Treenailuja

 Keskiviikon iltatreenit. Ohjelmassa kierto-ohjatun eri paloja. 

Kierto: vuorotellen stoppien kanssa. Kierto menee kyl hyvin myös täydeltä matkalta ja nyt ei ole katsonut hyppyjäkään enää, ainkaaan näin kun treenaa ensin kiertoa ja sit hyppyjä. 

Stoppi: en ehk ihan loppuun asti suunnitellut treenejä tämän osalta. Ajatus pysäyttää ja palkka tulisi joko multa tai Pialta sivusta. Eihän se oikein toiminut, kun ei se osaa stoppia, hiippaili kunnolla eikä lainkaan äkisti. Vähän dilemma, kun en tajua, miten tätä lähtisin opettamaan. Luoksarissa jarrutus toimii hyvin, mutta en mitenkään osaa yhdistää sitä stoppiin - seis - saa mennä, heti peräkkäin? Pallon heitto samalla kun pysäytän? Tossa toki hyvä pointti tuo ennakointi, koira ei oikeasti saisi seis-käskystä lähteä palkalle ja tässä olisi hyvä olla täysin mustavalkoinen. Yksi olisi tietysti, että unohtaisi koko jutun ja treenaisi stoppia luoksetulossa ensin. 

Noudon luovutuksia: äh, nää on ihan tosi huonoja. Tuo kyllä mielellään ja epäröimättä takaa sivulle, mikä on toki hyvä, ettei sekoita eteentuloon. Kuitenkin poikkeuksetta jää aivan liian eteen ja helposti vinoon. Yritin ihan läheltä ensin, ei toimi. Avustettuna toimii vähäsen, mutta silti helposti hakeutuu turhan eteen. Ilman kapulaa toimii vähän paremmin, mutta voisi ehkä hieman vahvistaa sitäkin, erityisesti vauhdista. 

Hypyn suunnat: ei millään pysy, ei sitten millään. Saatiin vääntää ihan urakalla ensin ihan vaan tästä. Umpihyppyä tuntui jännittävän ja hypyt oli jotenkin vähän väkinäisen näköisiä. Kaipa mun täytyy kaivaa hyppytekniikkaopit naftaliinista ja alkaa treenaamaan sitä taas. Harmi tietysti nyt talvea vasten, kun ei pääse enää Navalaan. Tosi paljon joutuu vielä avustamaan menemällä hypyn taakse, hirveän helposti tulee ohi. 

Eteenmeno: vietin tauolla Kikin huomaamatta lelut ja kolme lähetystä 7 - 20m. Vikan pallon kerkesi nähdä, muita en usko, että näki kauempaa. Teki ihan tosi hienot eteenmenot, pieniä banaaneja, mutta ei niin paljon, että lähtisin puuttumaan asiaan nyt tässä vaiheessa. Ihan lupaavia nämä, saapahan nähdä päästäänkö ikinä hyödyntämään. 

Tässä viime viikon rata

Perjantaina rallia ja pikatoko

Jäävät: alkuun itsekseni, kiva pitkästä aikaa tehdä näitä peilin edessä. Ekaa kertaa kokeilin nyt suoraan seuraten ja vuorotellen ensin istumista, sit seisomista ja vielä istumista. Ja uskokaa tai älkää, mutta teki hienosti kaikki!! L:n puolikasta vielä niin, että jätin istumaan, hain seuraamaan ja seisominen, sama toisinpäin ja nekin toimivat hyvin!! Siis vau, ihan uskomaton fiilis, että näyttää toimivan vihdoin ja viimein! Ihan sikana saanut tehdä töitä tämänkin eteen, joten iso onnistuminen. 

Rataa ei tänään suunniteltu sen suuremmin, tehtiin vähän lennossa. Ensin vähän erotteluita: edessä vaihto, jalkojen välistä vaihto ja saksalainen täyskäännös. Pienesti sekoitti. Avoluokan rataa yhden valkovuokon höystämänä, alku todella hieno ja sujuva, valkovuokon jälkeen käännyttiin takaisin ja ohitettiin putki, jolloin hajosi pakka täydellisesti. Ei kuunnellut yhtään, teki mitä sattuu ja karkasi mun oikealta puolelta putkeen vasemmalle. H U O H sanon minä. Saatiin vääntää ihan huolella, että saatiin toimimaan. 

Tekee helposti myös sitä, että kun nostan käden merkiksi, se alkaa tehdä jo jotain ihme pyörähdyksiä. Valkovuokkoa ei meinattu kans saada toiminaan, kun päätti lähteä kiertämään kylttiä. Merkki ja merkillä odottaminen sen sijaan toimivat ihan hyvin. Kehääntuloja muutama, nekin meni ihan hyvin, mutta vaativat kyllä ylläpitoa, koska helposti herpaantuu heti lähdössä tai matkalla lähtökyltille. 

Lopuksi peruutusta, läheltä onnistuu hyvin kyltin ohi peruutus mutta kauempaa lähtee vinoon oikealle ja törmää kylttiin (tai ohittaa sen oikealta). Peruutus itsessään kuitenkin ihan hyvä, saanut tähän varmuutta. 

Vähäsen on luovuttajaolo koko rallin kanssa. Mitä enemmän treenaan virettä ja esteillä hallintaa, sitä huonompaan se menee. Nytkin on ollut esteettömillä radoilla oikein hyvä ja heti, kun putki on jossain lähettyvillä se karkaa sinne vaikka kauempaakin. Pakka hajoaa samantien. En tiedä oikein enää, miten tätä lähteä treenaamaan, kun treeni selkeästi vaan pahentaa ongelmaa. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Agikisat Riihimäki 12.10.

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa