Laiskottelua ja oivalluksia

Maanantai - tokoa

Tokoa Navalassa itsekseni. Ohjelmassa ruutua, jääviä, noutoa ja lyhyt seuraaminen. 

Ruutu: Laitoin Kikin kauemmas, ettei näkisi rakentamista. Lelu valmiiksi odottamaan, sen jälkeen laitoin salaa lelun ruutuun samalla, kun viskelin toista. Saatiin ihan hyviä toistoja eri suunnista. Pari myös niin, että lelu lensi vasta, kun oli lähellä ruutua. Tätä pitäisi kokeilla avustajan kanssa joku kerta. 

Jäävät: oli ihan hyvät ja seisominen toimi nyt myös hyvin, vaikka liikuin itse. 

Noudon palautusta: lähellä, pienesti pidensin matkaa joka toistolla. Ihan hyvin toimii, mutta vaatii vielä paljon toistoa, jotta saan toimimaan nätisti. 

Seuraaminen: hyvä kontakti, hyvät käännökset ja temponvaihtelu. Tähän kaipais kyl jotain suunnitelmaa, koska treenaaminen on vähän sellaista diipadaapaa - mitä sitä tänään tekisi. 

Tiistai - tokoa

Koulun kentällä itsekseni pikainen toko. Ohjelmassa kierron paluuta, kaukoja ja ruutua. 

Kierto: lampun ympäri, kun en ollut jaksanut raahata tötsää. Ekalla tuli vinossa, toka oli hyvä. Hieman tuntui jäävän turhan kauas. 

Kaukoja: erityisesti palkka ekasta noususta, jotka olikin hienoja. Etäisyys nyt vähän päälle 5m. Ennakoi istumaannousua, jos en heti palkannut, tähän pitää keskittyä jatkossa. Ei aina palkka ekasta noususta, vaan riittävä aika vaihtojen jälkeen. 

Seisomista alustalla erikseen ensin, toimi tosi hyvin, liimasi tassut paikalleen hienosti. 

Ruutu: Lelu valmiina odottamassa ekaa toistoa, toinen alustalla ja kolmas ilman. Oli tosi hienoja toistoja, myös ilman alustaa haki nätisti oikeaa paikkaa. 

Keskiviikko - hyppytekniikkaa

Ups, tätäkin tullut treenattua vaan kerran viime viikolla. Perussarjaa, pitenevää sarjaa ja Setpointia. 

Perussarja ja pitenevä sarja ihan lämmittelynä 1-2 toistoa, en yleensä tee enempää kerralla. Vaihtelen yleensä niin, että hyppää musta poispäin tai mua kohti. Mua kohti hypätessä laitan lelun joko metrin verran mun eteen tai reilusti mun taakse ja se juoksee jalkojen välistä sinne. 

SetPoint korkeuksilla 35-40-45-40-35. Videoilla hidastettuna aloin miettimään, vetääkö se takajalkoja alleen vähän turhankin aikaisin. Laskeutuu sinänsä kyllä ihan nätisti etujaloilleen ja menee mun mielestä selkä kohtalaisen pyöreänä, mutta kauhean vaikea mun on sanoa mitään tekniikasta. 

 

Loppuviikko - rallia

Vähän laiskasti mennyt loppuviikko, vähän ollut kipeenä ja treenit jääneet välistä. Kotona ollaan treenattu pihalla rallin kiemuroita. 

Oikean puolen seuruu on parantunut hieman, vaikka edelleen jää jonkin verran hiippailemaan turhan taakse. Vasemmalle käännöstä oon tehnyt ympyröiden kautta, itse käännös varsinkin täyskäännös vaatii vielä hieman treeniä. Temponvaihtelut ja vasemmalle käännökset sujuvat kivasti. 

Puolenvaihdot takana alkavat sujua ihan kiitettävästi, poispäinkäännöksiä ollaan kans saatu parannettua. Kokeilin joku päivä korvata pois-käskyn ihan pyörähtämiskäskyllä ja se tuntuikin toimivan hyvin. Sinänsä ehkä epäloogista, että välillä pyöri/spin tarkoittaa 360° ja välillä 180° käännöstä, mutta toisaalta logiikka on joka tapauksessa se, et jatkataan tempun jälkeen seuraamista. Ollaan tehty myös tuota mestariluokan versiota, jossa käännytään eri suuntiin. Tällä uudella tempulla se sujuu ihan hyvin sekin ja lisäksi voin ohjatessa käyttää koiran puoleista kättä, pois-käsky on toiminut vain vastapäisellä kädellä, mikä ei sit toimi, jos itse käännyn koirasta poispäin. Sisäänpäinkääntymistä ei olla vielä tehty enkä mä muista, tuliko tää edes voittajaluokassa. 

Kaukot sivulla menevät aika hyvin, ohjauksella tekee ne jopa sillee hienosti etujalkapainotteisesti, näihin pitäis vaan keksiä jotkut käskyt. Musta olis siistimpää, jos tekis niin, että etujalat pysyis samalla tasolla koko ajan. 

Peruuttaminen on vielä kauhean vaikeaa, koska siinä ei tule perusasentoa väliin. Ihan kamalan vaikeaa pienelle tokokoiralle. Minusta poispäin peruuttamista pitäisi ehdottomasti treenata lisää, se peruuttaa ehkä maksimissaan sen 2 omaa mittaansa. En jotenkin vaan pääse pidemmälle, en tiedä miksi. 

Jäävät ja niissä pysyminen toimii varsin hyvin, varsinkin, kun näissä voi käyttää käsimerkkejä apuna. 

Mestariluokkaa varten on vielä varsin paljon tekemistä, mutta mä luulen, että me pidetään RTK3:n jälkeen pientä treenitaukoa muutenkin. Uusia juttuja on ainakin merkki (enhän mä oo tokoa varten sellaista opettanut lainkaan, koska säännöt muuttuu), peruutus ohjaajasta poispäin, puolenvaihto edestä, putki ja sarjahyppy. 

Maanantai - hakua 

Mukavat hakutreenit, tarkoitus oli mennä Siikajärvelle, mutta se olikin jo pullollaan jengiä, joten päädyttiin Mastoon. Vähän tylsää, kun ollaan käyty siellä jo monesti, mutta aloitettiin siitä, johon normaalisti lopetetaan, joten vähän eri piilot ja maastot kuitenkin. 

Lämpötila joku sopiva 20°C, hieman sateinen ilma, tuuli tosi vähän. Neljä pistoa, kolme löytä ja yks tyhjä. 

Ilmaisu ennen radalle lähtemistä, tää olikin hyvä. Maalimies haukutti sitä pari kertaa ja tämän huomasi selkeästi ekalla maalimiehellä, ihan erilaisella asenteella ja raivolla haukkui sitä. 

Ekat kaksi suoria pistoja etukulmiin, toka ilmaisu vähän tavallista pidempi, haukkui ihan superhyvin ja hyvällä asenteella. 

Kolmas oikealle tyhjä, tässä en ollut ihan loppuun asti ajatellut maaston kannalta tätä. Koiran lähetyslinja oli nätti ja looginen, mutta heti sen jälkeen tuli tiheä kuusikko, josta en nähnyt yhtään läpi koiran touhuja. Ei myöskään ollut avustajaa kertomassa, mitä tekee. Viipyi hetken ja luulin, että kääntyi eteenpäin, mutta tuli sit kuitenkin mun takaa keskilinjalle, joten en tarkkaan tiedä, oliko kääntynyt takas vai taaksepäin vai mitä. 

Vika suorapalkka vasemmalle, hyvä pisto tämäkin. 

Vielä voisi vahvistaa näitä yksittäisiä tyhjiä pistoja ja palkata niistä ahkerasti, kuitenkin ennen koetta haluaisin olla varma, että selviää myös useammasta tyhjästä. Kiki luultavasti tekee sen verran isoja pistoja, että ykkösen radalla tekee ehkä 3-5 pistoa, mutta ei sitä koskaan tiedä, teoriassa se voi joutua tekemään jopa 3 tyhjää peräkkäin, jos on oikein huonosti suunniteltu rata. 

... ja meillähän ei koirat sänkyyn tuu! 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa

Valkkuryhmän treenit 1.8.