tiistain iltatokoilut

 Iltatreenit Hihan kentällä synkkänä ja pimeänä marraskuisena iltana tuhannen känn siis umpiväsyneenä. Ihanaa päästä vähäksi aikaan pois kotoa ja rauhassa treenaamaan ilman kersoja, mutta se ultimaattinen väsymys muutaman huonosti nukutun, erittäin pätkittäisen yön jälkeen muistuttaa kyllä kunnon humalatilaa ja kauhean usein en ole kännissä treenaamista kokeillut. Tarkka kirjallinen suunnitelma on elintärkeä siinä vaiheessa, kun muisti on kuin kärpäsellä ja hyvä, et muistaa edes, mitä lajia oli treenaamassa. Oli miten oli, ohjelmassa ohjattua, liikkeestä istumista, ruutua ja seuraamista/kontaktia. 

Kikillä on pienimuotoinen ongelma eikä voi ymmärtää uutta sisustusta

Ohjattua: tehtiin puolet yksi kerrallaan ensin kapulat suoraan sivulle ja vähän kerrallaan hilattiin kapuloita kauemmas. Kapulat oli taas tosi vaikeaa havaita, mikä tuotti hieman päänvaivaa. Yleisesti ottaen tuntui kuitenkin toimivan ja teki enimmäkseen ihan hienot kaarrokset. Näin voisi jatkaa vielä toistaiseksi, tosin mietin, että tätä voisi tehdä ehkä jatkossa valoisalla taikka hallissa. Kentällä on huonot valot ja kapulat lisäksi himmeän väriset, ei oikein toimi. 

Liikkeestä istuminen: pari kertaa edessä, oikealla ja sit vasemmalla, muut ihan nätit, ei nyt mitkään supernopeat, mutta kuitenkin alkaa samantien suorittamaan kun käsky kuuluu. Vasemmalla teki seisomisen ja Pia kiinnitti huomiota mun täysin erilaiseen kävelyyn. En tajua, miks en ole itse tähän kiinnittänyt huomiota, oikealla seuraten hiippailen hiljaa, kuten rallissa teen ja vasemmalla taas teen tokoa, eli harppaan kovaa vauhtia, koska hei, jos kävelen nopeasti ni päästään nopeasti kehästä pois, eikö...?! Että joo, ei ehkä ihme, että toinen on ymmällään, hyvä että koiraparka edes perässä pysyy. Hitaammalla vauhdilla teki kivasti. Pitääkin kokeilla erotteluita vähän hitaammalla vauhdilla. 

Ruutu: ajatus nyt lähinnä ylläpitotreeninä pari toistoa, koska ei olla ikuisuuteen otettu. Tämä on parantunut ihan huimasti, menee tarkasti ja määrätietoisesti, pysähtyy kivasti ja odottaa, kunnes saa luvan lähteä jatkamaan lelulle. Ihan mahtavaa, hyvä Kiki! Hämärästä huolimatta pystyi tekemään noin 25m matkalta. 

Seuraamista: tai oikeastaan kontaktia ensin ilman häiriötä (ihan 10-20s seistään hiljaa paikallaan), sitten liikkuri mukaan pelkästään "liike alkaa" ja lopulta käskytystä ja liikettä. Käskytykseen ei reagoi, mutta liikkurin liike on vaikea rasti. Olen nyt yrittänyt tehdä selväksi eron siinä, ollaanko perusasennossa kontaktissa vai ei, mulla on käsky "katso" kontaktin pitämistä varten ja nyt uutena olen ottanut käyttöön "saa kattoo" esim. ohjattua varten. Siinä taas mulle on tärkeää, että se katsoo, mihin liikkuri kapulat vie ja jatkossa olisi ajatus opettaa se laskemaan kapuloita, jotta löytäisi keskimmäiselle. Nuo toki kuulostavat aika samalta, mutta äänenpaino ja kehonkieli on aika eri. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Agikisat Riihimäki 12.10.

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa