Sairastuvasta päivää

Edelleen aika hiljaista täällä Vantaalassa. Lauantain jälkeen tyyppi ei oo enää yskinyt, mutta ontuminen sen kun jatkuu. Se oli jo lähes olematonta viikonloppuna, kunnes se sit jostain syystä taas paheni. Toissapäivänä eli - öö - tiistaina treenasin ulkona liikkeestä istumista ja kaukoja, sen jälkeen tuntuu, että jalka on ollut taas kipeä. Hitto sentään.

Järki sanois, et kandee jo suosiolla viedä eläinlääkärille, mutta vahvasti epäilen, että ei nekään löytäisi mitään. Lähettäisi kotiin ohjeena kipulääkekuuri ja lepo. Oon jo miljoona kertaa tunnustellu molemmat jalat, kokeillu jokaikistä lihasta ja niveltä mitä löytyy, taivutellu, liikutellu ja vääntäny jokaikiseen suuntaan, katellu Zeron reaktioita mikroskoopilla, mutta mikään kohta ei ole kipeä. Mikään ei missään vaiheessa ollut turvoksissa tai kuuma. Ei tossa koirassa tunnu olevan mitään vikaa. Silti se ontuu.

Jos tapaisin sen miehen uudelleen, niin siitä seuraisi kyllä vähintäänkin atomipommin räjähdys.

kuva

Yllättävän rauhallinen se on ollut kotona, en ymmärrä miten sillä kestää pääkoppa. Ollaan treenailtu pieniä asioita:

Metalli: Selvitin ongelman, mutta en ole varma miten etenen. Zero nostaa kapulan ihan suun etuosalla, niin että kapula jää kiikkumaan ihan siihen kulmahampaiden taakse. Oon tehnyt taas pitotreeniä niin, että olen itse antanut kapulan, jolloin Zero ottaa kapulan tukevasti takahampailla, ihan siinä premolaarien kohdalle. Olen nyt sitten alkanut tehdä pitotreeniä niin, että nostaa maasta. Olisi kaksi vaihtoehtoa, miten asian ratkaisisi:

Kuva


1. Vahvistan sitä, että se pitää tiukasti kapulaa kiinni siinä suun etuosalla. Pitotreeniä, liikkumista, mun käsien liikettä jne. niin, ettei kapula kiiku hulluna suussa. Zero inhoaa kun kapula kolisee suussa ja pitotreeni on tosi hankala. Kuitenkin nostaminen voisi olla luontevampaa, koska ihan jo käytännön syistä kapula jää siihen suun etuosaan, kun se nostaa maasta. Zero kun ei ole brachyokefaalinen luomakunnan vääristymä.

2. Vahvistan sen nostamista niin, että kapula jää suun taakse. Luulen, että tällä saisi nopeammin tuloksia aikaan ja todennäköisesti otteesta tulee tiukempi kuin mitä toisella tavalla tulen ikinä saamaan. Tämä voisi olla myös hypyn kannalta hyvä. Ongelma on kuitenkin käytännössä, eli miten koiruus saa kapulan nostettua, että se menee ihan sinne taakse? En halua, että se tekee samaa kuin tunnarissa, että heittää pään taakse. Se on tosi rumaa. Toinen ongelma voi olla pureskelu. Ainakin tunnarissa Zero jotenkin vaistomaisesti kaluaa kapulaa hulluna, kun kapula on suun takaosassa.

Johan meni vaikeaksi, kun pitää kaivaa suun anatomiakin muistin sopukoista :D En nyt tiedä oikein. Kumpikin vaihtoehto tuntuu kovin hankalalta. Pitää miettiä...


Kaukot: Näitä ollaan jonkun verran tehty sisällä, lähietäisyydeltä tietty. Toissapäivänä otin ulkona ja vaihtelin etäisyyttä, maksimissaan noin 15 metriä. M-S vaihdot oli ihan älyttömän siistejä, kertaakaan ei tassu liikkunut. Tosi nättiä toimintaa, hyvä Zero. Jotenkin i-m ja m-i tuntuu hieman tahmealta, varsinkin i-m. Mutta toi s-m lämmittää kyl mieltä.

Istu: No seuraaminen edelleen hirveää, se ei oo muuttunut miksikään. Istuminen ihan jees.

Tunnari: Lähinnä pitoa. Alkaa kyllä sujua, kun muistaa treenata tarpeeksi säännöllisesti. Eilen oli taas ihan ulapalla, joka kerta heitti kapulan suussa. Odotin kärsivällisenä ja yritin välillä saada virettä alas. Oon huomannut, että se tekee siistimpää työtä kapulan kanssa, kun vire on matala. Silloin se jaksaa nostaa sen huolella ja keskittyä. Muutaman toiston jälkeen sujui oikein hienosti. Myös luovutus on ihan nättiä.

Seuraaminen: Tai no, käännökset ja sivulletulo lähinnä. Käännökset ihan jees, eilen hinkattiin erityisesti pakittamista ja vasurille askeleet. Vasemmalle on hankala, Zero ei osaa kävellä sivuittain ja sit se tulee vinosti sivulle. Pakitus on tosi vaikeaa, se ei vaan osaa pakittaa nätisti mun sivulla. Pakitus kyllä onnistuu muuten, mutta ei kun seurataan. Seinän vierellä ihan ok, mutta heti kun irrottaudutaan siitä millikin, niin kääntyy heti tosi rumasti. Argh. Sivulletuloja oon vahvistanu, koska nää on kisoissa aina tosi hankalia ja saa monta kertaa korjata. Lisäksi ne on Zeron mielestä tosi tylsii.

Mitähän muuta me ollaan tehty? No peukun se osaa näyttää, siivoaminen ei onnistu vieläkään...

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Agikisat Riihimäki 12.10.

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa