Tokoa ja tottista

Suskin treeneissä taas tänään. Sen lisäksi ollaan nyt treenattu muutenkin enemmän tai vähemmän ahkerasti itsekseen.

Ohjelmassa liikkeiden ketjuttamista palkattomasti sekä noutoa ja paikallaoloa.

Aloitettiin noudosta, mielestäni palautus ei vieläkään oikein toimi. Olen tehnyt sitä nyt ihan läheltä niin, että se aluksi nousi kapulaan kiinni ja sitten vähän matkan päästä maasta. Heittämisen yhteydessä Kikillä on ollut hankala yhdistää hakemista ja palautusta, mutta nyt se meni oikein hienosti. Vähän mälvi kapulaa mun edessä istuessa, Suski ei kiinnittänyt siihen erityisemmin huomiota, mutta mulla pisti silmään.

Harjoiteltiin kapulan heittämistä ja sain vinkkejä kapulan heittämiseen A-esteen yli: Kapulasta pidetään laipasta kiinni ja heitetään siitä ylöspäin pienellä kierteellä. Hankala selittää, käytännössä helppoa, jopa minä onnistuin näin heittämään kapulan korkealle ja kauas!

Seuraavaksi liikkeestä istu, maahan ja luoksetulo pötköön. Nousi ekalla kerralla istumisesta, koska katseli kapulaa eikä ollut oikein samalla kartalla mitä tehdään. Muuten meni hyvin. Tottiksessa pitää muistaa, että tuomari antaa luvan liikkeen alussa ja sen lisäksi jääveissä antaa luvan palata koiran viereen ja kutsua luokse. Mä olin jotenkin kuvitellut, että koko liike tehdään itsenäisesti.

Kentän vieressä tein itsenäisesti paikkamakuuta toisen treenatessa. Kiki oli tosi korkeassa vireessä ja vinkui koko ajan, välillä alkoi haukkumaan; todella raivostuttavaa! Pysyi välillä ja välillä nousi omin lupinensa. Palkkasin sitten tiheästi ja kehuin siitä, että oli rauhassa hiljaa paikallaan. Tässä on kyllä paljon tekemistä vielä, huooookauuuus.

Itsekseni kun olen treenannut, Kiki on pysynyt paikalla hyvin ilman kummempaa häiriötä. Ollaan treenattu pitkälti tokon avo-luokan liikkeitä. Pääsääntöisesti ihan hyvällä mallilla ovat liikkeet, ruutu vaatii vielä jonkin verran hiomista. Viimeksi tehtiin kosketusalustalla, vähän muistuteltiin sitä. Seuraaminen alkaa näyttää tosi hyvältä ja viimeksi tein vähän pidempääkin pätkää. Edelleen meinaa keskittyminen herpaantua loppua kohti, esim. BH-kokeen seuraaminen on kyllä vieläkin aika pitkä. Alo-avo -seuraamisen pitäisi kyllä onnistua jo.

Zero on saanu tehdä rallijuttuja, yritin sille saada koepaikkaakin, mutta se oli valitettavasti jo täynnä. Sillä on pienimuotoinen dementia ja mm. vieressä seisominen on sille sula mahdottomuus. Oikealla puolella seuraaminen toimii ihan hyvin, paitsi käännökset oikealla ovat aika tökköjä. Vasemmalla seuruu ja käännöksetkin näyttävät yllättävän hienoilta ottaen huomioon, että Zerppa on joustamaton puupökkelö. Vähän jotain tavoitteellisuutta ja järjestelmällisyyttä olisi kiva saada mukaan näihin treeneihin. Täytyy ehkä katsella jotain kisaratoja ja soveltaa niitä treeneihin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa

Valkkuryhmän treenit 1.8.