Viime viikon hakuilut ja tokoa...

On taas päivitykset jääneet johonkin sohvannurkan taakse, arrgh... Mut lupaan ryhdistäytyä. Menneellä viikolla käytiin kaksi kertaa hakumetsässä, keskiviikkona omalla porukalla ja torstaina hskh:n riveissä. Halusin kokeilla Emmin neuvomaa taktiikkaa ennen torstaita. Eli maalimiehet on ihan lähellä, niin että koiran on käytännössä pakko törmätä siihen, kun (tai jos) se lähtee suoraan eteenpäin. Sitten se vaan lähetetään ja samalla tehdään periaatteessa hajuhaku...

Keskiviikko:

Pienellä ytimekkäällä porukalla tapasimme Jakomäen metsässä. Otin neljä ukkoa n. 5-10 metrin päässä. Kaksi ekaa meni niin kuin pitikin, lähetin ja se löysi samantien. Kolmannella se lähti juuri ennen maalimiestä jäljestää taaksepäin, mistä ukko oli tullut ekalta piilolta. Lähetin n. kolme kertaa, ennen kuin löysi. Arrgh. Neljäs ukko oli oikein nätti. Otettiin vielä toinen kierros, treenasimme tällä kertaa rullantuonteja. Odotukset eivät olleet kovin korkealla, koska oltiin treenattu viimeksi ehkä tammikuussa... Zero kuitenkin teki todella hienot tuonnit, ei ollut kyllä unohtanut mitään sitten viime treenien. Ekalla jouduin huutaa, tuli sitten nätisti. Tokalla se possuili, yritti saada namipurkin. En tiedä johtuiko uudesta ihmisestä vai oliko purkki vaan häiritsevästi esillä. Kolmas oli oikein hieno, en huutanut, tuli kivasti. Rupesin myös ottaa hieman liikettä mukaan, jotta oppisi laatikon. Oli vähän pihalla, tuli suoraaan linjalle ja käveli linjaa pitkin. Kerran yritti tarjota rullaa kaverille :P Otettiin vielä neljäskin, ihan hieno oli.

Torstai:

Eipä aikoihin olla treenattu yhtä menestyksekkäästi, ehkäpä Zerosta sittenkin tulee vielä hakueläin! Neljä ukkoa (yllätysyllätys) Samalla etäisyydellä kuin viimeksi, piilossa pressujen alla. Tokalla lähetin väärään suuntaan, väärää kiveä kohti, niin lähti kauas metsään, tyhmä minä. Lähettäessäni oikeaan suuntaan löysi sama tien. Viimeksi Emmi kiinnitti huomiota mun lähetyksiin, niitä yritin erityisesti noudattaa ;) Ja täytyy sanoa, että toimi, koira meni tasan siihen suuntaan kuin halusin, ei pienintäkään arvuuttelun varaa! On hienoa kun on osaavat treenikaverit <3 Näistä treeneistä ei erityisempää kommenttia kuin että tää kerta valoi taas toivoa tähän onnettomaan tapaukseen :D
Lopuksi otin vielä kolme rullantuontia, ne toimivat ihan sikaälyttömänsupermakeesti. Meni maalimiehelle, otti rullan suuhun, tuli mun luokse suoraan, mä olin liikkunut eteenpäin linjalla (!), Zero tuli oikein hienosti sivulle, laitoin hihnaan ja näytölle, siinä se pudottautui maahan ja odotti palkkaa. "I felt it... It was perfect!" Ihan vain erästä leffaa lainaten ;)

Lauantaitokoa:

Täydellisyyden tunne sen kun jatkuu. Tällä kertaa Zero yllätti mut ihan täysin luoksetulossa. Otin n. 5 metrin päästä, ensin suorana, sitten palkkasin vasta kun se oli lähellä, sitten vaadin istumisen. Se oli aivan täydellinen. Se tuli suoraa laukkaa, ihan täysiä ja istuutui ihan oikeaan paikkaan oikein lähelle. Se oli täydellistä. Juuri niin kuin olin haaveillut. En ollut uskoa sitä ja olisi tehnyt mieli kirmata pitkin nurmikkoa ja tuulettaa. Me tehtiin se! Välillä meinasi jo usko loppua tän luoksetulon kaa... Anyway. Ruutu meni myös todella hienosti, tein ensin kaksi vauhtiruutua, olivat samanlaiset kuin aina, vauhdikkaita ja ... no, vauhdikkaita. Sitten tein jotain kolme paikkaa, joka kerta se meni suoraan takalinjalle!!!!! Lopuksi vielä yksi vauhtiruutu. Lähestulkoon täydellinen ruututreeni ja aika motivoivaa viime kertaisen jälkeen :D Lopuksi otin stoppia. Ensin pari suoraa luoksetuloo, sitten stoppi aika pitkältä matkalta ja Z oli ehtinyt ottaa aika paljon vauhtia. Pysähdys olisi mielestäni voinut olla nopeampi, tosin matka oli tosiaan melkosen pitkä, täytys joskus ottaa videolle tai ottaa treenikaverin kaa... Lopuksi vielä yksi suora. Meinasin ottaa vielä ohjattua, mutta äiti huusi tässä välissä syömään, force majeure puuttui siis peliin, mikä ei haitannut tosin yhtään, sen verran hyvästä ruuasta oli kyse ;)))))) Nää on ihan pikkusiskon kiusaks nää hymiöt, ku se väittää, ettei noin montaa saa pistää!! ;)))

No ni, nyt pitää mennä treenaa. Kuten taisin jo mainita, 1.10. me saadaan kisaoikeus EVL:llään. Nih. Ettäs tiedätte.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa

Valkkuryhmän treenit 1.8.