Hyppytekniikkaa, ruuhkia ja Suskin tottista

 Pian kanssa hallilla perjantai-aamun kunniaksi. Tokopuoli oli varattuna, joten mentiin aksapuolelle (ja loppuaika oltiin tokopuolella sen tyhjennyttyä). Ohjelmassa hyppytekniikkaa, kosketusalustaa, jääviä (ja niiden erottelua), lyhyt seuraaminen ja ohjattu nouto. 

Hyppytekniikka: 

Viiden hypyn perussarja, väli 6ft ja korkeus 15cm. Meni yllättävän nätisti, vaikka vaikeahan mun on sanoa hyppytekniikasta, kun olin ottamassa sitä vastaan. Hyvin kuitenkin ponnisti joka välin ja mielestäni pää ihan hyvässä asennossakin. Kolmisen toistoa ja tauko. 

Viisi hyppyä samoilla spekseillä kuin aiemmin, paitsi että vika hyppy väli 9ft ja korkeus 35 - 40 - 45cm. Ensimmäinen toisto oli huono, ei yhtään osannut arvioida korkeutta ja etäisyyttä. Seuraavat meni hyvin, kun keskittyi. Periaatteessahan etäisyyttä ja korkeutta ei saisi muuttaa kerralla, mutta ei kai rimaa voi noin paljon nostaa kuuden jalan välillä...? 

Ei nyt tehdä perus pk-hyppyä ollenkaan, kunnes olen vähän saanut nostettua korkeutta näiden treenien avulla. Johonkin 80 senttiin varmaan saa melko helposti näillä ja set pointin avulla varmaan vielä korkeammalle, kunnes päästään siihen metriin. 

Kosketusalustan se on vihdoin alkanut ymmärtää. Länttää kivasti etujalat siihen ja jopa odottaminen sujuu. Taakse menen edelleen etupalkan avulla, muuten pystyn hyppimään ja pomppimaan sen ympäri enemmän tai vähemmän ongelmitta. 

Jäävien erottelu sujuu myös yllättävän hyvin, samoin liikkeestä seisominen alkaa sujua sivulla jo melko hyvin. 

Seuraamiseen pitäisi ehkä panostaa enemmän. Liikkurointi sujuu ihan hyvin ja käännökset kivoja, nopeuden muutokset pitäisi vielä treenata lisää. 

Ohjattu nouto ei toiminut ollenkaan. Yritin tehdä sitä Sirken taannosten ohjeiden mukaan, että Pialla olisi ollut kolme kapulaa ja laittanut niitä aina noudetun tilalle, jotta olisi saanut paljon toistoja. Oli aivan kiinni kapulassa, ei yhtään kuunnellut ja haki ilman lupaa. Saattoi myös hakea väärän aivan täysin vakuuttuneena, että tämä on nyt se oikea. Äh. 

Tehtiin sit ihan purkeilla, Pia kävi viemässä vuorotellen jompaan kumpaan nameja. Näin se ei saa vahvistusta väärältä puolelta ja ylipäätään ei tarvii "kuluttaa" noutoa tähän tarkoitukseen. Voi harjoitella ihan erikseen suuntia ja kuuntelemista. Ehkä me jatketaan tällä ja vaihdetaan ne sitten kapuloihin. Näinhän mä alunperin taisin opettaakin (vai lelujen avulla?), mutta arvelin, että muistaisi tän kuvion. No, ei muista. 

Suskin tottis maanantaina 

Ohjelmassa seuraamista, jääviä ja luoksetuloa. 

Seuraaminen: ihan hirveästi ei olla tätä treenattu. Ei mitään isompaa ongelmaa mielestäni, mut ehdottomasti vaatis enemmän paneutumista. Seuraamaan lähtiessä oli huono kontakti, tsiigaili eteenpäin ja edisti helposti. Tähän kokeiltiin lelu kainaloon, tää toimi jopa yllättävän hyvin, oli ihan hullun kiilto silmissä ja korvat pystyssä. Kauhun tasapaino toki vireen ja ääntelyn kanssa pitää muistaa. 

Edistämiseen neuvoi tekemään paljon pysähdyksiä. Mun taktiikka peruuttaa on ehkä vähän huono, koska voi kuumentaa koiraa. Parempi vaan pysähtyä. Toki voi olla, että tässäkin ongelma on pienempi kuin kuvittelen, koska monesti vireen noustessa edistää ja seuraamisen jatkuessa tasaantuu. Pitää seurata tilannetta. 

Jäävit: seisomista ensin, tosi hienot stopit edessä. Tarjosi tosin pari istumista, kun kuvitteli, että tehdään erotteluita. Huoh. Sivulla käsimerkillä, mutta Suski arveli, ettei koira edes näe sitä, joten voi olla aika turha. Toimikin tosi hyvin ilman. Paikallaan seisoo ihan hyvin, taakse pääsin etupalkalla. 

Istumiset hienoja edessä, sivulla jotenkin sekoittaa nyt tosi pahasti ja tarjosi pelkkiä seisomisia. Toimii hyvin, kun tuijotan koiraa ja/tai hidastelen, mutta ryhdikkäänä katse eteenpäin on tosi vaikeaa. Äh. Teen taas itse asioista turhan vaikeat, kun en vaan osaa. 

Maahanmenot hienoja, tässä ei ongelmaa. Kestää hyvin myös liikkumiset ja sen sellaiset. 

Luoksetulo: Jättöön pitää keskittyä, varasti kahdesti. Luoksetulo hieno ja tulee eteenkin kivasti; on suorassa ja tulee mielestäni sopivan matkan päähän. Sivulletulot lähes poikkeuksetta vinot ja mä en tiedä, mitä asialle tehdä. Ilman vauhtia ovat hienot ja näitä ollaan treenattukin. Pitää vaan tehdä niitä vauhdista, ei tässä taida oikein oikotietä olla. Mun käsiin Suski kiinnitti huomiota, näytän aina pientä käsimerkkiä ja vaikka yritän kuinka keskittyä, niin silti ne vaan liikkuu. Tähän pitää kans kiinnittää tosissaan huomiota. Pitää pyytää Pia katsomaan tätä joku päivä, kun selkeästi en itse tajua tätä. 

Kiki kävi kaiken kaikkiaan aika kuumana koko treenin ajan, vaikka viereisellä kentällä ei ketään ollutkaan. Tämä on ehkä vähän huono tapa treenata, että tullaan halliin just omalle vuorolle eikä yhtään ennen. En vaan oikein korona-aikaan haluaisi hengata pienessä odotustilassakaan. Yhtään en nyt ole antanut sen möykätä ja onneksi toi namien syöttäminen toimii ihan hyvin vireen laskemiseen. Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa

Valkkuryhmän treenit 1.8.