Uusnatsi treenikentällä

Noni ystävät! Päätin nyt ryhdistäytyä ja rupesin tästä lähtien natsiksi myös itteeni kohtaan. Aivan liian usein olen ite pilannut hienon suorituksen tai nollannut kisoissa liikkeen. Tällainen ei käy, ei. Eikä ole oikein koiraa kohtaan vaatia siltä 100% keskittymistä ja täydellisiä suorituksia, jos itse on puolittain mukana ja tekee vähän sinne päin. Tää tällainen haahuilu loppuu nyt!

Ja että oli muutes kivat treenit! Erityisesti lämmittää mieltä ruutu. Onnistuin kaksi kertaa pysäyttämään ihan oikeaan paikkaan, oli ihan superhyvä, aivan täydellistä. Hyvä minä! Siitä hyvästä palkitsen nyt itteni smoothiella.
Mango-greippi -smoothie <3
Okei, asiaan. Rikoin kaavoja ja teinkin kaukoja ekaks. Sitten ruutua, luoksaria, seuraamista ja hiukan istumista. 

Kaukot

Ilman käsimerkkejä. Muut meni hyvin, paitsi m-s. Olin eka et mitä ihmettä se oikein koomailee, kunnes tajusin, et se ei varmaan osaa käskyä. Kokeilin käsimerkillä ja oikein hienosti meni. Ei siis saa vetää johtopäätöksiä liian nopeasti :P Tosi hyvin kuunteli noin yleisesti, kerran tais ennakoida ja kerran meni väärin. 

Ruutu

Eka vauhtiruutu, pallo oli valmiina odottamassa. Olisi ehkä voinut olla nopeampi... Sitten kosketusalustalla eka ihan läheltä, sit kaukaa. Meni tosi hyvin, oli ihan täydellistä. Kertaakaan ei edes meinannut mennä väärin. Sitten otin alustan pois, vein Zeron ruutuun ja kurkin ite miltä näyttää 30 metrissä. Tää otetaan nyt työn alla. Sitten lähetin ja pysäytin ite. Oli ihan täydellistä!!! Väliin vauhtiruutu, oli muuten vauhtiruutu isolla alkukirjaimella! Varoin, ettei se näkis, mut varmaan huomas kun käveltii lähetyspaikalle... Uhmasin kohtaloa ja otin vielä loppuun niin, että pysäytän ite. Oli taas täydellistä! 
Ensi kerralla sama juttu, eka on pallo odottamassa, sit voisinkin kokeilla nii et pysäytän suoraan ite. Tai kerran kosketusalustalla, tai jotai. 

Luoksari

Eka läpi, ihan ok vauhti. Sit pysäytin, oli tosi surkee ja tuli ilman käskyä mun luo. En sanonut mitään, aloitin vaa alusta. Otin lähempää ja tulin vastaan, et oikeesti pysähtyis. Oli hyvä. Sit viel treenasin tota ennakoimista. Seisotin/makuutin ja hoin kaikkee. Välillä kutsuin luo, välillä vapautin pallolle. Kuunteli tosi hyvin. Ei ku kerran nytkähtäny peppu ja seki minimaalisesti. Eikä toisaalta erehtynyt kertaakaan oikeista käskyistä. Hyvä Zero!! 

Seuraaminen

Uusnatsismi jatkuu... Teemana juoksu, nimenomaan mun juoksu. Laitoin Zeron istumaan ja juoksin neliötä, kunnes jalat toimi. Sitten koiruus mukaan ja avot, sehän toimi! Sitten saman toiseen suuntaan. Valkotakkiset eivät vielä tulleet hakemaan minua hoiviinsa, joten palkkasin vielä muutaman suoran.

Liikkeestä istuminen

Eka palkkasin ihan suorasta. On muuten ihme, miten seuraaminen voi olla täysin erilaista, kun sanon valmistelukäskyn. Sain toimimaan muutaman toiston jälkeen ihan nätisti. Kertaakaan ei kuitenkaan istuutunut tai muuta vastaavaa, oli oikein hyvä! Sitten istumaan tosi pitkä seuraamispätkän jälkeen. Väliin taas suoraa ja lopulta otin ensin käännöksen ja sitten istu. Toimi tosi hyvin ja istumiset oli tosi reippaat.

Eli päivän opetus:
- älä jumitu kaavamaisiin juttuihin
- riko kaavoja, tee uusia juttuja
- ole natsi myös itteesi kohtaan
- iloitse pienistä asioista
- tee treenit niin, että koira varmasti onnistuu

Hmm, välillä en uskoisi itsekään, että olen kouluttanut koiria kohta kymmenen vuotta :P
Kymmenestä vuodesta tulikin mieleeni:

 Rakas vanha kunnon Kim täytti viime kuussa kymmenen! <3 

Best friends forever :)
Poikien leikkiä
Ps. Nuo kaks vikaa kuvaa on ihan oikeesti leikkiä, vaik näyttääkin erehdyttävästi siltä, et Lahden maaseudulla harrastetaan koiratappeluita :D

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa

Valkkuryhmän treenit 1.8.