Kohti kokeita tiemme vie

Onpa taas mukavaa treenata Kikin kanssa <3 

Kaukalo on sulanut jo kokonaan, joten käytiin testaamassa sitä tänään. 

C'moon, valot pois! Eihän tässä saa nukuttua!? 
Hyppyä tehtiin ensin takapihalla, ajatus tänään nostaa rimaa pikkuhiljaa noin viiteenkymppiin. Hyppäsi hyvin, kunnes tiputti riman 50 sentissä, jonka jälkeen yritti pari kertaa mennä ohi. Selkeästi se on tosi epävarma korkeimmissa hypyissä ja reagoi rimojen lentelyyn hyvin pehmeästi. Voi kun Navalasta sulisi lumet pian pois, niin päästäis kunnolla tekee hyppytekniikkatreeniä. 

Seuraamista alkuun tarjoamalla, tämä oli hyvää ja iloista, hakeutui hyvin seuraamaan. Samaa tehtiin myös juoksussa, tämäkin toimi oikein hyvin eikä pomppinut ollenkaan. Pari käännöstä, varsinkin vasemmalle käännökset olivat tosi nätit ja tarkat, täyskäännökseen toivoisin vähän vielä lisää napakkuutta, erkanee mielestäni vähän turhan kauas käännöksessä ja heti sen jälkeen. Liikkeelle lähdössä pää helposti jää alas turhan pitkäksi aikaa, tähän toivoisin vähän ryhtiä. Parani muutaman palkan jälkeen selkeästi, mutta pitää muistaa tehdä näitä useammin. 

Merkkiä seuraavaksi, tarkoitus oli esitellä pieniä häiriöitä. Repusta löytyi epämääräinen kasa pehmoeläimiä, jotka viljelin matkan varrelle. Kikin oli mahdotonta ymmärtää, että niistä pitäisi mennä ohi, joten ensimmäisenä tein luoksekutsuna, mistä lähetin sen kiertämään. Ensin ihan merkin vierestä, sitten vähän kauempana ja lopulta onnistui hyvin lähetys lelujen ohi 10 - 15 metrin päästä. Tasapainon vuoksi pari kiertoa myös väärään suuntaan. Ensi kerralla kokeillaan samaa noutokapuloilla. 

Pitoa seuraavaksi, teemana pidon loppu. Muistutuksena ensin pari leikkiä ja pitoa, nämä olivat oikein hienot, pitää tiukasti kiinni. Irrottaa kuitenkin helposti otteen, kun käsi lähestyy, en ehkä itse ole ollut riittävän mustavalkoinen tässä. Tajusin jutun pian ja piti tiukasti kiinni, vaikka kosketin kapulaa. Tämä vaatii vielä lisää treeniä, mutta päästiin hyvin alkuun. Alokasluokassahan liike loppuu siihen, kun koira irrottaa kapulasta, tiputtamisen ei pitäisi laskea pisteitä vielä tässä vaiheessa. 

Lopuksi vielä ihan pikkasen seuraamista, nopeita temponvaihteluita muutaman askeleen välein sekä käännöksiä tiheään. Nämä olivat tosi hyviä ja seurasi intensiivisesti. Hidas käyntikin on parantunut, nyt ei enää laita peppua maahan joka askeleella. 


Tadaa! Nyt se on virallista! Kiki aloittaa koeuransa ensi kuussa seuran omissa kokeissa! Pitkä matka ollaan kuljettu tähän pisteeseen eikä voi olla muuta kuin tyytyväinen Kikin kehitykseen :) 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Agikisat Riihimäki 12.10.

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa