Viime hetken tottistreeniä

 Vähän ollut taukoa treenaamiseta, koska omistaja on ollut flunssassa ja olen toivonut, että se menisi nopeasti ohi. Noh, nyt on taas parempi ja uskaltauduin taas hakutreeneihinkin. Yksi pienen pieni BH-koekin taitaa olla viikonloppuna, joten hupsistakeikkaa, mitään ei olla treenattu. 

Keskiviikko - hakutreenit 

Anidentin takana, tien vasemmalla puolella sama maasto kuin viime treeneissä, jossa vasemmalla ihan hyvää aluetta, oikealla alamäkeen "laaksoon". Viileää, ei tuulta käytännössä ollenkaan, Kikin vuorolla pieni sivutuuli. 

Tarkoitus kokeilla vielä etenevää, vielä kun satunnaisesti tuuli oli sopivasti sivusuuntainen. 

Eka ukko suora pisto vasemmalle, tämä oli hyvä. 

Toinen pisto etenevä, tällä kertaa oikealle laaksoon, koska siinä on loistava näkyvyys. Ei edennut etukulmaan vaan ukon ja etukulman väliin, meni noin 60 metriin, ukosta ohi ja lähestyi ukkoa takaapäin, tuuli varmaan kääntyi ja sai siitä hajun ohitettuaan maalimiehen. 

Kolmas ja neljäs suoria pistoja ilman apuja, nämä olivat ihan hyviä. Vikalla tosin kesti hetki löytää, meni vissii ohi ja yritti nostaa takajäljen, jäljesti vähän matkaa taaksepäin ja totes, ettei ukkoa. Ihan hyvä näinpäin, hyvä muistutus, että jälki ei ehkä ole hyvä juttu. 

Ihan ei siis toiminut tälläkään kertaa etenevä niin kuin olin toivonut ja myös tyhjien harjoittelu taitaa olla vielä selkeästi liian aikaista. Pitää ehkä tehdä nyt ens kerralla pelkkää suoraa ja sit kokeilla apuja, esim. haamua tms. etenevään. 

Torstai - tottis itsekseni 

Niin, tosiaan, BH-koe tulossa vissiinkin kai, enkä oo treenannut varmaan 1,5 viikkoon, niin jotain piti tehdä asialle. Ohjelmassa siis mm. kaikkea. 

Seuraaminen: jotenkin taas vähän laiskaa, saattaa hiihtää turhan kaukana ja silmät menee missä sattuu ja vilkuilee. Nostatin hieman haukkumalla ja toisinaan kierrättämällä jalkojen ympäri (joku pentukurssi menossa kaukalossa, niin en viitsinyt antaa sen ihan hirveästi kailottaa koko aika), huomautin jos huono. Vähän ehkä skarppasi, mutta joku asenneongelma ehkä taas tässä. 

Käännökset: Vähän kun ennakoi täyskäännöstä hidastamalla mikroskooppisen vähän ja tekemällä askelkuviot huolella sain onnistumaan ihan hyvin. Persehän sinänsä kyllä liikkuu ja osaahan se peruuttaakin, jos vaan viitsii ja osaa ennakoida käännöksen. Oikealle oli ihan hyvä sekin. 

Temponvaihtelut: Nää toimii hyvn. Itsellä on hankalaa edellen vaihtaa juoksusta suoraan hitaaseen ottamatta väliaskeleita. Mä en tajua, miten se on edes fyysisesti mahdollista. 

Liikkeestä istuminen: Hän ei sitten mielestään ole ikinä kuullutkaan mistään istumisesta, ei taivu pylly sellaiseen asentoon, ei pysty. Irrallisena onnistui satunnaisesti, mutta seuraamisen yhteydessä ei millään. Turhauttavaa, tämähän toimi tosi hyvin. Perusasennon kautta onnistuu, joten täytynee tehdä sitten niin. 

Liikkeestä maahanmeno: No tämä onnistuu hyvin, on nopea ja täsmällinen. 

Luoksetulo: Nopea ja reipas, nyt tuli eteenkin ihan hyvin. Sivulletulosta me ei taas olla koskaan ikinä kuultukaan. Ihan kuulkaa fyysisesti mahdottomuus, että perse taipuu niin luonnottomaan asentoon kuin suoraan sivulletuloon. Ei pysty, ei osaa, ei kykene. Voihan persus. 

Paikkamakuu: Kaukalossa jengiä ja ilmeisesti vuoronvaihto, joten runsaasti koiria pörräsi ympärillä. Kävelin ensin seuraamiskaavion läpi, sitten seisoin selin koiraan noin 30m päässä ja vilkuilin satunnaisesti taakse. Katsoi muiden touhuja aktiivisesti, mutta pysyi kuitenkin hyvin ja näytti muistavan tehtävänsä, koska vilkuili muakin aina välillä. Aikaa meni 4.30 minuuttia, kunnes multa loppui kärsivällisyys. Sitä paitsi mun pari toivottavasti kaahaa koko kuvion läpi, ettei mitään kymmentä minuuttia tarvii olla. 

Kokeiltiin sittarin kotiinkuljetuspalvelua ja laatikko ainakin sai kannatusta


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa

Valkkuryhmän treenit 1.8.