Hakumetsässä

Käytiin vähän hakuilemassa. Metsä oli aika aukea, hyvin näkyi miten koira työskenteli. Ukot saatiin ihan hyvin piiloon pressujen turvin.

Jatkoin vielä hajuhakuilla, vaikka kovasti olen miettinyt, toimiikohan ne sittenkään Zerolla. Otin neljä ukkoa ja kaikki palkat lelulla, tähän asti olen siis palkannut vain namilla. Maalimiesmotivaatio voisi ehkä olla korkeampi, joten päätin kokeilla lelua.

Eka ukko oli tosi hieno. Se löysi hajun melkein keskilinjalta asti. En ollut varma ja menin vielä vähän pidemmälle. Se alkoi tempoa yhä enemmän, mutta otin varman päälle. Sitten palasin ihan pari askelta ja lähetin saman tien. Se ampui kuin tykin suusta, oli todella nätti!

Toisella puolella oli hankalampi maasto. Aika pian tuli alamäki ja ilma ei liikkunut yhtään. Kaikille ryhmän koirille se oli hankala ja Zeronkin kaa jouduttiin mennä parin metrin päähän, ennen kuin sai hajun. Hieman tuntui, että ekan jälkeen ei olisi enää tehnyt töitä niin intensiivisesti, mutta todennäköisesti tää johtuu juuri siitä, että ilma ei kiertänyt ja hajua oli hankala saada.

Eli on se jotain oppinut näistä hajujutuista! Nyt olisi kuitenkin aika siirtyä eteenpäin ja alkaa opettaa pistoja. Harkinnan jälkeen ääniavut kuulostaisi fiksummalta. Suora lähettäminen tuntuu liian riskialttiilta, todennäköisesti se lähtee haahuilemaan. Haamutkaan eivät tule kysymykseen, koska sillä on jo valmiiksi taipumus etsiä ukkoja silmillä. Taidan ensi kerralla kokeilla niitä. Ää, nyt iski taas kauhee treeni-into!

Mitä siis tähän asti ollaan tehty, on haamut syksyllä, nyt keväällä sen sijaan ollaan keskitytty hajuihin. Haamut ei mielestäni ollut hyvä, koira oppi lähinnä käyttää silmiään ja haahuilemaan ympäri metsää. Silloin treenattiin eri seuran porukalla kuin nyt. Kevättalvella pistettiin sitten opiskelukavereiden kanssa ryhmä pystyyn ja alettiin treenata hajuja. Muutamalla sanalla sanottuna siis ukot oli piilossa hyvin, ohjaaja tietää tarkasti missä ne ovat. Sitten lähdetään koira hihnassa kohti ukkoa, kunnes koira nappaa hajun ja vetää selkeästi maalimiestä kohti. Sitten vaan päästetään koira irti ukolle. Vähitellen palataan taaksepäin muutama askel ennen lähettämistä.

So long. En jaksa nyt enempää. Mut sen pituinen se.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa

Valkkuryhmän treenit 1.8.