Treeni-into is bäk!

Sunnuntai

Ansun treeneistä motivoituneena yksin treenaamassa Kaukalolla. Ohjelmassa kosketusalustaa, ruutua, lyhyt seuraaminen ja seisomista. 

Ruutu: kerrattiin kosketusalustaa erillään ruudusta, tämä ihan hyvä. Sit muutama toisto ruudussa, nämä olivat hyviä. Sit alusta pois ja superhieno ruutu ilman alustaa, wuhuu! Yksi vielä alustalla, tämä on sille vaikeaa, ei enää muista katsoa alustaa, kun on kerran tehnyt ilman... 

Seuraaminen: nätti, rento asenne ja vasemmalle käännökset tosi hyviä. Oikealle turhan löysä, vähän naksuttelin sitä. Täyskäännöstä oikealle takaakierrolla, tuntui toimivan ihan kivasti. 

Seisominen: ajattelin ottaa tämän kuurimuotoisesti nyt vähän aikaa ja unohtaa hetkeksi istuminen. Aika monta toistoa tein ihan edestä ilman seuraamista, ensin käsimerkillä ja sitten ilman (kädet selän takana, ettei vahingossa tule huitaistua). Hyviä toistoja näin. Sivulla pari tosi nättiä, kunnes jostain muisti taas istumisen... Huoh... 

Paikalla istuminen: ruudun rakentamisen ajaksi laitoin istumaan ja odotin sen jälkeen vielä puoli minuuttia. Tämä toimii hyvin näin täysin ilman häiriötäkin, ei yritäkään kehitellä muuta tekemistä. Melkein Kikin kanssa tuntuu, että tämä on haastavampaa kuin ne pahat häiriöt ja levottomuudet... 

Pahus, tajusin just, että eihän me varmaan päästä SM-kisoihin! Alokasluokkaan periaatteessa tietty joo, mutta Ei kyl mitenkään ehditä saada liikkeitä kuntoon, ennen kuin ilmoittautumisaika päättyy. Sniff. 


Maanantaina - hakutreenit

Pitkästä aikaa ryhdistäydyin, jeee! Kolmistaan Anidentin takana "laakson" yläpuolella samassa maastossa kuin viimeksi, aloitettiin vähän taaempana. Oli kosteaa, pilvistä eikä tuullut yhtään. Tällä kertaa korostin, että maalimiehet olisi varmasti 50 metrissä, eikä yhtään lähempänä. 

Neljä ukkoa, kaikilla ilmaisut. Kokeilin nyt ilmaisun yhdistämistä etsintään ihan toden teolla, viimeksi tehtiin pari lämmittelyilmaisua ja haamuja, nyt suoraan etsintää. 

Eka ukko oikealle ääniavulla, löysi hyvin ja aloitti itsenäisesti ilmaisun. Hieman epävarmasti haukkui, piti pienen tauon parin haukun jälkeen, vaati hieman tukea maalimieheltä. 

Toka ukko vasemmalle ilman apua, oli nätti pisto ja aloitti itsenäisesti haukun. Oli tosi nätti ja päättäväinen haukku. Musta on jännä, miten paljon eri maalimiehet vaikuttavat ilmaisuun, vaikka he toimisivat täysin samalla tavalla. Tosin, tällä taisi olla naama peitetty, edellisellä ei. Ehkä tätä pitää testata ensi kerralla. 

Kolmas oikealle montussa, tämä oli edellisellekin tosi vaikea. Lähetin ilman apua, irtosi nätisti, mutta Kiki jäi nysväämään rinteen alapuolelle (kuoppa oli siis joku 10m vielä siitä eteenpäin) ja seurasi varmaan tallomisjälkiä. Menin rinteen yläpuolelle lähettämään ja tajusin lisäksi, että olin lähettänyt ehkä snadisti liian edestä, merkki ei näkynyt keskilinjalle asti. Äh. Kesti aika kauan löytää, mutta yllättäen muisti vielä, mitä oli tekemässä ja aloitti spontaanisti haukkumisen. Hyvä Kiki! Tää taitaa olla Kikin haku-uralla ensimmäinen pisto, jossa ei aikuisten oikeasti meinannut löytää. Teki sinänsä ihan hienon tyhjän ekalla pistolla, mutta koska jäi vajaaksi, en viitsinyt lähettää seuraavalle ukolle vielä. 

Neljäs taas ääniavulla, tämä nätti pisto ja hyvä haukku. 

Vitsi mä olen tyytyväinen, että se tajusi ilmaisun noin helposti! Ensi kerralla voitaisiin tehdä vähän pidempiä haukkuja ja kenties muistutella taas etenevistä ukoista. Ihan en vielä haluaisi tyhjää tehdä, vaan opetella vielä rauhassa etenemistä ensin erikseen. Lisäksi sisääntuloja. 

Ensi kerralla: 

- Sisääntuloja

- Pidempi haukku

- Etenevää ehkä sitä seuraavalla treenillä 

Tiistaina - tokoa itsekseni 

Lyhyet treenit kaukalolla, ohjelmassa seuraamista, stoppia, kiertoa ja noutoa. 

Seuraaminen: ihan lyhyitä pätkiä ja käännöksiä. Täyskäännökset alkaa toimia sillä takaakiertämissysteemillä, ihan hienot on. Oikealle käännökset sain kans tiiviimmäksi ehkä osittain kylkiäisenä. Vasemmalle käännökset on mun mielestä tosi nätit. Juoksusta hidastaminen tuntuu vaikealta, helposti keulii. Perusasennot/pysähtymiset ihan jees, joskin tein nyt vaan suorasta, ei käännösten jälkeen. 

Seisominen: Muutama toisto edestä namien heittämisellä, tää toimii nyt hyvin ja teki nopeita stoppeja. Sivulla myös tosi hyviä toistoja, kunnes sit yks kerta muisti istumisen ja itse en ollut hereillä ja kerkesin heittää namin. MURRRR. Mistä hitosta se aina keksii ton istumisen :D Teen nyt kuurina pelkkää seisomista jonkin aikaa, jospa saisin vähän varmuutta siihen, ennen kuin aletaan treenaamaan erottelua. 

Kierto: Kaksi tötsää 30m etäisyydellä toisistaan, merkkasin hiekkaan viivalla etäisyydet 10, 15 ja 20 metriä. Yllättävän vaikeaa oli lähettää tötsien välillä, toimi paremmin kun pysäytti välillä. Pikkuhiljaa matkaa pidentäen, meni hienosti se 20 metriäkin. Itse seisoin vaan paikallaan. Naksuttelin myös pari bongaamista ja lähetin sit katsekontaktin haettuaan. Tästä voi tulla aika hyvä. Eipä se kierto-ohjattukaan ole kuin 20 metriä, mä jostain syystä sekoitan sen etäisyyden aina. 

Nouto: Halusin vähän vahvistaa eteentuomista, ihan yksinkertaisesti kapula itsellä ja kävi siihen kiinni. Sit sama vinosta, tajusin, etten oo näitä treenannut juuri yhtään. Tämä toimi ihan tosi hyvin, tosi hienosti haki suoraan eteen! Parhaiten toimi niin, että toinen etutassu oli oikeassa paikassa ja koira vaan hyppäsi paikalleen. Kokeilin pari eteentuloa ilman kapulaa, näissä jäi kyl selkeästi vinoon. Ehkä tää nouto siis voisi vahvistaa luoksetuloakin? 

Raikas drinkki maistuu treenien jälkeen! 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa

Valkkuryhmän treenit 1.8.