Tuhmeliini

Kikiperkele kävi taas treenaamassa tokoa Sennin treeneissä. Tänään tehtiin kaukoja ja merkkiä. Keskittymiskyky oli jostain syystä kovin hakusessa, vilkuili muita koiria ja yritti karatakin pari kertaa. Tuhma Kiki, tuhma Kiki! Hyvin se on tosin nyt oppinut maahanmenon, kun karjuu riittävän kovaa, palaa kiltisti takaisin sen jälkeen. Voi voi, musta tuntuu, että meidän treenikaverit rakastaa meitä :D Lohduttaudun sillä, että eivät enää katso vinoon sitten kun Kiki kisaa SM-finaalissa ja siitä tulee pohjoismaiden tokovalio. Nih.

Kaukojen maahan-istu-maahan -vaihdot menee teknisesti hyvin, hyppää nätisti ylös ja tipahtaa maahan nopeasti. Käsien liikettä katsoo vähän liikaakin, tähän kiinnitettävä huomiota. Vähemmän käsien heiluttamista, lyhyet käsimerkit ja ylipäätään suulliset käskyt on vahvistettava. Ennakoi aika paljon vaihtoja ja kuuntelee auliisti myös muiden käskyjä.

Istu-seiso-istu -vaihdossa ei oikein tunnu hahmottavan takajalkoja. Nyt on ensin vahvistettava lisää takajalkojen hahmottamista esim. peruuttamalla ja tasapainoalustan avulla. Painonsiirtoa taaksepäin voi tehostaa esim. työntämällä namilla taaksepäin, tärkeää on tehdä vaihdot hitaasti ja rauhassa, siten se onnistuu aika hyvin. Liika kiirehtiminen johtaa siihen, että tuo pepun eteenpäin.

Merkin kierto meni lähietäisyydeltä oikein hyvin. Missä merkki -komentoa olen vahvistanut naksuttamalla, mutta tässsä ei saa tehdä liian monta toistoa, alkaa tylsistyä. Parempi tapa on vapauttaa merkille yhden kerran jälkeen. Pidemmältä matkalta koitin seistä itse puolivälissä, ei toiminut ollenkaan niin kuin eilen, näykki jaloista ja unohti mitä piti tehdä. Keskittyminen oli myös ihan hukassa, joten lopetin tähän. Ei treenaamisesta tule mitään, jos kumpikin on turhautunut.

Kentän laidalla tehtiin seuraamista, tämä alkaa oikeasti toimia hyvin, seuraa tosi nätisti jo monta metriä :) Vasemmalle käännöstä tehtiin sadeviemärin ympäri, toimii hyvin. Paikallaan pyöriessä mä lähden hirveän helposti kiertämään itse koiraa, ei näin. Paikallaan käännökset hahmottaa vielä hieman huonosti, naksauttelin nyt ihan vaan liikkeestä, että saisi sen pepun pyörimään.

Paikallaolo ryhmässä toimi keskinkertaisesti. Kuuntelee hyvin auliisti kaikkien muiden käskyjä ja saattaa myös keksiä käskyjä päästään. Tosi levotonta, kun Kiki pomppaa ylös, alas, ylös, alas ennen kuin ehdin kissaa sanoa. Paikallaan pysyi ihan hyvin, mutta pää pyöri kuin väkkärä. Perusasennon jälkeen meinasi karata, ei hajuakaan minne se kuvitteli lähtevänsä. Huokaus sentään.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa

Valkkuryhmän treenit 1.8.