Superkiki on tottelevainen Kiki

Maanantaina: itsekseni tokoa kaukalolla 

Ohjattu oli tänään teemana, siitä eri osioita. Lisäksi luoksetulon loppua. 

Luoksetulo: sivulletulot jostain syystä aivan surkeita, ei ihan kerta kaikkiaan tule kunnolla sivulle. Takakautta tulee hienosti ja kohtalaisen suoraan, joten ehkä me tehdään sillä tavalla. Toki tuota sivulletuloa voisi muuten vähän parantaa, ärsyttävää, kun se ei toimi. Sivulletulokäskynä toimii bäksi (bäk + sivu)

Ohjatun seuruu: lähinnä liikkeellelähtöjä, ilme oli hyvä ja skarppi. Heitin kapuloita ja naksutin heti ekalla askeleella, oli tosi hyvä. Palkkasin myös ihan sivulletuloja. Lennosta liikkeelle ja seisominen, ei toiminut, istui. Argh. Muutama toisto yritin erottelua, ei tajunnut. Argh. 

Ohjatun eteenmeno: ajatus oli tehdä rinki, mutta kapulat loppui kesken. Tein sitten puoliympyrän niistä ja tajusin samantien, että eihän tämä näin toimi, koska eihän koira tietenkään reunimmaiselle kapulalle voi mennä. Lähettelin kuitenkin niille, jotka sattui olla keskellä, hakeutui vähän vaihtelevalla menestyksellä sille, joka oli edessä. Pitää hankkia lisää kapuloita ja tehdä niistä reilu ympyrä, sit lähettelee samaan tapaan, kuin mitä Zeron kanssa treenasin aikoinaan merkkiä. Ajatus opettaa sille ensin, että eteen mennään aina sinne suuntaan, joka on suoraan edessä ja sen jälkeen opettaa laskemaan kapuloita. 

Ohjattua palloilla: tähän asti olen tehnyt pelkästään kipoilla, ekaa kertaa palloilla. Kuunteli hienosti, ei yhtään arponut suuntia. Hyvin se on tämän oivaltanut. Kasvatin myös etäisyyttä koiraan. Ensi kerralla voisi ihan kunnolla mitata etäisyydet ja merkata keskikohta ja lähetyskohta. Olen tähän asti treenannut vähän sinne päin -mitoilla. 

Ohjatun pitoa ja palautusta: Tämähän on ollut ihan hirveä ongelma, koska tekee kevyistä kapuloista tulitikkuja. En tiedä, oliko jo väsähtänyt vai oliko matalassa vireessä vai mikä ihme, piti tosi hyvin ensin sivulla, sit toi läheltä ja sit heitin kauemmas. Ei yhtään pureskellut ja toi nätisti takaa sivulle. 

Ensi kerralla: 

- Pelkkää jäävien erottelua 

- Ohjattua kapuloilla, nyt kun molemmat palat näyttävät toimivan hyvin. 

- Seuraamaan liikkeellelähtöä liikkuroituna 

- Eteenmenoa useammalla kapulalla 

Treenin jälkeen Kiki menee ympyräksi

Tiistaina: Hihan kentällä tokoa Pian kanssa 

Ohjelmassa luoksetulon stoppia, ruutua, jääviä lyhyesti, hyppyä ja paikkamakuuta. 

Luoksetulon stoppia: Ekalla käsky ja vapautus, toisella toistolla muistin, että piti pelkästään vapauttaa, jolloin tulee harjoiteltua pelkästään jarrutusta. Lisää näitä, saatiin pari ihan hyvää toistoa. 

Ruutu: pallo sivussa ja Pia vahtina. Ekalla kerralla jäi eteen ja korjas tosi sujuvasti, siitä kehu. Toinen toisto oli tosi hyvä, meni just minne piti ja siitä vapautus pallolle. 

Jääviä itsekseni lyhyesti oikealla puolella. Meni hyvin eikä sekoittanut, kunnes lopulta vikalla seisomisella hiippaili mun perässä muistamatta mistään mitään. Ööh, mitä. 

Hyppy: aksaesteellä suuntia, ensin mä hypyn takana ja koira sivussa, sit koira hypyn takana ja mä sivussa. Nää meni näin ihan hyvin. Yhden kokeilin niin, että molemmat pienesti sivussa, meni ohi. Pitää vissii vielä vahvistaa näitä yksinkertaisempia ja lisää pikkuhiljaa kulmaa. Tavoitteena on, että se osaisi tarvittaessa hakeutua hypylle myös väärän hypyn takaa - osaa korjata, jos sattuu esimerkiksi kiertämään tosi väljästi (käytännössähän se tällöin jää oikean hypyn taakse ja pitää osata hakeutua vasemmalle hypylle siitä huolimatta). 

Paikkamakuuta Boltin tehdessä noutoja. Tasamaanouto meni hyvin, mutta hyppynouto oli tooooosi vaikea. Pylly nytkähti ja koko koira oli ku jännittynyt vieteri. Voi ääh. Vähän voi olla työsarkaa edessä, jos evl:n paikallaolon haluaa saada oikeasti varmaksi. Voevoe. 

Tuleva koiraharrastaja taputti kovasti ja kehui Kikiä kivasti

Torstaina: pikaiset treenit itsekseni Navalassa 

Aamulla satoi vettä, niin ei jaksanut raahautua kentälle, iltapäivällä paistoikin sitten aurinko ja kauhea hinku kokeilla sitä ohjattua kapuloilla. Aikataulu tuotti kuitenkin haasteita, joten ekaa kertaa kävin treenaamassa molempien muksujen kanssa. Tälläiset nopeat treenit menivät ihan yllättävän hyvin: vauva katseli turvaistuimesta maailmaa ja taapero istui nurmikolla ja naureskeli Kikille. 

Jäävien erottelua: kolme istumista ja yksi seisominen. Keskityin nyt oikein kunnolla, etten tekisi mitään ylimääräistä. Silmät kiinni menee melkein parhaiten, sit en myöskään näe koiraa ollenkaan ja tuijota sitä. Pitää kokeilla avustajan kanssa. Tämä meni ihan tosi hyvin, osasi jopa seistä! Sit seuraavaksi sama toisinpäin, nyt ei jostain syystä missään nimessä halunnut tehdä kolmea seisomista, vaan tarjosi joka toisella toistolla istumista. Eh, wut? Autoin sitä pari kertaa edessä, tämän jälkeen sain toimimaan kaksi seisomista ja yksi istuminen perään. Palkkasin nyt istumiset ensin namilla, sit seisominen lelulla ja tän jälkeen loputkin toistot lelulla. Selkeästi lelu kyl motivoi sitä enemmän. Yllätys. 

Luoksetulon loppua: ensin ihan vapaasti, menee hyvin bäk-si -käskyllä. Sit ihan oikea luoksetulo sivulletuloineen ja virittelyineen. Oli selkeästi aavistuksen hämmentynyt, hidasti mua ennen ja ihmetteli, jäi seisoo mun oikealle puolelle. Autoin sitä vähäsen ja teki hienon sivulletulon. Uusi toisto meni tosi hyvin, nyt en auttanut, näytti aavistuksen itsevarmemmalta ja teki ilman eri kehotusta. Kyllä tämä taitaa olla ehdottomasti oikea tie näin. Säästyy paljon turhia miinuspisteitä. Virittelyyn pitää ehkä keksiä jotain uutta tai lisätä siihen vihje sivulletulosta tyyliin "tehdään luoksetulo, bäk". 

Seuraamista: ihan parit käännökset, jotka meni hyvin. Sit varsinaiseen aiheeseen peruutukseen. En ole ikinä kokeillut pidempää pätkää ja yllätyin, miten sujuvasti meni. Pitää ensi kerralla pyytää Piaa kuvaamaan, koska vaikeahan se on itse nähdä, mutta ainakin peruutteli sivulla. Peppu kääntyi ehkä aavistuksen ulospäin, mutta olin toistaiseksi ihan tyytyväinen. Myös perusasento oli suora peruutuksen lopussa. 

Ohjattua kapuloilla: asetin kapulat ja ohjasin sit vapaasti koiran seisomaan. Ensin oli ihan lukittautunut oikealle kapulalle ja lähtikin sinne, kun lähetin vasemmalle. Ei ottanut kapulaa, kutsuin takaisin ja nyt kuunteli loput toistot hienosti. Palkkasin tosi ajoissa, yhdellä toistolla kerkesi koskea kapulaan, toisella nostaa ja viimeisellä toi sivulle asti. Nouto ja palautus oli tosi nättejä, oli tosi rauhallisessa mielentilassa, ei pureskellut lainkaan ja teki suoran sivulletulon (takaa kiertäen siis). Uskomatonta, miten tää sujuu näin hyvin! 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Agikisat Riihimäki 12.10.

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa