Urpojen kuningas

Välillä mä oon suorastaan mykistynyt tuon koiran urpoudesta :D Mä en oikeasti aina ymmärrä, mitä sen päässä liikkuu, vai liikkuuko mitään... :P

Tänään tokoa Ojangossa

Paikallaolot: Hyvin meni sekä istuminen että makuu. Enää ei näytä istumisessakaan niin laiskalta, ei ole enää pitkään aikaan valunut maahan :)

Tunnari: Tää oli aluksi hyvin vaikeaa. Vieressä aksattiin ja Zero ei olisi malttanut. Se haisteli epähuolellisesti ja nosteli vääriä, toikin väärän. Sitten tein iiison ympyrän kaikista palikoista mitä löytyi, selkeästi se rauhoittui ja alkoi haistelemaan kunnolla. Kolmas toisto oli oikein nätti.

Seuraaminen: Tää oli jopa ihan siedettävää. Katteli jopa mun naamaan välillä. Juoksu oli kamalaa, mut parani kun naksuttelin. Käännökset oli siedettäviä.

Metalli: Ensin testasin sen tuomariongelmaa, kun sehän on jo kahdessa kisassa yrittänyt tuoda kapulaa tuomarille. Hirveällä banaanillahan se meni, kun yritti ensin Sennille tuoda kapulaa. Tätä täytyy tehdä lisää. Hypyssä se sit unohdi Sennin olemassaolon. Aika hyvin se sit haki hypylle, myös oikealta. Edelleen sillä on ongelma, että se kaartaa kovin voimakkaasti oikealle, kun noukkii kapulan. Jos oikein haluaisi hifistellä, niin voisin tietysti opettaa Zermu ensin kiertämään kapula, sit se ei kaartais se suussa. Muistan jostain koulutuksesta, että jotkut tekee niin, jos haluaa olla oikein pro...

Ohjattu: Urpo mikä urpo. Tarkoitus oli ottaa helppo treeni, niin että avustaja on sadan kapulan kanssa sivussa ja lisäilee kapulan aina, kun Zermu on hakenut edellisen, sillä tavalla saa monta toistoa ilman että joka kertaa odotetaan uudelleen rakentamista. Ei meinannut taas mennä merkille ollenkaan ja haki sit keskikapulan. Zero ei jotenkin ole käsittänyt vielä, että merkki ja ohjattu liittyvät toisiinsa ja sit se on myös niin yksinkertainen, että se ei merkille päästyään enää muista, että oltiin tekemässä ohjattua...

Oikea puoli meni kuitenkin ihan hyvin, vasen sen sijaan oli ihan mahdotonta. Se ei vaan yksinkertaisesti tajunnut irrota, haahuili mitä sattui, ei ollut yhtään mukana, meni oikealle vaikka näytin vasemmalle ja oli tosi superhyperurpo muutenkin. Edes kun näytin sille kapulan suoraan merkiltä, se ei heti tajunnut. Aaaargh, mitä ihmettä mä sen kanssa oikein teen?? Täytyy keksiä tähän nyt joku sotasuunnitelma.

Nykyään Zeron kanssa treenatessa tuntuu, että multa välillä unohtuu ihan perustavanlaatuinen juttu, että treenit on suunniteltava niin helpoiksi, että koira onnistuu varmasti. Mä ehkä oletan vähän liikaa ja vaadin siltä liikaa. Ennen olin hurjan varovainen, etten etene liian nopeasti, nykyään painostan sitä ehkä vähän liikaa. Zero ei ole sellainen koira, joka helposti paineistuu, silti mä oon parissa viime treeneissä saanut sen paineistumaan. Täytyy nyt tehdä jotain asialle ja suunnitella treenit taas huolellisemmin.


Eilen oli aksakisat Porvoossa. 

Saakelin possu teki sen taas! Molemmilla radoilla! Kahden radan saldo: neljä rimaa, kaksi keppivirhettä, lentokeinu, yksi kielto ja monta räyhräyh-kirosanaa Zerolta.

Radat oli tosi mukavia, hieman ehkä tavallista ykkösten rataa haastavampia, sai ajatellakin ohjauslinjoja. Ekalla radalla se oli ihan räyräy moodissa, ei mitään tolkkua taas asioissa. Peppu nousi uhmakkaasti, mutta komensin takaisin maahan ja pidin hetken. Kolmos- ja nelosrimat tulivat alas valssissa, nelosella saatoin itse hätäillä, kolmosesta en tiiä, yritin keskittyä valssiin. Musta vaikutti siltä, että Zero vaan juoksi, eikä keskittynyt mihinkään. Kepeille oli ihan suora kulma putkesta, ei mitenkään erityisen vauhdilla edes ja hidastin itse juoksua. Se sekoili väleissä, huomasin vasta seuraavalla hypyllä, kun tuomari huitoi hyllyn merkiksi. Lopussa vielä kielto, kun sekosin askeleissa.

Tokalla radalla asenne oli aavistuksen parempi, mutta kaukana siitä, mitä se on ollut parhaimmillaan. Kepeille tultiin taas aivan suoraan, mutta se tuli aika vauhdikkaasti, se vaan rynni täysillä, en ehtinyt jarruttaa ja juoksi johonkin kakkosväliin. Tosi ruman lentokeinun se teki ja lisäksi tiputti pari rimaa, tuntui taas, että se vaan juoksi niitä päin...

Mä en oikein tiedä, mitä mä tälle keksin. Tää keppiongelma ei ikinä treeneissä tule esille, se tekee ihan sikahyvät kepit, vaikka teen mitä. Ja tää asenne, aaaargh!

Huvin vuoksi mä tutkin meidän agilitytilastoja, aika, hmm, masentavaa:

'09-'10 kisattiin 25 starttia, joista 18 hyllyä (hyllyprosentti 75%)
'13 kisattiin 16 starttia, joista 7 hyllyä (hyllyprosentti 44%)
Tänä vuonna on toistaiseksi 9 starttia, joista 6 hyllyä (hyllyprosentti 67%)

Koko urallaan Zermu on kisannut 53 starttia, joista kokonaiset yksi nollaa, jota mä en edes ohjannut itse :D (Zermun nollaprosentti on 2% :DDD )


Lauantaina hakutreenit Korsossa. Otin kolme suoraa ukkoa, ei haukkumista. Irtosi suoraan, eteni nätisti viiteenkymppiin, mutta ekalla meni voimakkaasti eteenpäin ja kaarsi sit taaksepäin aluetta. Tokalla teki jotain epämääräistä ympyrää, kolmas oli parempi. On kyllä hyvä treenata välillä ihan vaan suoraakin :)

Perjantaina kokeenomaiset treenit agimestalla, Espoossa

Paikkamakuu 10: Makasi nätisti ja rauhallisesti
Paikalla istuminen 10: Istui rauhallisesti ja tomerana :)

Seuraaminen 8.5: Ihan perusnättiä, käännöksiin ja pysähdyksiin toivoisin enemmän täsmällisyyttä.

Zeta 6.5: Muut oli oikein nätit ja seuraaminenkin perusnättiä, mutta istui seisomisen. Pahus, kun mä just luulin, että se olisi hiffannut tämän!

Luoksari 8.5: Hienot stopit, loppu oli tosi hidas. Eteentulo hieno.

Ruutu 7.5: Tää oli superhieno! Haki hienosti ja suorassa merkille, täysillä ruutuun, hienosti läsähti maahan, seuraamaan tuli vähän epäröiden, jouduin toistaa käskyn. Olisi ehkä voinut tulla lujempaa, vaikutti jotenkin epävarma, saiko oikeesti tulla vai ei.

Ohjattu 0: No tää oli tosi huono, ensin karkas suoraan kapuloille, sit teki merkin mut oli jo unohtanut kapulat, sit lähti lompsii johonkin sivuun ja sit mä näytin sille ja lähetin kapulalle, niin löysi.

Metalli 0: Mur, se kiersi paluuhypyn! Muutenkin piteli kapulaa huonosti. Grrrrrrrrrr.

