Voitaiskohan me jopa edistyä, jos käytäis treenaamassa joskus?

Perjantai

Aksaa tentin kunniaksi. Ohjelmassa vauhtiympyrä, takaaleikkaukset sekä putki-A -erottelua.

Takaaleikkaukset toimi sikahyvin, ei edes harkinnut tiputtavansa rimoja ja mäkin näköjään osaan ohjata ne. Mä oon turhaan aina ajatellut, että Zero ja mä ei osata niitä :) Tehtiin mm. jyrkkää takaaleikkausta hassusta kulmasta, siten että hyppyä lähestyttiin lähes suoraan sivusta ja siitä putkeen.

Kepeillä takaaleikkaus toimi myös sikahyvin, haki kepeille hienosti ja pysyi siellä superhyvin, saatoin mennä toooosi kauas sivusuunnassa, ehdin tehdä myös valssin ja persjätön siihen, mihin oikeasti olin suunnitellut takaaleikkauksen. Täytyy varmaan vähitellen alkaa luottamaan sekä koiraan että omiin jalkoihini. Samoin vois olla aika valaiseva kokemus välillä käydä treenaamassakin, eikä vaan kerran kuussa satunnaisen kerran ;)

Kontaktit oli ihan hyvät, samoin valsseissa rimat pysyi hyvin. Vauhtiympyrässä tipahti rima oudossa paikassa, Zero ei jaksanut enää keskittyä. Sillä on superlyhyt se aika, jolloin sen kanssa voi treenata tehokkaasti, tää täytyy muistaa treeneissä!

Yksi teema oli putki-A -erottelut. Mun taktiikka on nyt se, et putkeen ohjaan oikein selkeesti, mikä ei muutenkaan tuu olemaan kovin vaikeaa, koska Zero valitsee näistä kahdesta oikeastaan aina putken. A:lle sen sijaan mä jättäydyn vähän jälkeen ja annan sen itse hakea A:lle. Mitkään sellaiset tungen-tähän-väliin -ohjaukset, mitä joskus kisoissa näkee ei kyllä toimi. Emmi oli A:n jälkeen palkkaamassa. Zero selkeästi arpoi aluksi, että mitähän tämä meinaa, mutta alkoi mennä paremmin muutaman toiston jälkeen. Tätä voisi jatkaa ensi kerralla.

Ensi kerralla mä työstän pituutta! Se ei selkeesti osaa sitä, jopa suoralla se tiputtaa palikat, ei oikein näytä hahmottavan asiaa. Se ei myöskään tajua, että pituudelle voi kääntyä jostain suunnasta X tai pituuden jälkeen voi kääntyä suuntaan Y.

Torstai

Löysin taas uuden tokokentän ja vielä paljon kivemmän kuin Eviran parkkis. Norssin koulun takana on ihana, aidattu, osittaisvalistu, ajettu kenttä, jossa on jopa pieni katos ja penkkejä, joille voi levittäytyä. Täydellinen mun tarkoitukseen <3

Luoksari: Ainoastaan loppua, ikuisuusongelma tässä on nopeus, aina se meinaa mennä hiippailuksi. Muussa luoksarissa se ei niin haittaa, mutta lopun haluaisin oikein reippaaksi. Olivat hyviä.

Seuraamisen käännökset: Tänään seuraaminen oli suorastaan hyvää, tein nyt niin, että kehuin kovasti ensin, sitten vasta käsi taskuun ja namia. Tää toimii, täytyy muistaa seuraavissa treeneissä. Itse opettelin vasemmalle käännökset uusiksi, mä aina meinaan tehdä epämääräisen puoliympyrän, ärsyttävää! Olivat aika hyviä käännökset. Paikallaan oikealle käännös ei tosi toimi, tulee eteen istumaan.

