Kikin ja Zeron terveysasioita

Kiiran selkälausunto tuli kennelliitosta jo aikoja sitten, tuloksena LTV1. Näitä en osaa itse tulkita, mutta käsittääkseni se ei vaikuta koiran elämään millään tasolla eikä yksimielisyyttä ole siitäkään, onko sillä perinnöllistä merkitystä. Viralliseen spondyloosiin ikä ei riitä (kenneliiton raja 24kk), mutta tämän näen kyllä itsekin, että puhdas on kuin pulmunen.

Polvet olen tutkinut muutamaankin otteeseen ja tulos on 0/0 - virallista lausuntoa en ole vielä pystynyt tallentamaan, kun omakoira temppuilee.

Tammikuun eläinlääkärireissusta ei ole jäänyt mitään jälkimaininkeja, hyvin toipui eikä sen koommin ole ollut mahaongelmia.

Zerolla on jo muutamia kuukausia ollut satunnaista yskää tai enemminkin köhimistä, ikään kuin kurkkuun olisi jäänyt kiinni jotain. Kun rokotin sen viimeksi, huomasin sillä myös systolisen sivuäänen 1/6 sydämen oikealla puolella. Rintakehän rtg:ssä ei sydämen vajaatoimintaan viittaavia löydöksiä, lievää tiivistymää, joka voisi olla jokin krooninen bronkiitti - melkein  BAL olisi seuraava osoite, saas nyt nähdä. Kuvauksen jälkeen se tosin teki jonkin ihmeparantumisen, koska sen jälkeen en ole kuullut oikeastaan ollenkaan yksimistä...

Kiki tiputti kaiken karvansa viime viikolla. Ensimmäiset juoksuthan sillä oli viime joulukuussa, joten katsotaan, tuleeko seuraavat 6kk välillä. Olin salaa haaveillut vähän pidemmästä juoksuvälistä, koska äh...

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa

Valkkuryhmän treenit 1.8.