Tokomotivaatio huipussaan

 Maanantain kunniaksi hierojalla.


Edellisestä kerrasta on tasan kuukausi aikaa. 

Selkä tuntui tosi hyvältä, ei jumeja siellä. 

Oikea kylki oli pahemmin kuin vasen, mutta valtavia jumeja ei sielläkään. Pientä siellä täällä. 

Vasemmalla lapa hieman jumissa ja oikealla takareisi vähän vasenta enemmän. 

Kaiken kaikkiaan tosi hyvässä kunnossa Kiki oli nyt, joten seuraava kerta 6 - 8 viikon päähän. Varasin nyt ajan 1.12. 

Keskiviikko: tokoa Navalassa Pian kanssa

Ohjelmassa Kierto-ohjattua, luoksarin stoppia ja ruutua. 

Kierto-ohjattu: ensin hyppyjä, ei tajunnut hakea sivuille. Laitoin pallot hyppyjen taakse, toimi niin hyvin, mutta toki se ei näin käytä yhtään aivojaan. Ohjauksen opetteluun ihan hyvä, mutta hyppyjä sen pitäisi ehkä kyllä osata hakea. Vika toisto niin, että itse hypyn takana. 

Kiertoa: Pia kävi ensin näyttämässä tötsät, menikin hienosti eikä hakenut hyppyjä. Toinen toisto ilman näyttämistä, sekin hyvä. Tasapainon vuoksi pari lähempänä toiseen suuntaan, nämäkin pitäisi muistaa. 

Ruutua pallo sivussa, pitää muistaa vaihtaa puolta riittävän usein. Yritti varastaa ensin pallon, sen jälkeen teki oikein hienon ruudun. Tämä on parantunut paljon, nyt se hakee kivasti ruudun perälle ja tekee kivan, napakan stopin sinne. Ennakointi ja sellainen epämääräinen vatulointi on vähentynyt tosi paljon. 

Stoppeja pari, varasti törkeesti lähdössä, joten palkkasin ensin vain jäämisestä. Tähän pitää kiinnittää paljon huomiota jatkossa. Eka stoppi hidas, ei oikein hiffannut suoraa vapauttamista takapalkalle. Toinen ihan hyvä. Pari suoraa luoksetuloa välillä, yksi sivulle asti, oli vino.

Kokonaisuutta hieman, yhteen pötköön luoksetulon loppua ihan läheltä (heitin koiran namilla poispäin ja siitä suoraan), L (istu-maahan) sekä kiertoa (avo, ei hyppyjä). Sivulle tuli vähän vinoon, jäävät oli hienot, joskaan en tiedä hiippailiko liikkurin käskystä? Kierto hyvä. 

Torstaina tokoa Hihan kentällä 

Ohjelmassa jäävien erottelua, luoksetuloa, eteenmenoa, ohjattua ja seuraamista hieman. 

Jäävät: edessä meni kivasti, oikealla puolella yllättävän hyvin kans, teki useita istumisia peräkkäin ja sit seisominen sekä sama toisinpäin. On se ehkä vähän alkanut tätä ymmärtämään. Tosin, sivulla se heti ensitöikseen sitten seisoi istumisen, joten... 

Luoksetulo: ihan vaan heitin namilla koiran kauemmas, vähän yritin saada etäisyyttä juoksemalla pakoon. Nyt teki tosi kivoja sivulletuloja ja oli suora. 

Eteenmeno: kolme palloa vietiin ja haettiin käänteisessä järjestyksessä. Muut meni hyvin, vikan kohdalla oli lähistöllä Boltin pallot, joten banaani sinne suuntaan, äh. Pitäis osata ennakoida tuollaiset häiriöt. 

Seuraaminen: halusin videolle käännöksiä, askeleita ja erityisesti peruuttamista. Laitan, kun se latautuu. Oikealle käännös hieman väljä, muuten ihan kivannäköisesti. Ei nyt mitään supervietikästä, mutta ihan siistiä. Suurin ongelma oli kontakti, tippuili ja toinen koira kentän toisessa päässä häiritsi kovasti. Siihen pitää puuttua. Peruutus tuntui tosi vaikealta, ei ollut yhtään niin siistiä kuin viime viikolla. Peppu laahasi kovasti maata myös. Pitää hioa tätä vielä siistimmäksi ja opettaa sille askeleen ja perusasennon ero (vrt. rallitoko). Videolla katsottuna juosten käännökset ihan yllättävän siistit. Sivuaskeleissa erkaantuu hivenen, toivoisin ehkä enemmän vielä ihan ristiinastumista. Vasemmalle ei oikein tajunnut väistää mua, siinä vähän sukset ristissä. Hiomme siis näitä vielä ihan erikseen muusta seuraamisesta. 

Jäävien liikkeellelähtöjä: liikkuroituna. Ennakoi ihan hirveästi liikkeellelähtöä, sehän ei saisi liikkua, jos mun jalka liikkuu. Siistimpi lähtö varmasti tulisi, jos lähtisin oikealla jalalla, jolloin ei näytä siltä, että koiralle tulee niin hoppu. Kuitenkin olen nyt itse tehnyt yli 10 vuotta vasemmalle jalalle, niin luulen, että siitä poisoppiminen voi olla vaikeaa. Voisi kutienkin tehdä noita valeaskeleita ja vaatia sitä pysymään nätisti sivulla, vaikka mun oikea jalka vähän liikahtaisikin. 

Ohjattu: ihan liikkuroituna, mutta autoin Kikin seisomaan. Tässä olisi hyvä opettaa se katsomaan molempien kapuloiden viennin - nyt katsoi ekan kapulan, sit otti kontaktin ja toinen kapula olikin sit hankalampi noutaa. Kaksi vasenta (tajusin, etten aina voi lähettää kohti liikkuria/liikkurista poispäin, pitää muistaa vaihdella näitä), kolmas lähetys oikealle, sinkosi kahdesti väärään suuntaan. Näitä kuuntelujuttuja on siis tehtävä vielä reilusti. Itse noudot ihan siistit, palkkasin vauhdista. 

Perjantaina itsekseni nopea toko kaukalolla 

Ohjelmassa sivulletuloja, seuraamista, stoppeja ja jäävien erotteluita. 

Jäävät: ihan surkeasti taas meni, istumiset ja seisomiset arpoo ihan sattumanvaraisesti. Nyt ei oo enää vaikeaa yksi tietty asento, vaan tuntuu, että sekoilee molemmissa ihan huolella. Ei kuuntele yhtään. Seisomista tosin tarjosi ehkä aavistuksen enemmän, liekö sateella ollut vaikutusta? Kuitenkin maahanmeno meni tosi hienosti ja oli nopea. Voi itku, olen kyl ihan umpikujassa näiden kanssa. 

Seuraaminen: muutama käännös, naksutin hyvistä käännöksistä, ihan kyl hyvältä tuntuu. Peruutusta, keskityttiin askel kerrallaan liikkumiseen, paikan hakemiseen sekä erotteluun, milloin seistään ja milloin istutaan. Meni hyvin, tuntui käsittävän, mitä haetaan takaa. 

Stoppeja kierron kautta ja samalla sivulletuloja. Ensinnäkin kierron suuntia arpoo kyl ihan kans sattumanvaraisesti, ei kuuntele yhtään. Osaa ne varmasti vain niin, että lähettää samalta puolelta. Eipä toisaalta olla hirveästi erottelua treenattu, mutta ärsyttää silti. Stoppeja pari, ihan hyvät, yksi mennen ja yksi tullen. Kokeilin myös maahanmenon, jarrutti ehkä hivenen hitaasti, mutta lötsähti kivasti kuitenkin. Sivulletulot ei toiminut yhtään, tuli liian eteen, vinoon ja liian kauas. Lisäksi se hidastaa tosi paljon ennen, ennakoi jotenkin ihan hirveästi, en nyt oikein tykkää tästä sen tyylistä. Luulen, että ongelma on enemmän korkea vire kuin korkea vauhti, koska se tulee tosiaan ihan sellaista hidasta ravia jo reilun matkaa. 

Stopit naminheiton avulla meni hyvin, on täsmälliset ja suorat. Onnistuin myös saamaan hetsaamalla hivenen vauhtia, ei kuitenkaan niin, että vire nousisi. Tuo kierto on paha, kun se menee ihan maaniseksi jo parin toiston jälkeen, ei siis kauhean hyvä treenimetodi meille. 

Vielä yksi matkamuistokuva

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Agikisat Riihimäki 12.10.

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa