Suomi pysähtyy, mutta me jatketaan treeniä

Vaikka Suomi on lähestulkoon pysähtynyt koronan takia, me ollaan jatkettu elämää ja treenaamista. Tokoa ja tottista ollaan treenattu ahkerasti itsekseen, lähinnä täällä Veikkolassa ulkona. Työn alla on nyt avo-voi -liikkeet.

Ruutua ollaan tehty kosketusalustan kanssa, selkeästi alkaa edistyä. Otan vieläkin paljon toistoja alustalla ja aina välillä poistan sen. Hyvin hakeutuu oikeaan paikkaan.

Seuraamisessa vähän ilman suunnitelmaa, mutta olen treenannut erityisesti käännöksiä. Täyskäännös oikeaan näyttää jo oikein mukavalta ja tiiviiltä, kun olen palkannut syksyllä Oililta saaduilla neuvoilla. Muutekin käännökset näyttävät mielestäni kivoilta. Temponvaihtelua voisi tehdä vielä lisää, juoksussa saattaa vieläkin lähteä edistämään. Käännöksiä taisin tehdä viime viikolla juoksussakin, vaatii vähän vielä hiomista.

Kiertoa olen tehnyt häiriöiden kanssa - hypyt sivuilla, kapulat matkan varrella jne. Eilen heitin kaupulat ja lähetin kiertoon, tämä oli tosi vaikeaa. Nouto on Kikin lempiliike ja se on tosi paljon kapuloissa kiinni. Teki siis kompromissin ja kiersi kapulat... Sain kuitenkin pari onnistunuttakin toistoa. Nyt kun saisi treeniseuraa, niin voisi kokeilla ihan EVL-tyylillä, että joku asettelisi ensin kapulat paikalleen.

Hyppynoutoa kokeilin eilen ekaa kertaa eikä tämä tuntunut tuottavan minkäänlaista ongelmaa. Yritin ensin pelkkää palautusta, mutta tämä oli jostain syystä vaikeaa. Kun sitten siirryin suoraan heittämiseen ja kokonaiseen noutoon, Kiki teki kuin vanha pro. Toki tuo pelkkä palautuskin täytyisi saada toiminaan EVL:ää varten, mutta tämäkin on hienoa edistystä PK-tottista ja voittajaluokkaa ajatellen. Seuraavaksi täytyisi vähän ottaa mukaan pientä vinoutta - vinot heitot, vinot palautukset ja tietysti EVL:n kierto-ohjatussa sekä koira että ohjaaja hypystä sivuun.

Ohjattua tein ensin yhdellä kapulalla, tämä toimi hyvin. Eilen kahdella kapulalla oli selkeästi vaikeampaa. Ei kuunnellut eikä seurannut käsimerkkejä (tavoite olisi vasen ja oikea + käsimerkki, nyt olen vielä sanonut vasen hae tai oikea hae). Vähän arpoi suuntia, mutta ehkä sai kuitenkin jonkinlaisen ajatuksen poikasen. Melkein voisi ensi kerralla tehdä niin, että mulla on useita kapuloita mukana ja heitän niitä viistoon taakse ja samantien lähetän. Nyt mä yritin asetella niitä koiran sivuun ja sitten vasta asetella koira keskelle ja lähettää, tämä selkeästi oli vähän haastavaa.

Liikkeestä seisominen toimii tosi hyvin ja pikkuhiljaa paikallaan seisominenkin alkaa sujua. Liikkeestä istumisessa on ollut joku ihmeellinen muistinmenetys, olen nyt vähäksi aikaa jättänyt sen tauolle. Sekoittaa myös aika iloisesti. Maahanmenoa ei olla nyt otettukaan.

PK-hyppyä on nyt myös treenattu säännöllisesti, Kiki tarvitsee vielä reilusti itsevarmuutta. Viimeksi päästin jo 80 senttiin, jonka osaa kyllä periaatteessa ylittää puhtaasti, se vaan oli epävarma vielä ekalla toistolla ja otti vauhtia hypystä.

Zero puolestaan on treenannut rallitokoa. Oikealla seuraaminen sujuu aika hyvin, samoin käännökset muuten kuin oikealle. Puolenvaihdot onnistuu hyvin, kun ensin vähän muistuttelee, tosin saattaa sekoitella niitä vähän keskenään. Mulla on myös jonkin verran samoja käskyjä, esimerkiksi takana kiertämiseen on vain yksi käsky riippumatta suunnasta. Istu - askel - seiso - kaksi askelta jne tuottaa hankaluuksia, Zero ei vaan tajua seisomista sivulla. Hassua kyllä se onnistuu kyllä liikkeen yhteydessä (jään seisomaan ja sanon seisomiskäskyn), mutta ei noin, että lähdetään perusasennosta askeleen verran eteenpäin ja seistään. Välillä vähän turhauttaa, muutenkin pappakoiralla tuntuu olevan jonkinlainen dementia jo eikä aina muista mitä piti tehdä. Lisäksi sen huono kuulo varmasti myös osaltaan vaikeuttaa käskyjen toteuttamista. Olenkin nyt yrittänyt lisätä käsimerkit kaikkiin temppuihin ja yrittänyt olla niiden kanssa mahdollisimman selkeä.

Mitähän muuta...? No, tässä varmaan oleellisimmat.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Agikisat Riihimäki 12.10.

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa