Syyslomaviikon treenailut

Violan syysloman takia tämän viikon treenailut vähän jäänyt vähiin ja vähän iltapainotteisia. Eteenpäin on kuitenkin taas päästy. 

 Lauantaina: tokoa Navalassa itsekseni

Ohjelmassa kiertoa, hyppyjen suuntia, stoppia, ohjatulle eteenmenoa ja keskikapulan noutoa. 

Kierto: Laitoin aksahypyt liioitellun lyhyelle etäisyydelle (noin metri väliä) toisistaan. Kiertotötsät oli ehkä pari metriä niiden takana. Ajatus oikein korostaa sitä hyppyjen ohitusta. Kuunteli tosi huonosti, hakemalla haki hyppyjä, teki pari hyvää toistoa ja sit taas haki hypylle, argh. Tein molempiin suuntiin kiertoja. 

Hyppyjen suuntia: kolme kertaa oikealle ensin itse siivekkeen kohdalla, sit metri sivussa, sit keskellä. Sit vasemmalle siivekkeen kohdalla, seuraavaksi keskelle ja tässä vaiheessa meni ekan kerran hypystä ohi. Jankattiin pari kertaa samaa. Ensi kerralla hitaasti siirtyminen keskelle eikä liian nopeasti. Pitäisi nyt ensin saada tämä perusasia kuntoon ja vahvaksi. Välillä suorapalkka välillä autoin sivulle, näin toimi hyvin sivulletulot. 

Kiertoa uudelleen, nyt tötsä kauempana ja hyppyjen etäisyys normaali. Nyt haki hienosti kierrolle. 

Stoppia luoksetulon yhteydessä, sanoin nyt seis-käskyn ja siitä vapautus, oli hieman hidas. Suorat luoksetulot hienoja. Kierron kautta pari stoppia, nää toimi hyvin, samoin yksi maahanmeno aavistuksen hidas mutta toimi kuitenkin. 

Eteenmenoa ohjatulle kapulalle nurtsilla, ensin pari alustalla eri suunnista, sit taas ekasta suunnasta ilman, sit kokonaan eri suunnasta ilman alustaa. Kaikki hienoja toistoja, hyvä Kikitiina! 

Keskikapulan noutoa lopuksi, heitin taakse ja sanoin kekeke (käsky voisi olla Keke), vähän epäröi eka ja asettui sit kapulan taakse seisomaan. Toisella toistolla nosti kapulan. 

Ihanat syyskelit on hellinyt meitä <3

Perjantaina kotona tunnaria ja kaukoja

Olen näitä nyt säännöllisesti tehnyt kotona, en oo tänne kauheasti jaksanut kirjoitella. 

Tunnari: oppi nopeasti ilmaisemaan purkin ja yllätyksekseni sain myös kestoa lisättyä, pysyy noin 5s nenä purkissa. Keston lisääminen tekemiseen on ollut puhdas mahdottomuus esimerkiksi kosketusalustalla tai nenäkosketuksessa, joten tää on todellinen työvoitto. Kun sain ilmaisun toimimaan parin treenikerran jälkeen, otin samantien viisi muuta häiriökapulaa mukaan, joita se nyt haistelee. Toistaiseksi muutaman kerran jälkeen ilmaisut ovat aika sattumanvaraisia, en tiedä, tajuaako se yhtään, mitä haen takaa. En ole ihan varma, miten jatkaa tästä - naksuttelenko edelleen vaan sinnikkäästi omaa ja toivon, että se jossain vaiheessa hiffaisi idean? Kävi jo mielessä, josko piilottaisi oman ulos nurtsin sekaan ja vahvistaisi näin nenän käyttöä, mutta en tiedä johtaako tämäkään varsinaisesti mihinkään. 

Kaukot: nämäkin on vähän jumissa, koska ei vaan tunnu tajuavan ideaa. I - S menee hyvin ja enimmäkseen myös S - I. Muut sen sijaan ei toimi. I - M - I ei olla nyt edes tehty, koska ajattelin, että vaihdot on helpompi ymmärtää, jos osaa ensin S - M - S -vaihdot. Näissä ei osaa pitää etutassuja paikallaan, siirtää tassut noin 5cm eteenpäin ja myös joka kerta voimakkaasti sivulle. Sivuttaissuunnasta en ole ollut erityisemmin huolissani, koska mä vähän epäilen, ettei se kertakaikkiaan fyysisesti kykene makaamaan kyynerpäät ja jalat kohtisuoraan vartalon alla. Sen sijaan tassujen eteenpäin menevä liike on raivostuttavaa. Etujalkatargetin se tajuaa I - S - I -vaihdossa, mutta ei maahan-seiso -vaihdoissa. 

Kokeilin nyt viimeisimpänä opettaa sitä laittamaan leuka maahan (ensin siis ihan maasta) ja sitten pyydän samaa seisomasta. Ekalla treenikerralla se tuntui toimivan, jäi leikkiinkutsuasentoon, josta palkka. Ekan kerran jälkeen tämäkään ei ole oikein enää toiminut, ei oikein laita leukaa maahan kunnolla, kuitenkin sen verran olen saanut viestiä perille, että suorittaa nykyään maahanmenon pää edellä (aikaisemmin mätkähti maahan pää pystyssä). Tassut liikkuvat kuitenkin edelleen. Pitää vähän kehitellä ehkä tätä ideaa, jos opettais esim. koskettamaan alustaa, joka ensin on pään korkeudella, sitten vähän alempana ja lopulta maassa. Jos olisi selkeä targetti, mihin nenä tulee...? Boksia voisi kans pitkästä aikaa kokeilla, olen nyt vähän yrittänyt treenata ilman, kun ei oikein tuo fyysinen rajoittaminen tuntunut tuottavan toivottua tulosta (yritti väkisin taitella etutassut maahan mentäessä eikä mennyt hissinä alas, kuten toivoisin). 

Melkein alkaa vähän kaduttaa, että menin vaihtamaan takajalkakaukot etujalkakaukoihin, nyt sit mikään ei enää toimi :D Vaan pitäisköhän mennä muutama askel taaksepäin ja vahvistaa etujalkatargettia (kunnollinen, riittävän leveä targetti, kirjat on liian kapeat tassujen sivuttaissuunnan takia) sekä leukatargettia? 

Kiki on kyl toivottoman surkea poseeraamaan :D 

Torstaina iltatreenit Hihan kentällä med Pia

Ruutu: kauempaa pallo sivussa, oli tosi hyvä. Tää on alkanut toimia kyl hyvin. Paikan korjausta Pian heittäessä palloa, nämäkin oli ihan tosi hyviä. Oon nyt luonut itselleni pienemmän ruudun rajat palkkausta varten, ni tiedän, missä palkata. 

Jäävät: erottelua, tää on ihme juttu kun edessä ja oikealla sivulla toimii oikein hyvin istuminen ja seisominen, vasemmalla seuraten ei hitto millään! Argh. Kaipa mä teen ensin paljon edessä ja oikealla ja vaikeuttaa asteittain...? 

Ohjattua Pian viedessä kapuloita, toimi muistaakseni ihan hyvin. Kuuntelemiseen pitää vähän panostaa, jos on lukinnut jomman kumman kapulan, se helposti unohtaa kuunnella ja katsoa käsimerkkiä. 

Eteenmenoa: eka lelu vietiin Kikin nähden, toista ja kolmatta ei nähnyt. Kolmas samassa paikassa kuin eka, tämä oli tosi hieno. Näin saisi ehkä sitä lelua häivytettyä pois, että ensin veis yhdessä ja seuraavalla toistolla olis valmiina. Samoin mietin, jos lelusta haluisi päästä eroon, voisi laittaa esim. namikipon ja sen jälkeen itse heittää lelun. Tässäkin pitää vaan miettiä samaa kuin ruudussa, ettei ala liikaa ennakoimaan mun heittoa. Avustaja, valmis lelu jne? 

Ohjatun noutamista oli tarkoitus kokeilla ja tadaa, pureskeli ja mälvi ihan sikana. Kokeitiin heittämällä eri vaihtoehtoja ja ööh, Kikillä on taas joku oikein kikimäinen logiikka. Nouto menee tosi hienosti, jos heitän kapulan eteenpäin (koirasta nähden siis, itse voin olla vaikka selkä heittosuuntaan), mutta heti jos kokeilen heittää takaviistoon (ohjatun lailla), niin se pureksii ja mälvii ja pyörittelee kapulaa. Miiiiitäääähän sen päässä taas liikkuu...? Kaipa se pitää sit vähitellen muuttaa heittosuuntaa aste kerrallaan viistommaksi :D 

Keskiviikkona pikaiset tokot itsekseni Navalassa 

Vähän jo pätkii muisti, ohjelmassa ehkä ohjattua ja luoksetulon stoppia? Jäävien erottelua? 

 To do: 

- Askartele kunnollinen etujalkatargetti laudoista

- opeta leukatargetti

- rakenna laudoista purkkirata

Mä niin rakastan tuota Navalan ympäristöä

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Agikisat Riihimäki 12.10.

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa