Sekalaista sekavaa radiohiljaisuuden jälkeen

 Lauantaina 15.5. Ansun treenit 

Ohjelmassa ruutua, jääviä (istumista ja seisomista) sekä oikealle täyskäännöstä. Lopuksi lisäksi yhteiset paikkis-häiriötreenit. 

Ruutu: Kiki ei vaan tunnu tajuavan kosketusalustaa, luistaa aina siitä eikä pysähdy eikä jotenkin hahmota paikkaa. Pitää varmaan ensin vahvistaa vielä alustaa sellaisenaan ja ennen ruututreeniä voi olla hyvä vahvistaa sitä muutama kerta ihan erillään ruudusta. Nyt teki nättejä pysähdyksiä alustalle ja jäi siihen nököttämään - oon tätä nyt jonkin verran treenannut ihan kotona ja naksutellut sille iltaruuan yhteydessä. Lisäksi käytin eri alustaa kuin normaalisti. Alustan häivyttämisessä oikeastaan sama neuvo kuin aiemminkin, tekee ensin pari toistoa ilman ja sit otetaan koiran huomaamatta se pois. Avustaja tässä on aika hyvä. Kiki teki hienon toiston ilman alustaa, mutta seuraavaksi tehtiin taas alustalla, jolloin ei hakeutunut alustalle ollenkaan. Se ei oikein tunnu kiinnittävän huomiota koko alustaan... 

Seisominen: Tää oli taas jotenkin tosi huono myös edestä. Lisäksi sekoili eikä tuntunut keskittyvän ollenkaan mun käsimerkkeihin, vaan tuijotti palkkakättä, mua ja kaikkea muuta. Äh. Pitää vahvistaa ihan edessä ensin ja sit siirtyä sivulle. Istuminen toimi hyvin, tätähän se tarjoaa vähän joka välissä muutenkin. Voisi ihan kuuntelutreeninä tehdä selkä koiraan päin: jätetään se paikalleen ja menen vähän kauemmaksi - näin kokeilin maahanmenoa, koska se on kaikista vahvin. Toimi tosi hyvin, teki nätin nopean maahanmenon. 

Oikealle täyskäännös: Tuntuu, että olen kokeillut ihan kaikkea: Palkkaamista heti käännöksen jälkeen oikealla kädellä, imuttamista vasemmalla kädellä, naksuttamista just ennen käännöstä ja palkka sen jälkeen, äkkipysähdystä heti käännöksen jälkeen (tätä se ei _vaan_ tajua, jää IHAN joka kerta vinoon, vaikka sata kertaa toistais). Nyt vielä viimeisenä keinona Ansu neuvoi tekemään rallitokon takaakierron, joten koira kiepsahtaa ylimääräisen kierroksen mun ympäri myötäpäivään. Kokeillaan nyt tätä vähän aikaa, ainakin muutaman toiston perusteella tuntuu vähän herättävän koiraa, eli voisi hyvinkin toimia. 

Kuuntelujuttuja: rallitokon temppuja voisi hyödyntää paljon enemmän kuuntelutreeninä. Tehtiin esim. seuraamisen liikkeellelähtöä liikkuroituna ja pyysinkin kiepsahtamaan ympäri, pyörähtämään, tulee eteen tms. 

Paikalla istuminen: ekalla toistolla käveli perässä, sen jälkeen istui hyvin paikallaan. Hieman levotonta, katselee ympärilleen, ei oo ihan niin paikalleen liimattu kuin mitä voisi toivoa. Ei välittänyt häiriökäskyistä tai muiden palkkaamisista. Voin ehkä pikkuhiljaa luottaa siihen, että pysyy koetilanteessakin, vaikka joku menisi maahan/karkaisi/komentaisi koiraa tms. 

PK-hyppyä itsekseni lopuksi. Voi huoh ja perkeleen perkele, menee ohi jatkuvasti eikä edes yritä hyppyä. Olisin vaan rennosti hypyttänyt edestakaisin ja heitellyt lelua, mutta eihän se onnistu mitenkään päin. Tehtiin siis ihan perinteisesti, että mä seison paikallani ja kutsun luokse. Tässä taas saa jatkuvasti neuvotella paikallaolemisesta, kun ei malttaisi odottaa. Hypättiin nyt 80 senttiä. Ensi kerralla teen hyppytekniikkaa, pitäis ehkä ottaa ihan kuurina. 

Kesän eka jäätelö, Kiki sai ihan oman! 

Keskiviikko

Tokoa kaukalolla itsekseni, ihan lyhyt treeni koska ekat helteet. Selkeästi Kikin tuli kuuma, tuntui vähän alivireiseltä. 

Seuraamista lyhyt pätkä, ihan yllättävän ok, yritin nyt lähinnä kaivaa sitä rentoa asennetta ja palkkasin, kun korvat olivat nätisti eteenpäin. 

Nouto: palautus alkaa toimia aika hyvin vauhdistakin. Joskus saatan toistaa kom-käskyn, joskus ei. Tulee ihan kivasti eteen ja suoraan. Palkka leuan alla toimii ihan hyvin, pitäisi vaan muistaa laittaa se sinne. Vauhtinoutoa niin, että juoksen karkuun, koska en jaksa heittää kapulaa riittävän pitkälle. 

Stoppia: Edestä ja sivulta, vähän sitä samaa kuin ennenkin. Sekoittaa, välillä tekee tosi nättejä. Palkkaus on jotenkin ärsyttävää, kun ei tykkää pallosta ja nami sit taas lentää huonosti ja sitä saa jäädä etsimään. Pitää hommata uusia, helposti viskeltäviä leluja. 

Suskin tottikset

Oon näköjään laiskotellut blogin päivitysten suhteen. Ollaan treenattu seuraamista, jäävejä, noutoa ja hyppyjä. Hitaasti mennään eteenpäin, paremmin tietty edistyttäisiin, jos vähän jaksaisi itsekseenkin treenata. Nyt mä kyllä ryhdistäydyn. Olisi kiva treenata myös estettä ja ampumisia, hitsit kun ei Navalassa saa ampua eikä meillä ole kyllä estettäkään. 

Ampumiseen kysyin neuvoja ihan muuten vaan. Suski neuvoi tekemään ihan paikkamakuussa siedätyksenä, ensin tosi kaukaa ja ihan pikkuhiljaa siirtäisi lähemmäs koiraa. Tätä kun olen kokeillut, Kiki ei suostu jäämään yhtään paikalleen, kun tietää, että kohta ammutaan. Siltä osin mä en oikein siis usko, että tämä toimii Kikillä. Sitä tuntuu ahdistavan yhtä lailla, vaikka paukku tulisi hyvinkin kaukaa ja kuulostaa mun korvaan lähinnä kovalta pieraisulta. 

Pia puolestaan on saanut omansa siedätettyä niin, että ensin ammuttiin koiran ollessa autossa - idea, että koira olisi ihan rentona kun kuulee paukkuja. Hitto vie, kun tääkään ei Kikillä toimi, koska eihän se oo rentoa nähnytkään, se päinvastoin on ahdistunut pelkästään häkissä olemisesta, mä luulen että sillä on jonkin sortin klaustrofobia. Ainoa paikka, jossa se on oikeasti rento, olisi kotona ja rivitalossa on vähän paha lähteä ammuskelemaan pihalle... 

Mun taktiikka on nyt ollut hengata sen kanssa vapaana. En laita sitä käskyn alle minnekään, saatan tehdä sillä jotain turhanpäiväisiä temppuja, mutta ei mitään vakavempaa. Saatan heitellä sille nameja maahan, joita se saa etsiä, jos tuntuu kaipaavan rentoutta. Paukun jälkeen teetän sille jotain pientä temppua, josta palkka (yleensä lelulla). Sit taas rauhoitutaan hetkeksi, toinen paukku ja sama uudelleen. 

Suski neuvoi tekemään vain kaksi paukkua kerralla, koska näin koira oppii kuuntelemaan ja tietää, että tämän jälkeen homma loppuu siihen. Tää voisi olla ihan järkevää. Kiki ei tosin jää miettimään asiaa, se pelästyy ja ahdistuu vain hetkessä ja rentoutuu sitten. Ei kuitenkaan viitsi ottaa riskiäkään, että alkaisi myöhemmin ahdistumaan. 

Esineruutua ollaan treenattu Vihdissä välillä, nyt ollaan tehty ihan tosi ohuita kaistaleita (noin 5m leveitä) ja mä oon vienyt nyt ihan yksitellen esineet itse (vuorotellen yhdessä koiran kanssa tai ihan yksin, koira odottaa). Nyt oon vienyt kaikki ihan taakse, koska haluan saada Kikin etenemään suoraviivaisesti sinne viiteenkymmeneen metriin. Nenä sillä sinänsä toimii. Toistaiseksi on tehnyt tosi hyvää työtä, tätäkin vaan pitäisi treenata johdonmukaisemmin ja säännöllisemmin. 

Tuli kova hiki, kun piti tehdä hommia! 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa

Valkkuryhmän treenit 1.8.