Ansun lokakuiset ja pk-judduja

Ansun treenit, osa kysymysmerkki. Mulla on tainnut jäädä ainakin joku treeni välistä, koska en löytänyt blogista muistiinpanoja edelliseltä kerralta. 

Tänään ohjelmassa seuraamisen kiemuroita, peruutusta ja kaukoja. 

Seuraaminen

Ollut jotenkin rikki, sluibailee helposti ja kadottaa kontaktin, käännöksissä irtoaa tai saan työntää edessäni. Vähäsen nostatin haukuttamalla (toinen, mitä oon nyt käyttänyt, on jalkojen välistä pujottelu, se on vähän hiljaisempi tapa) ja siitä suoraan seuraamaan. 

Ei se huono ollut ja Ansunkin mielestä kyllä ihan nättiä ja piti kontaktinkin hyvin. Ehkä mun nillitys on sittenkin tuottanut tulosta, vaikkei siltä aina tunnu. Itse ehkä vielä toivoisin enemmän pk-tyylistä seuruuta, mutta tokossahan sen ei tarvitsekaan muistuttaa viritettyä vieteriä. 

Vasemmalle täyskäännös oli ihan hyvä ja olen nyt oppinut ennakoimaan käännöksiä. Vasemmalle käännös oli laiska, tässä toimii hyvin, että mä vaan keskityn enemmän: tiivistää vähän askeleita ennen käännöstä ja tekee sen kunnolla kääntäen vartaloa jne kuten nytkin oon tehnyt. Saatiin tosi hyviä toistoja sillee. 

Oikealle käännös oli ihan hyvä, täyskäännös puolestaan löysä. Tähän oon käyttänyt Oililta saatua neuvoa, jossa palkkaan välittömästi käännöksen jälkeen oikealla kädellä. Nyt tuntuu, että tämäkään ei enää oikein toimi. Oon joskus aikaisemminkin saanut neuvoksi tehdä pysähdyksiä paljon heti käännöksen jälkeen. Näitä vois ehkä vielä kokeilla ja tehdä vähän useammin, aikaisemmin tosin tuntui, ettei se jotenkin vaan tajua sitä. Muutenkaan perusasento ei ole kovin hyvä ja Kikille aika samantekevää, onko pylly nyt vähän vinossa vai ei. Voiiivoi... 

Perusasennot: näitä ollaan paljon tehty ja nyt siis oon palkannut melkein joka kerta ulospäin - se tekee siis pyörähdyksen vähän rallitokon tapaan ja palkka tulee joko oikealta takaa tai vasemmasta taskusta. Nyt näyttikin siltä, että yksi perusasento oli vino toiseen suuntaan (peppu jalkojen takana ja kuono ulospäin) - tehtiin muutama pysähtyminen ja nämä olivat suoria. Ihan positiivinen ongelma toki siinä mielessä, että treeni tuottanut tulosta. Vähän pitää vaihdella palkkaamisen suuntaa välillä. 

Peruuttaminen 

Kiki osaa peruuttaa mun edessä käskyllä "peru" ja mun sivullakin peruuttaa nätisti, jos mä en liiku. Ei kuitenkaan ihan osaa pitää paikkaa ja hirveän helposti lähtee väistämään mua (eli peppu kääntyy ulospäin ja koira saattaa kääntyä mun eteen poikittain). Tähän saatiin oikein hyvät neuvot. 

Ensin opetetaan koira seisomaan sivulla. Käytännössä vasemmalla jalalla kun astutaan taakse, niin silloin kuuluu seistä. Tämä kannattaa ensin opettaa vahvaksi. Kädellä voi ihan avustaa, että koira pompahtaa ylös (eli vähän niinku i-s etujalkakaukoissa) ja seisoo sivulla niin kauan, kun jalat ovat harallaan. Tätä voi tehdä leikkinä ihan vaan sitä yhtä askelta. Kun tämä toimii hyvin, voi kokeilla ottaa samalla tavalla kaksi askelta - alkuun siis ei kävellä takaperin vaan otetaan aina vaan se ensimmäinen askel vasemmalla jalalla taaksepäin. 

