Rallihaasteita

 Pitkästä aikaa tein lyhyttä radanpätkää. Kesäkuun alussa käytiin kisaamassa Lahdessa hyvin huonolla menestyksellä, joka pitkälti johtui Kikille erittäin haastavasta radasta. Päätin nyt ottaa härkää sarvista ja pystytin radan alkuosan (tehtävät 1 - 9, sekä yksi valkovuokko) Navalan nurtsille. 


Lähtölinjalta näki suoraan hypyn, mikä sai pienen koiran totaalisesti pois raiteiltaan jo heti kättelyssä. Merkki-hyppyerottelu yllättäen toimi ihan kohtuullisesti ja teki ihan kivan merkin ja jopa osasi tulla sivulle seuraamaan ennen hyppyä. Sarjahyppy ei sit enää onnistunutkaan kunnolla eikä tullut seuraamaan hyppyjen välistä. Hypyn jälkeinen peruutus on todella vaikea, varsinkin kun estevälit ovat aivan minimaalisen lyhyet. Loppurata oli pelkkää sähellystä, en saanut yhtäkään liikettä toimimaan enää ja luovutin loppuradasta. Taitaa olla eka kerta ikinä, ku luovutan kokeessa, ihan jotain alku-uran aksakisoja lukuunottamatta. 

Nyt hinkattiin aluksi pelkkää hyppy-peruutus -tehtävää, oli todella vaikeaa. Yritin palkata pelkästä seuruusta ja pelkästä peruutuksesta ja yhdistellä, mutta oli selkeästi äärimmäisen vaikeaa. Kykeni peruuttamaan askeleen tai kaksi, mutta tuli sitten suoraan mun eteen. En oikein tiedä, mitä tälle tekisi. Toimisiko joku etupalkka? Vai veisikö se fokusta vielä enemmän muualle? Vai menisikö pari askelta taaksepäin ja palkkaisi pelkästä seuruusta, sitten yhdestä askeleesta jne? 

Merkki ja luoksetulo sujui sinänsä hyvin, mutta nyt huomasin, että stoppi itse merkillä on tosi hidas. Valuu helposti ylikin sen sallitun metrin etäisyyden. Tätä täytyisi ihan tokoakin ajatellen parannella, en oo kauheasti tuota luoksetulon stoppia ottanut vielä työn alle ja myös ruudussa ihan umpisurkea pysäytys (ajatus on käyttää samaa käskyä). 


Laitoin tarkoituksella lyhyet estevälit (4m), mikä tuottaa sekä mulle että Kikille kyllä isoja haasteita. Pitää treenata myös puolenvaihtoja ja käännöskukkasia noilla vähän enemmän. Yksinäänhän ne toimii oikein kivasti, mutta tollee radan osana lyhyillä väleillä on tosi vaikeaa saada askeleet kohdilleen ja sit menee itselläkin pasmat sekaisin. 

Edessä puolenvaihto ennen hyppyä toimi ongelmitta, hyvin on kuulolla. Esteen ohittaminen oli selkeästi vaikeaa, mutta kykeni siihen, kontakti vaan tippuili. Hypyn jälkeen liikkeestä istuminen oikealta puolelta toimi ihan yllättävän hyvin sekin, lähinnä pysyminen tuntuu vaikealta, kun meinaa varastaa. Pitäisi varmaan enemmän tehdä sitä, että palaa takaisin noutamaan tai palkkaamaan. 

Hyvin kyllä toimii nämä lyhyetkin radanpätkät meille. Harvoin muutenkaan tulee treenattua täyttä rataa, vaikka treeneissä siihen olisikin mahdollisuus. Melkein aina joka tapauksessa päädytään hinkkaamaan pätkissä. 

Treenattavaa: 
- Merkin pysäytys nopeammaksi
- Sarjahyppy vielä hallitummaksi
- Peruutus hypyn/putken jälkeen
- Lyhyet estevälit ja erityisesti käännös-puolenvaihtokukkaset
- Liikkeestä istuminen, erityisesti pysyminen
- Merkki - hyppy - putkierottelua vielä vahvemmaksi 
- Vireenhallintaa vielä paremmaksi 
- Pysäytys rintamasuunta säilyttäen hypyn ja putken jälkeen 

Ensi kerralla: 
- Putki radalla 
- Houkutus putken jälkeen
- Peruutus oikealla
- Peruutus edellä 
- Putki - merkki -erottelua

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Agikisat Riihimäki 12.10.

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa