Kevään ja kesän kuulumiset

 Uppista, eipä ole tätä tullut päivitettyä vähään aikaan. Paljon on tapahtunut, paljon on tehty ja touhuttu, elämä on jatkunut hiljaisuudesta huolimatta. 

Viisi päivää edellisen postauksen jälkeen meille syntyi pieni tyttövauva, jonka jälkeen olin useita viikkoja poissa treenikentiltä. Toipuminen on ollut hidasta ja vasta toukokuussa jaksoin miettiä taas treenaamista. 

PK-kautta ei olla vieläkään korkattu, haun ja esineruudun treenaamiseen vaan menee niin kertakaikkisen paljon aikaa, että siinä samassa ajassa ehdin treenata tokoa, käydä suihkussa, syödä iltapalaa ja laittaa kersat nukkumaan... Jälkimetsäkään ei ole oikein houkuttanut, alkuun olin liian kipeä metsässä ramppaamiseen, sen jälkeen on ollut helteitä eikä pientä vauvaakaan viitsi viedä hyttysten syötäväksi. 

Rallitokossa ollaan edistytty Sirke Viitasen kurssilla. Siellä tehtiin paljon ratatreeniä ja Kiki alkaa tuntua varsin hyvältä. Myös yksittäisten temppujen kanssa ollaan edistytty, mm. sinnikkään kotitreenin jälkeen se vihdoin ja viimein tajusi oikealla puolella peruutuksen! Pitkästä aikaan käytiin kisaamassa Lahdessa kesäkuun alussa. Rata oli erittäin vaikea Kikille, koska lähtöpaikalta näkyi suoraan sarjahyppy, jonka edessä oli vielä merkki suoraan hypyn edestä, lisäksi oli putkea ja jos jonkinlaista kiihdyttävää liikettä. Ei tullut siltä reissulta RTK:ta. Sen jälkeen en ole ihan kerta kaikkiaan ehtinyt kisata, kun joka lauantai ollut menoa ja yllättävän vähän muutenkin ollut lähialueilla kisoja muuten kuin lauantaisin. 

 

Juhannus vietettiin mökillä, on aherrettu kotona pihahommissa, käyty Ranskassa (Kiki oli sen aikaa hoidossa), on maalattu taloa, rakennettu muuria ja mitä kaikkea muuta mukavaa. 

Tokomotivaatio karisi hyvin äkkipikaisesti toukokuun puolivälissä, kun kävin seuran omissa kokeissa kisaamassa. Yksilöliikkeet teki tosi nätisti, paremmin kuin varmaan ikinä aiemmin. Kokonaisuus oli tosi hyvä, eikä äännellyt oikeastaan lainkaan, muistaakseni kerran vinkaisi toiseksi vikan liikkeen välissä. Vähän oli vinoa perusasentoa, mutta kokonaisuus mielestäni todella hyvä. Paikalla istuminen ahdisti taas liikaa, se harmitti ihan hirveästi. Silti, ykköstulosta ei olisi tullut vaikka olisi saanut siitä kympin. Valituksia tuli mm. liiallisesta ääntelystä (voi nyt vittu), pisteitä lähti aivan kaikesta (mm. kaukoissa liikkui aivan liikaa, liikkui oikeasti ehkä sentin verran) ja nillitystä tuli melkein kaikeasta, paitsi väärästä viiksien asennosta. Tästä lähtien aion hyvin tarkkaan valita tuomarit ja shoppailla ne kaikkein lepsuimmat... 


Motivaatiota ei nostanut edes heinäkuun alun liikkurikurssi, josta oon haaveillut varmaan lähemmäs kymmenen vuotta. No, tulipahan käytyä ja nyt helpottuu omien kisojen järjestäminen huomattavasti, kun yhdistyksessä on useita liikkureita omasta takaa. Sen ainakin kurssilla tajusin, että voinee EVL jäädä haaveeksi Kikin kanssa ja näillä treenimäärillä... 

Olen nyt vähän alkanut herätellä motivaatiota ja käytiinkin Pian ja Boltin kanssa pitkästä aikaa treenaamassa. Kotona olen touhunnut itsekseni lähinnä pieniä asioita: kaukot päätin vaihtaa etujalkakaukoiksi, noudon luovutuksen vaihdan sivulle ja lisäksi ollaan tehty ohjatun eteenmenoa. Kaikki nämä on tajunnut ihan yllättävän hyvin ainakin näin alkuvaiheessa, joskin varsinkin kaukot ovat vielä tosi kesken. 

Seuraavaksi pitäisikin tehdä joku järkevä treenisuunnitelma. Treenattavien asioiden lista, toivottavasti tässä on öpaut kaikki: 


1. Seuraaminen 

- Perusseuruu

- Askeleet

- Käännökset

- Peruutus

- Juoksussa käännökset

- Hitaassa käännökset

- Temponvaihtelut


2. Jäävät 

- Yksittäiset asennot

- Sekoittaminen

- Liikkurointi

- Seuraamaan lähtö

- Kutsu seuraamaan kauempaa 


3. Luoksetulo 

- Eteentulo

- Stopit


4. Hyppynouto

- Vinot heitot

- Ohjaaja viistossa 

- Kaksi hyppyä, ohjaaminen


5. Kierto

- Pelkkä kierto

- Hyppyjen välistä 

- Kapuloiden ohi

- Eteentulo ilman kapulaa?


6. Ruutu 

- Siirtyvä ruutu

- Näyttöruutu

- Kosketusalusta

- Korjaukset läheltä

- Seuraamaan lähteminen


7. Kaukot

- Perustekniikka 

- Huitova liikkuri


8. Ohjattu

- Namikipoilla

- Palloilla

- Kapuloilla 


9. Ohjatun eteenmeno

- Yksi kapula

- Kapulakuja

- Kolme kapulaa lähietäisyydeltä


10. Tyhjään lähetys

- Targetti??


11. Tunnari

- Alkeet kuntoon, miten? 

- Palautus ja luovutus 


12. Paikallaolot

- Istuminen

- Makaaminen

- Häiriökäskyt

- Luoksetulot rivissä

- Piilossa oleminen

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Agikisat Riihimäki 12.10.

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa