Lauantaina kävin farmarimessuilla, kuin siistiä!  Tosin mua epäonnisti, kun menin välillä kotiin syömään. Käteen saatu leima nimittäin hävisi heti ekassa käsienpesussa, joten eipä tarvinnut enää mennä takaisin messualueelle :(

Käytiin lauantaina pitkällä pyörälenkillä, Zerppaeläin ravasi osan matkaa pyörän vieressä (hihnassa) ja osan matkaa laukkasi kiitolaukkaa mun edellä. Tuo eläin kyllä osaa juosta, jos on tarvis, hädin tuskin pysyin perässä kun se oikein päätti kiriä!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa

Valkkuryhmän treenit 1.8.