Pientä aktivointia tokon saralta

 Eilen ja tänään tokoa Navalassa Pian ja Boltin kanssa auringonpaisteessa. 

Jäävät: sekoittaa edelleen, tein kaikkia ja vähän testailin, miten toimii tauon jälkeen. No ei toimi ei. 

Jäävien paikallaoloa ja seuraamaan lähtöä: pysyy tosi hyvin, lähtee tosi hienosti seuraamaan ja kauempaa kutsuttaessa mukauttaa vauhtinsa hyvin eikä juurikaan edistä. Hyvä Kikistiina! 

Ruutu: Ihan alustalla kauempaa ilman avustusta. Toimi hyvin, saatiin hyvät toistot ja yksi myös ilman alustaa. Maahanmenoa harvemmin treenaan ruudussa, hyvin toimi kun kokeilin. 

Merkki: Tämähän sinänsä menee hyvin, ongelma on kaiken maailman häiriöt, joita se ei osaa ohittaa - noutokapulat on vaikeinta. Ensin kahden hypyn välistä (tötsät siis hyppyjen linjassa), sitten johtui ohittaa hypyt selkeämmin (hyppyjen etäisyys ehkä 2m ja tötsät ehkä 5m hypyistä). Tällee korostetun kapeasta kujasta mennessä joutuu oikeasti keskittymään häiriöihin. Viimeisenä kapuloilla, ensin kuolleet kapulat valmiina ja sitten niin, että Pia vei. Eka toisto luoksekutsuna, tämä ei ongelma. Tämän jälkeen ongelmitta myös muut toistot. 

Hyppynouto: yllättävän huono, heitin vinoon ja ajattelin testaa vinoheittoja (itse hyppynoudossa nyt ei ongelmaa sinänsä), ni ei, ei millään muista. Yritti ensin mennessä kiertää ja sit myös tuodessa. Ääh. Tässä onkin vähän vielä hommaa. 

Noudon luovutus: Tämäpä menee ihan yllättävän nätisti, ei yritäkään tulla eteen vaan palauttaa kivasti takaa ja sivulle. Ohjatun kapuloilla mälvii taas ihan hirveästi, yrittää tehdä kapulasta tulitikkuja. Pidossa lähellä ei kuitenkaan ongelmaa. Jos käskee pitämään juostessa, se pitää suuta puoliksi auki... 

Ohjatun eteenmeno: En oikein saanut onnistuneita toistoja. Tuntui, ettei enää oikein muista ja lisäksi nurmikkoon hävisi kapulat aika tehokkaasti. Päätin, etten nyt ala hankalissa olosuhteissa enempää tekemään vaan treenaan hiekalla tämän ensin vahvaksi ja kokeillaan sitten nurtsilla. 

Kämppä täynnä petejä, mut tää sankari nukkuu mieluiten eteisen matolla


Uusia asioita, jotka pitäisi ottaa nyt työn alle: 

- Ohjattu nouto

- Epämälviminen ohjatussa (ja tunnarissa)

- Tunnari

- Kaukot

- Stopit luoksetulossa

- Paikallaolot kuntoon 

- Tyhjään lähetys 


Onhan näitä. Nykyinen EVL alkaa olla niin monimutkainen, että treenattavaa riittäisi kokopäivätyön edestä ja silti voi olla, että koira jää eläkkeelle ennen aikojaan. Harmi, voi olla että haaveet TVA:sta joutuu hautaamaan. Lisäksi tuo on nykyisellään niin fyysinen, ettei voi enää kymmenenvuotiaaksi asti treenata ja kisata, kuten ennen vanhaan... 




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Agikisat Riihimäki 12.10.

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa