Kyl se aikuisten oikeesti osaa tokoillakin!

Taas Zero oli hirmu pätevä, se mietti asoita sitten maanantain :)

Ohjattua tein suoraan merkiltä, näytin joka kerta selkeästi kapulat ja vein Zermun merkille. Haki oikein hienosti joka kerta, otin pari kertaa molemmat puolet.

Tää kuva on pyörinyt tässä jo monta kertaa, mut Zerppa-the-maailmanmatkaaja <3

Merkkiä varten tein taas ohjatun ja lähetin merkille, ekalla se meinas ryntää kapuloille, sitten rupesi miettimään. Kokeilin myös laittaa kapulat lähelle sekä niin, että käytiin yhdessä viemässä kapulat ja hetsasin - eipä mennyt lankaan, ei.

Merkki+ohjattu seuraavaksi. Näytin selkeästi kapulat ja kävin sitten vielä näyttämässä merkin paikan. Teki hienon merkin, siitä palkka. Sitten merkille ja lähetys kapuloille, oli superhieno! Molemmille puolille, välissä aina palkkasin merkin erikseen. Tokavikalla toistolla se unohti mitä oltiin tekemässä ja ryntäs keskikapulalle, mutta sen jälkeen osasi taas hyvin. Vois kyllä keksiä joku muu yhdistelmä kuin vaaleanruskea nurmikko + vaaleanruskeat kapulat >:(

Onpa se ollut jotenkin eri näköinen. Ainakin karvaa on paljon vähemmän :)

Zetaa lopuksi, erityisesti seisomista vs. istumista. Muutama seisominen meni oikein hyvin, istumisessa sen sijaan jäi seisomaan tai meni maahan, mitäs kummaa? Muutama toisto niin rupesi kuuntelemaan. Ketjutin pikkuhiljaa, niin saatiin tehtyä sekä istu että seisominen. Tätä täytyy näköjään toistaa vielä vähän. Erityisesti täytyy myös kiinnittää huomiota käskyihin. Seiso (Steh) on rauhallinen ja hiljaisella äänellä, paino alussa, istu on kovempi ja korkea, paino is-tavulla, maahan on vaativa, matalalla äänellä, paino aa:lla.

Ensi kerralle olisi hyvä saada avustaja, erityisesti ohjattuun, eikä zetaakaan olisi pahitteeksi kokeilla käskytyksellä. Voikohan ohjatussa olla, että se ei osaa sitä, jos joku muu rakentaa? Tähän asti olen melkeinpä aina itse käynyt viemässä kapulat, menettääköhän kapulat merkityksensä, jos joku muu laittaa ne? Samoin voisi kokeilla niin, että kapulat olisi jo valmiina, tämä täytyisi toteuttaa oikein selkeässä ja näkyässä paikassa, jotta se selkeästi näkee kapulaiset.

Nallekarhu <3
Noista kuvista tulee aina hyvälle tuulelle, Luxemburgin reissuun liittyy monta hyvää muistoa :) Ja huom, nää pari vikaa kuvaa on otettu eläintarhasta! Vähän erilainen koirakulttuuri kuin natsi-Suomessa, valittajamummojen valtakunnassa.

PS. Noissakin kuvissa vilahtaa ainakin kaks eri hihnaa, valjaat sekä panta, kuka pakkaa reissulle mukaan noin paljon tavaraa??

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Tokoinnostus

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa