Pihalla, ulapalla ja sekaisin

 Keskiviikkona 

Iltatokot Hihan kentällä Pian kanssa. Ohjelmassa ohjattua, luoksetulon stoppia, liikkeestä seisomista, seuraamista ja paikallaoloa. 

Seuraaminen: ihan kiva, mutta kontaktiin kiinnitettävä huomiota! Tippuu helposti, siihen pitää puuttua. Käännökset juosten oikealle ihan hyvät, vasemmalle vaatii vielä treeniä, helposti työnnän koiraa edellä. 

Liikkeestä seisomista ohjatun yhteydessä. Pari liikkeellelähtöä ja seuraamisesta naksuttelua. Seisomista ensin edessä pari, sitten oikealla pari ja näiden jälkeen tosi hieno sivulla seisominen. Vahvistetaan nyt sit erikseen vielä näitä, jos ei kerta erottelu kerta kaikkiaan suju. Kapulat ja liikkurointi ei haitanneet. 

Ohjattu: liikkuroituna erikseen, haki toistuvasti vasemman, oikea jostain syystä erittäin vaikea. Ei oikein kuunnellut mua ja vaikutti olevan suunnista sekaisin ku seinäkello. Päädyttiin siihen, että pitänee vahvistaa vielä oikeita suuntia jollain tavalla ja ensi kerralla helpottaa vähän treeniä. Seisomisen ja ohjatun yhdistäminen ei oikein onnistunut. 

Luoksetulon stoppi: pari läpijuoksua, oli hyviä ja nopeita, ehkäpä vähän liiankin nopeita - en ole varma, haluanko edes, että se juoksee pää viidentenä jalkana. Vapautus oli hyvä, nyt jarrutti tosi hyvin, hiekassa näkyi oikein syvät jarrutusjäljet. Sen sijaan seiso-käsky ei oikein toiminut ja urpo lähdin vapauttamaan samantien takapalkalle. En ole varma, miten lähtisin liittämään tähän seisomisen kun nyt jarrutus ja suora vapautus toimii tosi hyvin. Kun eihän se toisaalta saa ennakoida eikä jäädä vinoon tai jopa karata seisomisesta. Pitää varmaan vuorotella palkan kanssa, että heitän välillä itsekin. 

Paikallaolo: Boltin tehdessä EVL-n versiota, mun oli tarkoitus tehdä ensin istumista ja sitten maahanmenoa ja siinä välissä häiriökäskytkin mukaan. Kiki oli kuitenkin aivan superpaineistunut samantien ku tajusi, että tehdään istumista. En kyl tajua, mikä tässä mättää, en muista, että Kiki olisi ikinä saanut runtua istumisen aikana, joten miksi tämä on näin kamalaa? Bolttikin on kuitenkin tuttu koira, jonka kanssa ei ole ikinä mennyt sukset ristiin, nehän tykkäävät toisistaan. Vai olenko itse onnistunut paineistuttamaan sen, kun en kerta kaikkiaan saanut tätä toimimaan...? Maahanmenon kohdalla se rentoutui ihan silmiinnähden ja tämän sujuessa hyvin kokeilin uudestaan istumista - ihan erilainen ilme ja olemus, nyt se oli rento ja oma itsensä. Tassuja siirtelee välillä, mutta mulle on tässä vaiheessa aivan se ja sama, vaikka esittäisi tassuillaan joutsenlammen - kunhan nyt koira pysyis paikallaan ja mielellään ei sen näköisenä, että se hakataan joka päivä. 

Vanha ja kierrätetty kuva, mutta ah, mä tykkään Navalan ympäristöstä

Torstaina

Aamutreenit samassa paikassa. Ohjelmassa tänään kierto-ohjatun suuntia ja kiertoa, seuraamista, liikkeestä istumista ja ohjattua. 

Kierto-ohjattu: etäisyyttä 5+10m, ihan hienot pari kiertoa eikä yhtään arponut hyppyjä. Suuntia nyt niin, että kolme kertaa samaan suuntaan ensin hypyn takana, sitten sivussa ja lopulta keskellä. Yritti kerran kiertää keskellä ollessa, en tiedä yrittikö testata vai mitä, seuraavan toiston teki kuin vanha tekijä. Paljon toistoja vaatii vielä tämä. Pitkästä aikaa mukana myös umpieste. 

Seuraaminen: samaa kuin eilen, nyt liikkuroituna. Kontaktin kanssa tosi tarkkana, meinaa tippua joka välissä. Voisi kokeilla keskeyttämisen ja/tai huomauttamisen sijaan vaan äkkijyrkästi kääntää kurssia muualle, jotta Kikille tulisi kiire seurata. Lisäksi koiran pitäisi perusasennossakin kyetä olemaan vaikka kuinka pitkään ilman, että tapahtuu mitään. Mä höpötän ja pulisen sille nonstoppina ja kehun joka käännöksessä, mikä ei varmasti pidemmän päälle oikein toimi. EVL:n seuruukaavio on kuitenkin se 4,5 minuuttia pitkä eikä siinä puhuta mitään koko aikana, joten pitkä tie vielä edessä. 

Liikkeestä istu: samaa kuin eilen seisomisen kanssa eli pari edessä, pari oikealla ja yksi sivulla. Oli tosi hieno! Tehdään nyt sitten erikseen vähän aikaa, sit kun toimivat hyvin niin L:ää maahanmenoon yhdistettynä ja ehkä sit kuukauden päästä testataan taas erottelua. 

Ohjattu: on onnellisesti unohtanut koko ohjatun, oli kyllä pihalla kuin tamponin naru! Ei auttanut vaikka seisoin sivussa, meni kuvitteelliselle keskikapulalle toistuvasti (vasempaan päin lähettäessä). Oikea oli parempi. Voevoe. Pitäisi ehkä opettaa juoksemaan kaarella, muistan vaan, että Zerolle sitä yritin ja oli täysi työ mahdoton. Raukka ei ymmärtänyt yhtään, miksi pitäisi juosta kaarella, jos voi mennä suoraankin. Toinen olisi ostaa kirkkaamman väriset kapulat, kun eivät nuo oikein erotu hiekasta. Voe harmi, joutuu shoppailee kapuloita. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa

Se olisi BH Kikiperkele!