Ohjattu: Tääkin oli ihan superhyvä. Halusin testata koko liikettä. Haki tosi hyvin merkille ja tajus heti mitä ollaan tekemässä, oikein hienosti haki oikeat kapulat ja hyvin oli kuulolla. Sit merkille lähetys niin, et välissä oli kapula. Tää oli ihan mahdoton. Tarjos kapulaa ziljoona kertaa, yritti jopa tehdä merkkiä kapulalla. Vaikka kävin näyttämässä merkkiä, se tarjosi kapulaa silti. Eri asia sit oli, kun viskelin kapulat merkin viereen ja lähetin merkille, sit se taas osasi merkin. En aina ihan saa tosta koirasta selvää. Vähän vielä voisi vahvistaa sivusuuntaan irtoamista, nyt menee kapulalle suoraan. Toisaalta toi on luonnollistakin, kun se näkee kapulat, miksi se kaartaisi muuta kautta sinne...

Zeta: Maahan-istu, nää oli hienoja ja täsmällisiä. Kokeilin myös kaikkia kolmea, oli hyviä. Sit tehtiin zetaleikkiä, että Zero oli vapaana vieressä ja annoin sille käskyjä nopeaan tahtiin, namilla palkka. Se kuunteli hyvin, eikä hämääntynyt vääristäkään käskyistä. Palkkasin myös muutaman seuraamisen. Zeta kyllä toimii, tässä alkaa olla aika varma olo :)

Keskiviikkona

Seuraaminen: Maanantaina oli ollut niin kamalaa, niin keskityttiin nyt tähän. Oli aika hankalaa, mä kokeilin laittaa namin suuhun, silti se kyttäs mun käsii koko ajan, kun vähänkin liikahti johonkin suuntaan. Sitä paitsi mä vihaan lihapullia yli kaiken. Mut mä luulen, et tää vois toimia, tai ainakin välillä jos laittais suuhun. Jossain välissä alkoi tuntua tosin, että se tuli eteen. Täytyy varoa, ettei sylkäise namia liian kauas eteen.

Ruutua tehtiin kokonaisena. Pallo oli valmiina ruudussa odottamassa ja lähetin suoraan merkille. Tää oli tosi hieno ja irtosi tosi hienosti ruutuunkin. Jes, hyvä Zero! Sillä alkaa toi ruutu olla jo aika hyvässä kunnossa noin yleisesti. Aika paljon työtä toki vielä vaaditaan, mutta yksittäiset osaset alkavat loksahdella paikoilleen.

Zetan seuraaminen: Tähänkin haluan vielä lisää varmuutta. Otin kaikista asennoista, ensin namilla, että saisin sen reippaasti mukaan, sitten ilman. Toimi hyvin, alkoi tarjota tosi nätisti ja varmasti seuraamista.

Zeta: Seiso-maahan, vuorotellen. Olivat hienoja, kerran taisi mennä istumaan seisomisessa. Pääsääntöisesti zeta on kuitenkin hyvällä mallilla ja näistä uusista evl-liikkeistä ehdottomasti vahvin.

Tiistaina

Korkattiin vihdoin hiihtokausi. Hiihdettiin ehkä joku viiden kilometrin lenkki, josta Zero veti 3-4 lyhyttä pätkää, lopuksi vielä yksi lyhyt pätkä pallopalkalla. Oli ihan superhauskaa ja Zero veti ihan kauhealla raivolla! Se on ihan vaahtopää, kun pääsee suksien eteen ja hallinta on yllättäen täysi nolla :D
Voisi olla hyödyllistä noin kisoja ajatellen esimerkiksi opettaa se pysähtymään, tai edes hidastamaan. Samoin väistäminen voisi olla kiva taito, tää karvaformula juoksee sokeasti kaikkea päin, jos mä en hinaa sitä sivuun kaikin voimin. Mä luulen, että viiden kilometrin kisaspurtti voisi kyllä toimia, kunhan tätä yhteistyötä vielä hiotaan vähän ja pidennetään matkaa vähitellen. Olin ennen hiihtoa käynyt jo tunnin superhyperrankassa kokovartalorääkkijumpassa, jalat ja kädet vaan tärisi, kun laitoin sukset jalkaan, kannattaa kokeilla :D 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Agikisat Riihimäki 12.10.

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa