Tiistain tehotreenit, kun kävin sekä päivällä että illalla lyhyesti treenaamassa tokoa ja tottista. Mistä tulikin mieleen, jee, meidät valittiin jo kolmannen kerran Vekoran valmennusryhmään! Saadaan taas hyviä vinkkejä ja treeni-ideoita, ihanaa! 

Päivällä Kirsujen hallilla; paikalla sattui olemaan muita, joten sain kaupan päälle hyvät häiriötreenit. Aluksi reunassa pientä rauhoittumista, paikalla olemista, kaukoja ja seuraamispätkiä. Hyvin pystyi keskittymään ja teki nätisti. 

Kaukojen istuminen on tosin unohtunut kokonaan. Olikohan se SM-kisojen jälkeen vai jo ennen sitä, kun vaihdoin vanhan istu-käskyn uuteen sitta-käskyyn, jossa oli idea, että ei kävellä ylös vaan hyppäisi etutassuilla. No, se joko kävelee tai jää makaamaan. Tämä on jostain syystä ihan tosi vaikeaa. Olen tätä kotonakin treenannut nyt ahkerasti, samoin muitakin vaihtoja. Tosi nihkeästi jotenkin, en tiedä pitäisikö ihan pelkkää käskyä vahvistaa ilman käsimerkkiä ensin vai mitä. Muut vaihdot menevät aika nätisti kädellä näyttämällä, takajalat pysyvät paikallaan aika hyvin. Seuraavaksi pitäisi keksiä (ja muistaa) käskyt vaihdoille, jotta saataisiin tätä vähän eteenpäin. Valkkuryhmän ekoihin treeneihin voisi melkein ottaa kaukot yhdeksi teemaksi. 

Paikalla olemisessa olen aika paljon nyt tehnyt pelkällä käy siihen -käskyllä, jotta en turhaan kuluttaisi oikeaa paikallaoloa. Hallissa se nimittäin aina vähän vinkuu ja elämöi, varsinkin kun reunalla tehdään. 

Kierto tehtiin ensimmäistä kertaa voi-tyyliin eikä se tuottanut minkäänlaista ongelmaa, ei edes katsonut hyppyjä. Hauska, miten tämä on niin paljon helpompaa kuin Zeron kanssa, kun Kikillä ei ole mitään ennakko-oletuksia valmiina. Matkaa oli noin 15 metriä, eli ei ihan vielä maksimi. Kokeilin evl-tyylillä niin, että itse heitin kapulat - ajatuksena pieni kuuntelu- ja häiriötreeni. Tämä osoittautui tosi vaikeaksi, yritti hirveästi mennä hakemaan kapuloita. Lopulta sain onnistuneen toiston menemällä itse puoleen väliin ja kutsumalla luokse. Tasapainon vuoksi olen opettanut kierron molempiin suuntiin ja pyrin aina tekemään molempia. 

Liikkeestä seiso menee aika hyvin, stoppi on nätti ja napakka. Enää se ei tarvitse käsimerkkiäkään. Paikallaan pysymistä pitää vielä vahvistaa aika paljon, toistaiseksi se kestää mun irtoamista ehkä just metrin verran. 

Liikkeestä istumisen se jostain syystä unohti kokonaan. Se ei ihan kerta kaikkiaan osannut istua. Kiki ei ole ikinä sekoittanut eri jääviä, mutta nyt se jostain syystä sinnikkäästi halusi tarjota seisomista. Mä en tajua. Yksi mikä kävi mielessä, annankohan koiralle tiedostamattomia apuja...? Nyt tein peilin edessä, joten voi tietysti olla, että tilanne hieman eri. Tosin, istuminen ei toiminut myöskään ilman peiliä ja/tai käsillä avustaen, joten jokin tässä kyllä oikeasti mättää. 

Pieni pätkä seuraamista loppuun, se menee hienosti ja käännökset on nättejä. 

Paikallaoloa tehtiin ryhmässä treenien keskivaiheilla. Muut tekivät evl-paikkista, mä tein pelkkää paikkamakuuta. Palkkasin minuutin välein, yhteensä kolme minuuttia. Kahden minuutin kohdalla palasin koiran viereen, kun muut käskivät koirat maahan. Tämä ei tuottanut mitään ongelmia, oli hyvin kuulolla. Ihan lopuksi mä en tajunnut sanoa, että varoittavat ennen luoksetuloa, se tapahtui liian äkkiä ja Kiki lähti paikalta. Karkasi ehkä parin metrin matkan, ennen kuin oli että huuupsista. Tehtiin sitten sama vielä uudestaan ihan läheltä, nyt toimi hyvin. Muuten paikkamakuu oli nättiä ja pysyi hyvin, nyt ei ollut tietokaan siitä, että olisi lähtenyt haahuilemaan tms. Toki, nyt se oli myös melko korkeassa vireessä verrattuna esimerkiksi SM-kisojen takaiseen tilanteeseen. Mutta, pikkuhiljaa alkaa ehkä jonkinlainen luotto tähän löytyä. 

Illalla nähtiin pk-tottiksen merkeissä kirjaston parkkipaikalla, se sattui olemaan ainoa valoisa ja rauhallinen paikka, joka keksittiin. En tehnyt muuta kuin paikallaoloa ja ihan pikkupätkä seuraamista ja istumista. 

Paikallaolo oli taas tosi nätti, tein taas noin minuutin kerrallaan. Aluksi tehtiin yhdessä, sen jälkeen tein itsekseni niin, että toinen treenasi vieressä. Kyllä tuollainen ihan rauhallinen treeni, kuten seuraaminen, jäävit jne. toimii oikein hyvin ja pikkuhiljaa tuntuu, että Kiki alkaa ehkä ymmärtämään, että paikalla on tosiaankin tarkoitus pysyä. Vauhtiliikkeitä, kuten hyppyjä, noutoja ja luoksetuloja täytyy treenata vielä lisää, niissä en vielä luota siihen, että Kikkelstiina varmasti pysyy. 

Istuminen ei taaskaan toiminut, se perse ei vaan mene sinne maahan. Raivostuttavaa. Ehkä annan asian hautua hetken ja kokeilla sitten uudestaan vaikka ensi viikolla. 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa

Valkkuryhmän treenit 1.8.