PK-juttuja ja fyssarin kontrolli

 Maanantai - hakua

Anidentin takana, pilvistä ja 21°C lämmintä, ei tuullut yhtään ja hieman painostava ilma. Neljä ukkoa, yksi suorapalkka, yksi etenevä, kolme sisääntuloa. 

Eka suora pisto ilmaisulla. Lähti nätisti noin 40m suoraan ja kääntyi sen jälkeen jyrkästi aluetta eteenpäin. Tuli edempänä kutsusta pois, tästä kehuin ja lähetin uudelleen etulinjasta. Tällä kertaa eteni nätisti suoraan ja nosti maalimiehen. 

Toka suora pisto suorapalkalla, lähti nätisti suoraan, ohitti maalimiehen kohtuu läheltä, kääntyi taaksepäin ja pyöri hetken ennen nostamista. Ilmeisesti ilma ei tosiaankaan liikkunut yhtään. 

Kolmas oikealle etenevä ilmaisulla, tää oli ihan täydellisen hyvä. Lähetin tosi läheltä sitä paikkaa, josta tultiin pois, ettei jäisi juurikaan tutkimatonta aluetta väliin. Etäisyys maalimiehelle oli tosi pitkä, joku 30 metriä - näin halusin varmistaa, että oikeasti etenee taakse asti ennen kääntymistä. Ilmeisesti toimi, koska teki täydellisen L-mallisen piston. Tässä on tietysti riski, että opetan koiraa tekemään liioitellun isoja laatikoita, mutta noh, kaikkea ei voi saada ja hei, Kiki luultavasti joka tapauksessa tekee 100m laatikoita... 

Neljäs suora pisto ilmaisulla, tämä oli tosi hyvä. 

Sisääntulot olivat nättejä, näissä ei ole koskaan ongelmaa ollut. Olan yli heittoa/risteilyä/miksi sitä sanotaankaan voisi opettaa joku kerta, siitä saisi vähän uutta sisältöä treeneihin ja kenties vähän kuuntelua mukaan ratoihin. Pitää vähän luntata, miten se kannattaa lähteä opettamaan. 

Tiistaina - fyssari ja paukkuja 

Fyssarilla taas, viime kerta oli kesäkuun puolenvälin tienoilla ennen kahta hyppytekniikkakoulutusta. 

Tällä kertaa ei ollut erityisiä jumeja missään ja vaikutti huomattavasti rennommalta kuin viimeksi. Selässä edelleen kuhmuraa, ne tuskin kauhean nopeasti häviävät. Kotiläksynä venytyksiä ja erilaisia jumppia: lonkankoukistajien venytys etujalat tuolilla ja takareisien venytys leikkiinkutsuasennosta. Laatikon yli kävelyä ja peruutusta laatikon/jumppa-alustan päälle. Kyykkyjä niin, että etujalat korkeammalla kuin etujalat ja myöhemmin myös etujalat vähän matalammalla korokkeella (alussa voi olla ihan maassa takajalat). Siitä istu-seiso -vaihtoja ja voi kokeilla myös vajaita liikkeitä ylhäältä alas ja alhaalta ylös. Ylämäkilähtöjä esim. istumasta ja uintia lihaskunnon treenaamiseksi. 

Voisin koittaa myös opettaa Kikille kuolemistempun, että se osaisi käskystä mennä kyljelleen makaamaan, Se vihaa, kun siihen kajotaan ja hätääntyy, kun sen yrittää väkisin laittaa kyljelleen fyssarin pöydälle. 

Seuraava kerta parin kuukauden päästä lokakuun alussa, jos ei sitä ennen tunnu menevän jäykäksi. 

Paukkuja Hiidenrannassa, ei tehty muuta kuin kaksi ampua. Paineistui ihan selkeästi tilanteesta ja yritti livistää pötkötyksestä. Tehtiin sit pieniä temppuja ja hengattiin ja syötiin nameja, toinen paukku maasta. Palautui hyvin. Tehtiin sama setti uudestaan ilman laukauksia, tässä reagoi ihan selkeästi mun käsimerkkiin ja ampaisi pystyyn. Äh. Ei saisi tulla yhtään taukoa näihin, heti menee huonoksi. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa

Valkkuryhmän treenit 1.8.