Taitava pieni tokoZero!!

Zero oli taitava pieni tokopossu tänään <3 Tänään ohjelmassa:

Merkki: Vauhtimerkkiä 3x. Virittelin hyvin, toimi tosi hyvin. Teki tosi vauhdikkaasti. Viimeinen hieman hitaampi. Oisko turhaa toistoa sen mielestä?

Täyskäännöksiä: Seuraaminen oli tosi tiivistä ja innokasta, olin tosi tyytyväinen siihen. Täyskäännökset toimi paljon paremmin, kuin muistinkaan. Kokeilin hieman, paljonko pitää hidastaa ja ennakoida ennen käännöstä. Täytyy ihan selkeästi hidastaa muutama askel ennen, jotta se todella seuraisi tiiviisti mukana käännöksessä. Jos käännyn liian äkisti, se jää jälkeen. Muista siis tää! (ihan ku en ois aikaisemminki tiennyt tämän :P ) Juoksussa kokeilin kaksi kertaa, toimi ihan hyvin, siirryin kävelemään n. 1-2 askelta, sillai toimi hienosti. Omaa liikettä pitää kuitenkin vielä kehitellä... Vähän vielä kokeilin oikealle käännöstä, tai siis vertailin omaa liikettäni siinä. Totesin, et oik. käännöksessä ainakin käännän päätä ennen käännöstä, täyskäännöksessä taas käännän päätä hivenen alaspäin. Oik. käännös alkaa oikealla jalalla, kun käännän sen oikeelle käännöksen suuntaan, täyskäännöksessä taas vasen jalka kääntyy eka. Voi kuulostaa turhalta hifistelyltä ehkä, mutta ehkäpä se vielä jonain päivänä auttaa koiraa erottamaan ne. Toivossa ainakin on hyvä elää... Tänään kontaktikin säilyi mun mielestä käännöksessä paremmin kuin ennen! :)

Luoksetulossa maahan: Ensin pari repunkiertoa, kolmannella maahaan. Vauhti oli aika hyvä ja pysähdys oli lähestulkoon täydellinen! :D Vielä yksi repunkierto vahvistukseksi, alkoi jo ennakoida tässä vaiheessa. Sitten otin pari suoraa luoksetuloa seisomisesta, kolmannella pysäytin. Ei ollut ihan niin hyvä kuin äskeinen, otti ehkä yhden askeleen, tosin matkaakin oli huomattavasti enemmän. Todella hyvin se heittäytyi kyllä maahan, ihan suoraan kaatui taaksepäin, ihan niin kuin toivoinkin :) En oikein tiedä, mistä se on tämän oppinut, mutta näyttää ihan hiton hienolta!! :D Loppuun vielä yksi suora.

Jäävit: Yllätysyllätys, istumista. Otin muutaman kerran pelkästään sitä ja oli todella nättiä. Kertaakaan ei jäänyt seisomaan ja olivat ihan vaudikkaitakin. Palkkasin namilla ja lelulla. Sitten otin muutama seisomista, ekalla meni istumaan, muut meni hyvin. Edelleen pitää kiinnittää huomiota äänenpainoon. Ei ole järkeä kokeilemalla kokeilla, mikähän on koiralle paras ja millähän jäisi parhaiten seisomaan, vaan tehtävä johdonmukaisesti jollain tavalla, niin koira oppii mitä tahdon! Loppuun vielä pari istumista, en sitten malttanut jättää siihen seisomiseen :P Ihan hyvin menivät nekin... Eli tällä hetkellä näyttäisi seisominen olevan huomattavasti suurempi huolenaihe. Huomenna samalla tavalla kuin tänään, mutta seiso eka. Tää voisi ehkä olla parempi, että tekee monta samaa lajia, eikä niin, että vaihtaa joka kerta. Kun toisaalta ei oo mielestäni kuitenkaan oleellista treenata niitä yksittäin, niin kuin eilen pohdin, koska sinänsä se osaa yksittäisen jutut. Se ei vaan osaa erottaa niitä toisistaan... Ei oo onneksi yhtään sekavaa tekstiä tai mitään, mutta onneksi olen tän blogin ainoa lukija :D

Avohyppy: No niin, täytyyhän tätäkin välillä muistutella... Otin ensin pelkkää paluuta, koska se on vaikein. Yritin ottaa myös kulmaa mukaan. Vasen vino on paljon vaikeampi, tuli pari kertaa ohi, oikealta ei kertaakaan. Toisaalta se jostain syystä myös tahtoo kääntyä aina oikealle, joten ei ole niin kovin huolestuttavaa... Otin vielä ihan kisanomaisena, koska jostain syystä siinä yhteydessä paluu usein epäonnistuu, vaikka se yksittäisenä toimisikin. Nyt meni oikein hyvin, paitsi että Zero jäi tosi vinoon istumaan. Otin siis vielä pari ihan lelunhakemista, jotta se hyppäisi suoraan ja kauas. Tämän jälkeen otin vielä yhden kisanomaisen, joka menikin kuten pitikin.

Tuntui, että tääkin treeni taas venyi vähän hinkkaamiseksi, mutta hienosti se jaksoi! Ja positiivista sentään se, että esim. luoksetulossa tein vain just niin vähän toistoja kuin tarvi, ja merkissäkin maltoin pysytellä niissä kolmessa. Itse asiassa ensi kerralla kaksikin ehkä riittää.

Loppuun heittelin sille vielä huvin vuoksi palloa hypyn yli ja yllytin sitä tuomaan sen takaisin hypyn yli. Vain kerran tuli ohi, muuten haki hyvin hyppyä. (Tosin olin itse aina siinä kulmassa, ettei sillä oikein ollut muutakaan vaihtoehtoa, mutta kivasti silti toimi tää...)

Lisäyksenä vielä, tänään saapui muuten tällainen paketti:Oikein arvattu, 60 kappaletta tunnarikapuloita! Tästä alkaa uramme nousujohdanne! :D

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa

Valkkuryhmän treenit 1.8.