Kun nämä toimii hyvin, voi kokeilla kävelemistä ja palata tarvittaessa takaisin yksittäisiin askeleisiin. Oikealle käännökset voi ottaa mukaan heti, kun peruuttaminen vähän toimii, sekin tukee sivulle hakeutumista. 

Kaukoja 

I-S-I on näistä ehkä vaikein. 

I-S seisomaan nousu on muuten hyvä, mutta alkaa tepuuttelemaan jaloilla eikä pysy paikallaan. Yksi voi olla se, että seison itse liian lähellä ja se kurkottelee katsomaan palkkaa. Paikallaan seisomista toki muutenkin kannattaa vahvistaa myös liikkeestä seisomista ym. ajatellen. Tämä on vielä hieman heikkoa. 

S-I pakittaa hienosti, kun molemmilla käsillä ohjaan. Helposti myös kasaa itsensä keskelle. Tätäkin pitää vaan treenata lisää. 

Perjantain esineet ja tottis 

Esineet

Iso ruutu, reilu 50m leveä ja saman verran syvä. Lievä tuuli etulinjalta, avointa helppokulkuista maastoa. Pia vei kaksi esinettä aina kerrallaan, hetsasi ja huuteli. Vähän oli taas hakemista, ei millään meinannut irrota sinne 50 metriin vaan jäi pörräämään 30 metrin tienoille. Toi lopulta jälkimmäisen esineen ensin, joka näytettiin toisena. Haettiin haju ekasta esineestä ja tajuttiin, että se oli vahingossa kakkosmerkin kohdalla, mä olin pommittanut ykkösmerkkiä 30 askelta sivummalla. Tosin, Kikin nyt olis kuulunut joka tapauksessa irrota sinne mihin lähetetään... 

Esineet kolme ja neljä vietiin taas yhtaikaa samalla tavalla hetsaten merkeille yksi ja neljä. Näihin tuli mun mielestä kyl hyvät pistot, viimeinen varsinkin oli ihan täydellinen, upposi taakse asti, tarkensi hetken esinettä ja toi sen reippaasti käteen. 

Pitää vähän miettiä tätä irtoamista. Palaisko reilusti taaksepäin ja tekisi yksinkertaisesti hajuhakuja? Vai käytäisikö hyväksi mielikuvia ja veisi vaan yhdessä ensin yksi esine, sitten kaksi jne? Jotenkin tämä kahdestaan vieminen ei tunnu tuottavan tulosta riittäävän hyvin, vaikka nyt vika toisto olikin tosi hyvä. 

Tottis 

Pieni pätkä seuraamista. Vähän sluibailua ja kontakti katkeaa. Pitää ehkä olla itse tarkempana kriteerien kanssa. Huomauttaa heti huonosta kontakista ja kehuu heti hyvästä seuraamisesta. 

Liikkeestä istuminen ei oikein toimi, teki taas ensin yhden tosi hyvä toiston ja seuraavaksi ei mukamas ole koskaan kuullutkaan mistään istumisesta. Huomenna täytyy tehdä vaan perusasennon kautta se. 

Liikkeestä maahan oli tosi hyvä, sitä ei enempää. Luoksetulo nätti, eteentulo ihan hyvä, sivulletulo yllätys yllätys vino. Tätä koitin vähän tehdä ihan yksittäisenä, mutta ei jotenkin toimi yhtään. Lisäksi alkaa tehdä ärsyttävästi sitä, että ei enää kuuntele yhtään eikä odota edessä, vaan ennakoi sivulle istumista. Pahimmillaan vaan käväisee edessä ja samantien sivulle. Äääh. Ärsyttävää. 

Paikkamakuuta kun Bolt teki luoksetuloa ja noutoa. Kiki kävi tosi kuumana ja sillä oli selkeästi tosi vaikeaa. Olin noin 30 askeleen päässä selin koiraan ja hyvin pysyi kaikesta huolimatta. Kyllä sen pitäisi tämä osata, sinänsä ei syytä, miksi lähtisi paikkamakuusta. Vähän ehkä toivon, että päästäis tekee ensin liikkeet ja sitten vasta paikallaolo, täytyy toivoa hyvää arpaonnea. 

Laiskamatokiki


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa

Valkkuryhmän treenit 1.8.