Tunnari 0: Johan nyt, se haki väärän! En voi uskoa tätä, ei se ole tosi pitkään aikaan possuillut tässä! mä luulen että se oli liian korkeassa vireesssä. Tuontikin oli kamalaa, kun söi kapulaa kuin luuta...

Kaukot 9: Nää oli oikein hienot kans, ei liikkunut yhtään eteenpäin eikä taaksepäin. Vaihdot täsmälliset ja ripeät, juuri niin kuin olen opettanut. Mutta koska sekatekniikka, ei kukaan tuomari anna tätä parempaa arvosanaa.

Juu, ei taida ihan vielä olla kisoihin asiaa. Toisaalta tää toi aika hyvin esille ongelmakohdat. Yllätyksenä tuli metalli ja tunnari. Täytyy lisätä ne treenattavien listalle. Ruutu kokonaisuutena oli ehkä hieman epävarma, mutta olen hyvin tyytyväinen että teki sen noin hienosti. Ohjatun se on unohtanut ihan kokonaan tehotreenistä huolimatta. Stopin loppu vaatii taas paneutumista, eikä Zetaakaan se ole näköjään oppinut täysin vielä. Seuraamista pitää parantaa. Kokonaisuutta pitää hioa myös, kuuntelutreenejä, liikevälejä, kokonaisia liikkeitä (ne joita osaa), palkkaamattomuutta ja sitä sellaista. Kyllä tästä suosta kuulkaa vielä noustaan, nih! Numerot mä nyt vaan heitin päästäni, mitä olisin itse tuomarina antanut...


Torstaina tokoa EE-talon nurmikolla

Pieni pätkä seuraamista, oli ihan ok, naksuttelin paikasta ja käännöksistä. Sen sijaan ohjattu ei ollut niin hieno, oli onnellisen pihalla kuin lumiukko, mistään noudosta koskaan kuullutkaan... Sain ehkä yhden sadasta onnistumaan. Huoh. Ruudussa sama juttu, ei toiminut, vaikka menin lähettää voittajatyyliin, niin yritti tarjota (selän takana olevaa) merkkiä. Tuplahuoh.

Zeron kanssa ei tule ikinä tylsää, kun se voi keksiä ihan mitä vaan. Liike, joka menee joku viikko oikein hyvin, onkin toisella viikolla ihan täysin vieras...


Kommentit

 1. Hyvän tilanne kartoituksen saitte. :)

  Ootko harjoitellu hyppyä, että vaikka heität vinoon niin että koiran suorin reitti on selvästi hypyn ohi, se palaa hypyn kautta? (Pikku hiljaa heittämällä vinompaan)

  Tunnari meillekin ollut vaikea jos virettä nostava liike ennen. Treeneissä sellainen ennen tai pallolla vireennosto, virittely ja tunnari. Toki, että sujuu jo normaalisti.

  Ohjattuun vaan treeniä. Se on hankala eri paikoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se oli kyllä tosi hyvä treeni, selkiinnytti vähän tilannetta. Ja mullekin tää oli hyvä kokemus, koska en ole juurikaan evl:ssä kisannut.

   Just noin mä olen hyppyä treenannutkin, mutta näköjään se vaatii jatkuvasti kertausta. En ole jaksanut aikoihin raahata hyppyestettä treenikentälle :P Tänään ja eilen se osasi aika hyvin hakea sen isoistakin kulmista!

   Toi vire on tosi iso ongelma meiläkin, perustavanlaatuinen ongelma on ehkä se, etten sitä nuorempana tajunnut treenata. Tota pitäis kokeilla, tai ylipäätään vireen nostamista ja laskemista vuorotellen... Mut pääsääntöisesti tunnari menee hyvin, jos mä ylläpidän sitä jatkuvasti, se vaatii kans sellasta jatkuvaa treenaamista, ettei unohdu.

   Olisi kiva saada samanlainen treeni esim parin viikon päästä, tää oli oikesti hyvä. Mutta äh, en tiedä uskallanko ilmoittautua siihen 29.3. kokeeseen Vantaalla :(

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erikoisjäljen FH1 säännöt

Tokoinnostus

Tokon sääntötulkinnat ja yleisimmät virheet kokeissa