Mietintää kaukoista

Kaukot on olleet työn alla säännöllisen epäsäännöllisesti jo aika kauan. Aloitin takajalkakaukoilla ja sillä tiellä ollaan, vaikka nyt, jos uudestaan saisin aloittaa alusta, kokeilisin varmaan etujalkakaukoja. Toistaiseksi olen tehnyt ilman käskyjä pelkästään jumppaa, nyt ajattelin pikkuhiljaa ottaa käskyt mukaan. Tämä tuottaakin ohjaajalle päänvaivaa, koska en meinaa yksinkertaisesti muistaa niitä. Käsimerkit ovat vielä hankalampia, kun pitäisi vielä saada ne sellaisiksi, ettei Kiki hirveästi sekoittaisi niitä keskenään. Sekoittamisen vaarahan on oikeastaan ainoastaan samasta asennosta, esim. I-M ja I-S, sen sijaan S-M ei pitäisi olla ongelma.
Tässä lähinnä itselleni muistiinpanona:

M - I: Kävelee, tämä jostain syystä kauhean vaikea. Mulla helposti vartaloapu. Käsimerkin olen antanut oikealla kädellä. Käsky "sitta".

M - S: Tämä sujuu melko hyvin läheltä, takatassut pysyvät melko hyvin. Etujalkoja siirtää, mutta se on tarkoituskin. Käsimerkki hieman samankaltainen kuin M - I, joskin ei kohdistu niin eteen vaan lähempänä vartaloa. Jos näyttäisi käsimerkkiä vasemmalla kädellä, olisi se selkeämpää. Käsky "up".

I - M: Tämä on hyvä ja nopea yleisesti ottaen. Käsimerkki sama kuin edellisille koirille, olen näyttänyt välillä oikealla ja välillä vasemmalla. Jos vakiinnuttaisi tämän vasemmalle kädelle ja seisominen oikealla. Käskynä "maahan".

I - S: Tämäkin sujuu melko hyvin, astuu eteenpäin ja tassut pysyvät paikallaan. Tämän on tuntunut oivaltavan aika hienosti, joskin käskyä ei olla vielä otettu mukaan. Kädellä olen näyttänyt kropan edessä/sivulla, yleensä oikealla kädellä. Jos vakiinnuttaisi tämän niin, että oikealla kädellä näytän kropan sivulla, olisi se selkeä. Käsky "ylös".

S - M: Tämäkin sujuu melko hyvin, pitää takajalat enimmäkseen paikallaan ainakin läheltä näytettäessä. Käsimerkki on vähän samankaltainen kuin I - M, mutta kohdistuu vähän enemmän eteenpäin. Käsky "down".

S - I: Tämä on kaikista vaikein, kauhean mielellään hilais pepun etujalkojen taakse. Painonsiirtoa ollaan tehty ehkä aina, mutta se on ihan kauhean vaikeaa. Peruuttamisen kautta kokeilin, mutta siinä on riski, että lähtee peruuttamaan hirveetä vauhtia metrin verran. Olen nyt vaan huolellisesti näyttänyt - molemmat kädet taaksepäin kuonon vierestä ja saatan tehostaa jätä-käskyllä - ja naksutellut hyvistä toistoista. Käsimerkki voisi melkein olla molemmilla käsillä (kämmenet ylöspäin vs. maahan kämmenet alaspäin). Käsky "taakse".

Näitä tehdään nyt kotitreeninä ahkerasti, kunnes sujuvat lähietäisyydeltä itsenäisesti.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa

Valkkuryhmän treenit 1.8.