Ulkotreenejä

Lauantai päivätoko Navalassa ihanassa auringonpaisteessa, lämmintä on 13,5C° ja eletään marraskuun puoliväliä. Ei huono, sanoisin. Nurmikko oli tosi liukas, joten pelkkiä hitaita liikkeitä: jääviä, seuraamista, noudon palautuksia ja ruudun luoksetuloa. 

Kiki ilahtui suuresti saadessaan uuden takin :D


Jäävät: erikseen istumista ja seisomista, tällä kertaa suoraan seuraamisesta. Nämä hyviä, joten ekaa kertaa ikinä kokeilin L:ää liikkuroituna kokonaisena liikkeenä kokoonpanolla istu - seiso. Uskokaa tai älkää, mutta oli superhyvä! Hyvät asennot, kohtuullisen hyvä seuraaminen, lähti kivasti mukaan seuraamaan ja hyvä perusasento lopuksi. Huh, mikä onnistumisen fiilis taas, olen tehnyt ihan älyttömästi töitä tämän eteen ja vihdoin se toimii! 

Seuraaminen: pätkä liikkuroituna vähän kaikkea, en ole aikoihin tätä tehnyt. Ihan peruskivaa seuraamista ja kivat käännökset. Juoksussa vasemmalle käännös ei toiminut, oikea ihan hyvä, samoin täyskäännös. Kävellen täyskäännös kuulemma näytti hyvältä, vaikka tuntui vähän löysältä. Peruutuksessa menee hyvin se 3 - 4 askelta, jonka jälkeen lähtee kääntymään ulospäin vinoon. 

Treenasin näitä vaikeiksi osoittautuneita juttuja: juoksussa käännöstä samalla tavalla kuin aikoinaan kävelyssä, eli ensin laajaa ympyrää, joka vähitellen pienenee, kunnes lopulta pyörin paikallaan. Sain näin hyvin onnistumaan, tajusi kyllä pointin samantien. Pään tällä saa kyllä pyörälle, mutta pitää ehkä tasapuolisesti tehdä sit molempiin suuntiin ja molemmilla puolilla vuorotellen. Peruutusta vahvistin edelleen ihan askel kerrallaan ja vähitellen pidempiä pätkiä sen verran, mitä pystyy menemään suoraan. 

Ruudun luoksetulo: harvoin tätä tulee treenattua, olen samalla tehnyt myös evl:n jääviä, joissa kutsutaan mistä tahansa asennosta ja mistä tahansa sijainnista (juoksua ei olla vielä treenattu). Mun ollessa liikkeessä toimii kyl tosi hyvin, hidastaa vauhtia ja mukauttaa mun tempoon, hakee hyvin seuraamaan oikeaan paikkaan. Jos olen paikallaan ja Kiki tulee takaa, se jostain syystä ajautuu aina ihan liian eteen. Yllättävän hyvin hakee myös vasemmalle oikealta puolelta, vähän pelkäsin, että se tässä yrittää tarjota oikean puolen seuraamista. 

Noudon luovutusta: luovuin kapulasta ekan toiston jälkeen, kun tajusin, ettei se tätä kyllä osaa ilmankaan kapulaa. Luoksetulo toimii hyvin niin kauan, kun vauhtia on vähän, mutta heti nopeammasta vauhdista se kyllä hidastaa takaakiertoa varten, mutta tulee silti ihan liian eteen. Joudun avustamaan ihan kunnolla namilla ohjaten, jotta onnistuu. Tehtiin nyt lyhyeltä etäisyydeltä niin, että avustaja pitää kiinni ja kutsun siitä suoraan, se toimi hyvin. Tämä pitää ehdottomasti ottaa työn alle. Naminheitoilla ei saa samanlaista vauhtia aikaan, kiertoja voisi kokeilla, niissä vaan sit ongelma, että toistojen määrä jää pieneksi, koska tunteet kuumenee Kikillä liikaa. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Agikisat Riihimäki 12.10.

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa