Valkkuryhmän treenit 1.8.

 Ansun treenit pitkästä aikaa, edellinen jäi välistä erittäin hyvästä syystä 😆Ohjelmassa kehääntuloja pari kappaletta, noutoa, ruutua ja stoppia. 

Viime treenien aikaan 3.7. oli vähän muuta tekemistä :D
Kuva by Tiia Hämäläinen (tiiahoo) (mä en tiedä, miks vesileima ei näy tossa)

Kehääntuloja pari kappaletta. Koitan nyt tehdä näitä säännöllisesti ja saada jonkinlaisen rutiinin aikaiseksi. Käytännössä mä pyydän sen sivulle, siitä maahan ja pistän odottamaan samalla, mun itse menen parin askeleen päähän. Sit pyydän sen tähän-käskyllä mukaan ja palkkaan erimittaisen matkan päästä kontakista, ihan perusasennossa tai liikkurin käskytyksen jälkeen. Tosi hyviä toistoja molemmat, piti hyvin kontaktin, oli rentona korvat edessä ja vaikutti tosi innokkaalta. Eka palkka seuraamisesta, toinen liikkurin käskyn jälkeen. 

Nouto: Pidossahan oon saanut nyt hyvin rauhaa mukaan luopumis-, rauhoittumis- ja häiriötreenien avulla. Tämä ei oikein ole itse noutoa kuitekaan parantanut, edelleen mälvii ja pyörittelee kapulaa tuodessaan. Luovutuksia oon tehnyt tosi paljon ja nekin lyhyeltä matkalta toimivat hyvin. Jotenkin vaan tuntuu, että yksittäiset palikat ei kohtaa. 

Ansun silmään näyttää siltä, että se luovutus aiheuttaa sille epävarmuutta. Ihan samaa mäkin mietin, mutta eväät asian korjaamiseksi on vähän loppu, kun tuntuu, että kaikkea oon kokeillut. Neuvoiksi sain treenata paikkaa vielä vahvemmaksi ihan ilman kapulaa, eri suunnista ja etäisyyksistä. Kapulan kanssa läheltä treenatessa teki hyviä ja varmoja toistoja (silleen siis, että koira maassa ja kapula sen edessä). Heti etäisyyden hieman kasvaessa, alkoi mälviä ja tekemään vähän epämääräistä eteentuloa. Mietittiin, olisko se se vauhti, joka tuottaa sille epävarmuutta. Lisäksi kun mä oon välillä huomauttanut sille törmäämisestä ja koskemisesta, voi olla, että sille on tullut jonkinlainen ristiriita. Ehkä mä unohdan huomauttelut hetkeksi ja teen tuota pelkkää palautusta vähän aikaa pidentäen pikkuhiljaa matkaa. Lisäksi eteentuloa paremmaksi ilman kapulaa. 

Ruutu: kaipaisin lisää vauhtia, jotenkin tuntuu, ettei edes lelupalkka ruudussa ole toiminut riittävästi. Nyt sit taas toimi tosi nätisti, teki hienon, nopean ruudun. Kaipaa varmaankin vaan lisää toistoja. Paljon myös sitä, että ei näe ruudun rakentamista ja lelun asettamista ja harjoittelee bongaamista. Siitä vapauttaa lelulle ruutuun. 

Stoppi ruudussa on ollut vähän epämääräinen, tuntuu, etten nyt millään osaa tätäkään opettaa. Ollaan tehty ihan erikseen ja se kyllä toimii jossain määrin, kun liikun jne, mut ei jotenkin osaa yhdistää. Ruudussa alkaa teputtelee jalkoja ja asettelemaan itsensä uudestaan alustalle. Luopuminen toimii tosi hyvin tässä, namikäsi häviää selän taakse heti, kun liikkuu. Aluksi ulkona ruudusta alustalla, sitten ruudussa ja vähitellen myös ilman alustaa ruudussa. Eiköhän tää tästä. 

Liikkeestä seiso: Toimii ihan nätisti stoppi, mutta käppäilee tai teputtelee helposti. Tähän oikeastaan samaa kuin edellä. Lisäksi tarkkana alkuun, treenaako nopeutta (palkka heti) vai pysymistä (ei stoppia liikkeestä, pelkästään pysymistä). Sekoittelee paljon, tähän esim. niin, että kolme stoppia ja sen jälkeen istuminen. 

Hyppytekniikkaa lopuksi: 

Perussarjaa lämmittelyksi kaksi toistoa, oli jotenkin vähän ponneton eka toisto, toka hieman parempi, ponnisti paremmin keskellä. 

Etenevää sarjaa 6-7-8-9 kolme toistoa. Eka oli tosi ponneton ja ponnisti tosi kaukaa. Toinen toisto, ajattelin, että tekisi muistiinpanoja. No ei tehnyt, yhtä ponnetonta. Kolmannella toistolla menin lelun kanssa toiselle puolelle ja hetsasin sen verran, mitä pystyi ilman, että karkaa paikalta. Tämä oli selkeästi parempi. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa